Antena 3 va critica noua guvernare Ponta 2 USL? Mircea Badea e platit sa fie anti-basist? (pol96)

despre antena 3 mircea badea post televiziune anti basist pro guvernarea Ponta USL 2013 minciuni manipulare adevar victor ponta crin antonescu dan voiculescu, ceicunoi.wordpress.comAntena 3 este în principiu cel mai urmărit post de televiziune din România. Şi atenţie – DEŞI ESTE DOAR POST DE ŞTIRI. Deci bate la audienţă chiar şi posturile “generaliste”, care dau de toate pentru toţi, gen PRO-TV (nu ştiu dacă tot timpul sau la ce ore). Această audienţă record a fost obţinută pentru că, în timpul regimului dictatorial Traian Băsescu, Antena3 s-a poziţionat de partea cealaltă a baricadei, s-a poziţionat pe partea unde era Poporu’, care îl urăşte încă din ficaţi pe Traian Băsescu. Despre viitorul Antenei 3 şi câte ceva despre Mircea Badea, citiţi în continuare:

Cei foarte mulţi români care îl displac / urăsc pe Băsescu, au găsit în emisiunile Antenei 3 o grămadă de “jurnalişti” care gândesc şi spun exact ce gândea şi poporul: Băsescu e un semi dictator, Mafia portocalie PDL în frunte cu Băsescu şi Udrea fură de rup, e nevoie de schimbare etc. În ciuda multiplelor riscuri şi ameninţări, Antena3 şi-a păstrat poziţia de “împotriva lui Băsescu” în mod consecvent. Acest lucru a atras de partea lor tot poporul care nu-l mai suportă pe neo-dictatorul Băsescu, şi acest lucru s-a văzut în audienţe.

Sigur că această împotrivire faţă de Băsescu a plecat din ura pe care i-o poartă patronul Antenelor lui Traian Băsescu, şi anume, ura lui Dan Voiculescu. Acest Dan Voiculescu, comunist, ilegalist, securist (conform presei…sigur că eu îl consider nevinovat ca lacrima până la decizia definitivă şi irevocabilă a instanţelor de judecată – ce glumă), a dezvoltat un post de televiziune – Antena3, unde toate mizeriile lui Băsescu şi ale mafiei lui portocalii pdl-iste să fie prezentate publicului larg. Acest lucru a fost foarte bun pentru poporul român, pentru că mulţi s-au trezit în al 15-lea ceas, şi au realizat cum se face de fapt politică în România. Au fost foarte multe lucruri importante pe care le-a aflat poporul român în ultimii ani, pentru că le-a văzut la Antena3. Doar un mic exemplu: influenţa marilor puteri străine în colonia România (detalii AICI).

Mulţi oameni critică Antena3 pe motiv că Dan Voiculescu, patronul postului (comunistul, securistul, mogulul etc), şi-a adus lângă el nişte mini “sclavi” (pe Gâdea, pe Badea, pe Ciutacu, pe Radu Tudor şi pe toţi ceilalţi care apar veşnic la Antena3), cărora le ordonă CÂND, CUM ŞI CÂT să dea în PDL, Băsescu şi ai lui. Sigur că această variantă poate fi posibilă (dat fiind că ne aflăm în România), dar mai există şi o altă variantă, zic eu: Dan Voiculescu şi-a adus  în jurul lui (la Antena 3) o grămadă de oameni care ERAU DEJA ÎMPOTRIVA LUI BĂSESCU! Care simţeau, gândeau, acţionau, vorbeau împotriva mafiei lui Băsescu. Oameni care nici ei, la fel ca poporul sau la fel ca Dan Voiculescu, NU ÎL MAI SUPORTAU PE BĂSESCU. Odată ajunşi la Antena3, aceşti “jurnalişti” (sau spuneţi-le cum vreţi) şi-au putut manifesta liber opiniile anti-Băsescu, fără să fie cenzuraţi (cum s-ar fi întâmplat de exemplu la posturile TV “ale lui Băsescu”, adică cele care îl slugăresc şi îl pupă toată ziua în fund pe Băsescu – gen B1tv, Naşul, Digi, Giga, Realitatea? etc). Tot ce a avut Dan Voiculescu de făcut a fost să le dea mână liberă în a-l “înjura” (din motive corecte) pe Băsescu cât de mult pot. Şi ei au făcut acest lucru, pentru că asta simţeau. E şi asta o variantă plauzibilă legată de Antena3? Eu zic că este…

