Care-i treaba cu Metoda usoara a lui Allen Carr pentru a te lasa de fumat? Carte, sesiuni, ghid complet (s22)

care-i treaba faza cu metoda lui allen carr cartea in sfarsit nefumatr cum scap de tigari cum ma las de fumat detalii tehnica sesiuni citirea cartii ghid complet ceicunoi.wordpress.comPe acest blog puteţi găsi un ghid complet despre cea mai uşoară metodă prin care te poţi lăsa de fumat – citirea cărţii În sfârşit nefumător. Metoda uşoară a lui Allen Carr (găsiţi ghidul complet AICI – se citeşte în câteva minute). Există două metode prin care vă puteţi lăsa cu ajutorul lui Allen Carr: fie citirea cărţii, fie apelarea la una dintre clinicile Allen Carr, pentru o sesiune de 6 ore care vă scapă definitiv de fumat. În România există o singură clinică Allen Carr, în Bucureşti – detalii AICI). Redau mai jos câteva detalii despre Metoda Allen Carr şi sesiunile Allen Carr, pentru cine citeşte pentru prima oară despre aşa ceva:  (text preluat de aici)

“Care-i treaba cu Allen Carr?

Fara a fi medic sau psiholog, ci doar un fumator inrait, care ajunsese la 100 de tigari pe zi, Allen Carr, un contabil din Anglia, si-a creat propria metoda anti-fumat in 1983.De atunci, organizatia fondata de el s-a raspandit pretutindeni in lume, reusind sa vindece peste 10.000.000 de fumatori din 53 de tari.

In tot acest timp, reputatia metodei Allen Carr s-a cladit pe recomandarile fostilor fumatori, fara planuri de marketing si fara publicitate. In esenta, prestigiul organizatiei a crescut datorita unui singur lucru: metoda functioneaza. Marturie stau rezultatele – peste 90% rata de succes, inregistrata la nivel mondial. Iar pentru ca este ridicol de usor sa te lasi de fumat, metoda s-a numit „Easyway” – „Metoda usoara”.

Ce presupun sesiunile Allen Carr?

Sesiunile Allen Carr sunt intalniri de grup la care fumatorii vin, intra in contact cu metoda Allen Carr iar la final pleaca nefumatori. Asta pentru ca ne bazam pe argumente logice, rationale si nu in ultimul rand, de bun simt, prin intermediul carora se inlatura complet dorinta de a mai fuma si teama pentru ce va urma (voi mai putea face orice fac acum, fara tigara?). Aceste doua lucruri transforma lasatul de fumat in ceva extrem de greu atunci cand incerci sa te lasi pe cont propriu. Nu vorbim despre orori, nu vorbim despre motivele pentru care iti doresti sa te lasi de fumat, ci atacam acele motive din pricina carora fumezi (ex.: fumez ca sa ma concentrez, ca sa ma destresez, ca sa ma recompensez etc.) Nu se folosesc adjuvanti de niciun fel (plasturi/guma cu nicotina, medicamente etc.). Nu e nevoie decat de ratiune. (adăugare  Ce-i cu noi:  ATENŢIE: E nevoie de RAŢIUNE, NU de VOINŢĂ!!!)

De aceea, e important ca fumatorii care vin in terapie s-o faca pentru ca isi doresc sa se lase de fumat dar pur si simplu nu stiu cum sau simt ca nu pot. Iar in acel moment intervenim noi.

O sesiune de terapie dureaza in medie 5 ore legate. Incercam sa stabilim sesiunile in zile de weekend tocmai ca oamenii sa poata participa fara presiunea timpului.

O sesiune este de ajuns pentru a deveni nefumator. De fapt, asa se si intampla lucrurile : oamenii vin fumatori, continua sa fumeze pe parcursul sesiunii si apoi, la final, pleaca nefumatori, fericiti de noul statut. Uneori insa, e nevoie de mai mult de o sesiune, asa incat oferim in acelasi pret inca doua sesiuni de back-up, ambele cu un continut diferit, pentru succesul deplin.

Toate aceste sesiuni sunt asigurate de garantia unica Allen Carr – succes sau toti banii inapoi (detalii pe site – www.allencarr.ro). In plus, aceeasi taxa ofera asistenta si suport din partea terapeutului, dupa sesiune.

Si inca ceva foarte important : metoda Allen Carr functioneaza pentru orice fumator, indiferent ca are la activ 2 ani de fumat sau 30 de ani de fumat si indiferent daca fumeaza 5 tigari pe zi sau 5 pachete pe zi, cum era cazul lui Allen Carr inainte sa se lase de fumat si sa conceapa «Metoda usoara».

Cu ce e diferita fata de alte metode?

E usor sa te lasi de fumat
Descoperi ca, in realitate, sevrajul nicotinic nu e deloc chinuitor
Apelezi doar la propria ratiune
Nu exista efecte secundare
Nici vorba de kilograme in plus
Functioneaza pentru orice fumator
Castigi totul si nu pierzi nimic
N-o sa-ti mai fie dor de tigari

etc. ”

Acesta a fost scurta descriere preluată de la link-ul menţionat.

Acum uite ce am eu să vă spun: Pentru că până pe 1 mai 2013, singurul terapeut specializat in metoda Allen Carr din Romania se află în concediu de maternitate şi deci nu mai puteţi apela până la acea dată la sesiunile Allen Carr, tot ce aveţi de făcut pentru a vă lăsa de fumat este să citiţi ghidul meu gratuit disponibil aici: Cum sa te lasi de fumat in cel mai usor mod posibil. Ghid complet metoda Allen Carr, iar apoi să citiţi cartea În sfârşit nefumător. Metoda uşoară a lui Allen Carr (ed. Humanitas 2009). Atât! Nu refuzaţi informaţia! O să vedeţi cât de simplu este să vă lăsaţi de fumat, chiar dacă poate acum vi se pare imposibil… Citiţi ghidul! Citiţi cartea!

Emilian, 22 ian 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman. 

P.s.: Menționez că nu am nicio legătură cu Allen Carr, cu vreuna din clinicile lui din toată lumea, sau cu editura Humanitas care a publicat cartea în România. Nu am niciun avantaj material în urma promovării acestei cărți. Singurul meu avantaj este de natura sufletească – vreau să ajut cât mai mulți fumători să scape de fumat. Atât.

P.s.2: La textele despre fumat care există pe acest blog, nu voi posta comentariile pe care le consider mai mult dăunătoare decât benefice pentru renunțarea la fumat, indiferent de intențiile autorului lor (bune sau rele).

One response to “Care-i treaba cu Metoda usoara a lui Allen Carr pentru a te lasa de fumat? Carte, sesiuni, ghid complet (s22)

  1. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s