Mircea Badea

Deşi foarte multă lume nu-l suportă pe Mircea Badea, din diferite motive mai mult sau mai puţin adevărate (prea arogant, prea tupeist, infatuat,  “e plătit de mogul” etc etc etc), de foarte multe ori spune foarte multe lucruri corecte.

Legat de partea cu ” e plătit şi pus de Mogul ce să spună”, am următoarele contra-argumente:

1. Mircea Badea este sincer anti-băsist. La antena3 şi-a putut manifesta sincer şi liber anti-băsismul.

2. Mircea Badea a explicat de mai multe ori de ce nu dă şi în Dan Voiculescu – pentru că se află într-un parteneriat pur profesional, de business:  “tu mă plăteşti, eu fac emisiune, nu am cum – pentru că am bun simţ – să te critic în acelaşi timp; dacă nu îl mai suport pe Dan Vociulescu, din prisma a ce a făcut la viaţa lui sau ce face în prezent, plec de la Antena3 şi pe urmă îl critic şi îl înjur până mă satur” – ceva de genu’ ăsta a zis.

3. Dan Voiculescu are nevoie de Mircea Badea nu ca să îi ordone ce să zică împotriva lui Băsescu, pentru că Badea este anti-băsist cu toată suflarea lui (cine a urmărit emisiunile lui de la TV a putut observa asta), ci pentru că Badea produce, prin “emisiunea la măsuţă” –  În Gura Presei, foarte foarte foarte mulţi bani, din reclamele tv (de ordinul milioanelor de euro – pe an?)

4. Mircea Badea este printre cei mai vehemenţi “angajaţi” ai Antena3 care îl critică pe Ponta, prim ministru în guvernarea USL 2.

Mircea Badea trebuie privit ca orice persoană publică, prin prisma următorului raţionament: această persoană aduce mai multe lucruri pozitive sau mai multe lucruri negative societăţii în care trăim? Deşi în cazul foarte multor persoane publice din România părerea mea este că aduc mai mult rău decât bine societăţii la modul general, în cazul lui Mircea Badea situaţia cred eu că stă invers. Deşi într-adevăr Mircea Badea are anumite defecte, acestea contează după părerea mea mai puţin decât meritul pe care îl are pentru  că îşi pune în pericol viaţa (la propriu) prin prezentarea la televizor, la oră de vârf, a triliardelor de mârşăvii care se fac în ţara asta, exact aşa cum sunt ele. De asemenea, într-o grămadă de probleme de viaţă discutate (el cu el) în emisiune, prezintă nişte puncte de vedere corecte, chiar educative.

Ca să îţi displacă Mircea Badea este suficient să zică ceva care să te facă să te simţi prost, dintr-un motiv sau altul, sau să zică ceva care te deranjează. De aceea foarte mulţi români nu-l plac. Pentru că Mircea Badea reuşeşte prin ceea ce spune să “jignească” foarte multe categorii de oameni (de exemplu “cei care au maşină wv golf sunt dăia graşi, chei şi cu ceafă lată” sau ceva de genu :)) ). Sunt motive ca să nu îl iubeşti la nebunie, însă ca să îl urăşti pe Mircea Badea din ficaţi, ar trebui ca în primul rând tu să fii un om de bună credinţă, şi în al doilea rând, în urma scurtei analize de care ziceam mai sus, să-ţi rezulte faptul că MB reprezintă mai mult rău decât bine acestei societăţi. Dar chiar şi aşa, sentimentul de ură nu ştiu cât bine îţi face din punct de vedere psihic.

Personal consider că Mircea Badea aduce mult mai mult bine acestei societăţi decât rău din mai multe motive – prezintă pe faţă nemerniciile “marilor” politicieni fără să-i fie frică de repercusiuni, explică pe înţelesul oricui ce se întâmplă în jurul nostru (astfel încât şi românii mai puţin dăştepţi să înţeleagă în ce ţară trăiesc), exprimă multe puncte de vedere corecte legate de foarte multe probleme de viaţă etc.

Antena3 în prezent

Acum, în prezent, Antena 3 are o problemă. La putere nu mai este Băsescu şi mafia lui, ci formaţiunea USL, care guvernează în frunte cu Ponta. USL este formată din PSD, UNPR, PNL şi PC. Iar PC este partidul lui Dan Voiculescu, patronul antenelor şi implicit patronul Antena3. Dacă guvernul nu mai este al lui Băsescu, ÎN CINE MAI DAU “JURNALIŞTII” ANTENA 3 ACUM? În mod normal, răspunsul la această întrebare ar fi “ÎN NOUL GUVERN, INDIFERENT CARE ESTE ACESTA!”. În mod normal, după ce ani şi ani la rând, Antena 3 a “luptat” contra crimelor făcute de guvernările băsiste, ACUM, trebui să continue să lupte contra greşelilor făcute de noua guvernare, oricare ar fi ea! Într-o normalitate, presa ar trebui să fie liberă şi independentă politic. Însă în cazul Antena3, este evident că nu e cazul de independenţă politică, din moment ce patronul Dan Voiculescu este “la putere” – parlamentar în majoritatea USL din Parlament şi cu partidul de suflet (PC) la guvernare.

În următoarele luni se va vedea (deşi s-a văzut şi în timpul Guvernului Ponta 1), dacă Antena3 este aservită politic actualei puteri (USL) şi îi pupă în fund, sau se va menţine pe o linie de “deontologie jurnalistică” (bleack), prin care va cere tot timpul adevărul şi dreptatea ORICUI este la putere şi gestionează bani publici, nu doar politicienilor băsişti.

Din păcate, părerea mea este că FOARTE PUŢINI jurnalişti de la Antena3 vor avea coloană vertebrală să critice pe bune această nouă guvernare. Printre ei se află după părerea mea şi Mircea Badea, care deja este înverşunat împotriva lui Ponta, ceea ce este corect.

Lipsa de coloană vertebrală a jurnaliştilor Antena3, lipsa de bună credinţă, lipsa de “deontologie profesională”, lipsa de “căutare a adevărului şi a dreptăţii” etc etc etc, se vor vedea prin relaţia pe care o au aceştia cu membrii politici ai noii guvernări PONTA 2 USL.

Dacă vor critica serios greşelile noii guvernări, înseamnă că sunt “jurnalişti de calitate” (personal mă îndoiesc că se va întâmpla asta);

Dacă nu vor scoate în faţă, şi nu vor prezenta publicului larg, şi nu vor critica greşelile noii guvernări, înseamnă că jurnaliştii Antena3 nu sunt de calitate.

Tot în lunile următoare ar trebui să mai observăm încă un lucru: SUNT ROMÂNII – aceia mulţi care urmăreau (din motive corecte) Antena3 în timpul guvernărilor şi “crimelor” băsiste – ÎNDRĂGOSTIŢI DE ANTENA3 SAU NU? Dacă sunt “îndrăgostiţi” de Antena3, vor continua să urmărească acest post orbiţi de “îndrăgosteală” (despre fenomenul de “îndrăgosteală” am povestit AICI). Dacă românii au evoluat în aceşti ultimi ani grei, înseamnă că vor observa că Antena 3 se cam dă cu puterea, şi nu îi critică suficient, şi atunci audienţa Antena3 ar trebui în mod normal să scadă. Românii care nu cad în “capcana îndrăgostirii”, ar trebui să privească Antena3 (care într-adevăr a fost alături de popor în toţi aceşti ultimi ani), ca pe o televiziune care riscă să treacă de partea cealaltă a baricadei, care riscă să părăsească poporul şi să treacă în barca Puterii. De aceea aceşti români liberi în gândire, şi neîndrăgostiţi, ar trebui să evalueze postul Antena3 (şi să-l mai urmărească sau nu) în funcţie de cât de mult îi pupă în fund pe cei din puterea actuală (Ponta 2 USL).

Cum se va vedea concret (şi deja se vede) atitudinea Antena3 de “pupat în fund” a noii puteri?

– prin NEPUNEREA  PUNCTULUI  PE  I, atunci când se discută live anumite probleme în studiourile de filmare;

– prin NEPREZENTAREA UNOR EVENIMENTE NEFAVORABILE NOII PUTERI – de exemplu proteste de stradă împotriva USL sau guvernului Ponta, greve ale diferitelor sindicate etc;

– prin NEPUNEREA  ÎNTREBĂRILOR  CARE  CHIAR  CONTEAZĂ  atunci când ai invitaţi în studio persoane cu funcţii de conducere (Prim ministru, miniştri, parlamentari etc); de exemplu nu l-a întrebat nimeni de la Antena3 pe Ponta, la modul direct “Cum e posibil domne ca peste jumătate din lucrarea ta de doctorat să fie identică cu cartea lu profesoru’ nu ştiu care, şi să NU fie plagiat? Cum e posibil aşa ceva? Cum au apărut pasajele alea identice  cu cele din cartea aia, în lucrarea ta de doctorat?”;

– prin EVITAREA  DISCUTĂRII  ANUMITOR  SUBIECTE  “NEFAVORABILE”  PENTRU  NOUA  PUTERE, atunci când ai invitaţi în studio persoane cu funcţii de conducere (Prim ministru, miniştri, parlamentari etc).

Observaţi aceste atitudini în cadrul emisiunilor Antenei 3 şi nu cădeţi în capcana îndrăgostirii de Antena3!. Cei de la Antena3 nu sunt dumnezei în jurnalism! Nu vă uitaţi orbeşte în gura lor!

Stegarul Dac este însă mai optimist despre Antena3 – detalii aici: ”Profețiile” Stegarului Dac despre cine va conduce România.

Despre Ponta şi noua sa guvernare, citiţi comentariile interesante ale lui “Emigrantul” de la ACEST LINK.

Emilian, 16 ian 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman

5 responses to “Antena 3 va critica noua guvernare Ponta 2 USL? Mircea Badea e platit sa fie anti-basist? (pol96)

  1. “tu mă plăteşti, eu fac emisiune, nu am cum – pentru că am bun simţ – să te critic în acelaşi timp; dacă nu îl mai suport pe Dan Vociulescu, din prisma a ce a făcut la viaţa lui sau ce face în prezent, plec de la Antena3 şi pe urmă îl critic şi îl înjur până mă satur”

    In mod evident Badea n-are nicio problema cu ce-a facut sau ce face Voiculescu. Imi miroase a mancator de rahat.

  2. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

  3. Pingback: Adrian Nastase a iesit din inchisoare. Antena 3 il pupa in fund pe criminalul Romaniei de care sunt indragostiti unii români (pol | CE-I CU NOI?

  4. Pingback: Adrian Nastase a iesit din inchisoare. Antena 3 il pupa in fund pe criminalul Romaniei de care sunt indragostiti unii români (pol113) | CE-I CU NOI?

  5. Pingback: Adrian Nastase a iesit din inchisoare. Antena 3 il pupa in fund pe criminalul Romaniei de care sunt indragostiti unii români manipulati (pol113) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s