Sergiu Nicolaescu – “actor” important al “Revolutiei” din 1989 si promotorul lui Iliescu la putere (pol93)

Sergiu Nicolaescu Ion Iliescu lovitura de stat revolutie 1989 preluarea conducerii distrugerea regimului, foto Razvan Chirita Mediafax

Foto Razvan Chiriţa Mediafax.

Pentru că în toată această perioadă moartea lui Sergiu Nicolaescu a fost prezentată peste tot ca eveniment de maximă importanţă naţională, şi pentru că nu îmi place când oamenii plâng oameni aiurea (la fel ca în cazul self-împuşcării lui Năstase, când poporul român parcă uitase cine a fost şi cât rău a făcut Năstase acestei ţări), ţin să promovez şi eu câteva articole care prezintă “activitatea” lui Sergiu Nicolaescu în episodul “Revoluţia din ’89”, ca să ştim pe cine plângem şi despre ce discutăm:

(despre “pofta şi bucuria” românilor pentru moarte şi înmormântări, citiţi aici: Testul înmormântării)   

Primul articol despre Sergiu Nicolaescu şi Revoluţia din ’89:

(atenţie la NUME: regizorul este Sergiu NicolAescu, iar comandantul militar este Ion Nicolescu)

Ion Nicolescu comandant unitate militara Prahova l-a inarmat pe Sergiu Nicolaescu, cel care a contribuit activ la revolutia lovitura de stat din 89, foto adevarul.ro

Ion Nicolescu

“Ion Nicolescu, fost comandant de unitate militară, dezvăluie modul în care Sergiu, regizorul preferat al soţilor Ceauşescu, l-a pregătit timp de un an pentru evenimentele din decembrie 1989.

Înainte de Revoluţie, militarul a fost un prieten apropiat al regizorului Sergiu Nicolaescu – personaj de prim rang în desfăşurarea evenimentelor din decembrie 1989. Au avut discuţii despre viteza de reacţie a regimentului din Prahova în caz că „se întâmplă ceva”. Iar Sergiu susţinea în permanenţă că „urmează să se întâmple ceva”.

Regizorul a recunoscut că în dimineaţa de 21 decembrie 1989 a primit câteva grenade de la unitatea lui Nicolescu (grenade ofensive, care nu rănesc oamenii, dar produc un zgomot puternic) pe care – zice el – le-a detonat în Piaţa Palatului, în timpul mitingului ţinut de Nicolae Ceauşescu. Ce a urmat este binecunoscut: s-au produs câteva explozii în piaţă, Ceauşescu şi-a întrerupt discursul, iar miile de oameni au fugit. Astfel a început Revoluţia în Bucureşti.  …”  Continuarea aici: VIDEO Cum a pregătit Sergiu Nicolaescu Revoluţia din 1989.

Al doilea articol (cam aceeaşi poveste dar şi cu alte detalii):

“Despre morţi numai de bine? Nu. Despre morţi aşa cum au fost, cum au trăit, cum au luptat, cum au trădat. Despre Sergiu Nicolaescu şi Revoluţia sa ca un film de aventuri.

Sergiu Nicolaescu a murit joi, la vârsta de 82 de ani. Fără să-l glorifice şi fără să-l denigreze, „Adevărul“ îşi propune să schiţeze un portret complet al regizorului în zilele Revoluţiei din decembrie 1989. Pentru că Sergiu Nicolaescu a făcut multe la Revoluţie: în noiembrie 1989 a văzut, din Germania Federală, cum cade Zidul Berlinului.

În decembrie s-a întors în România, a ordonat şi a adus un regiment de armată de la Ploieşti la Bucureşti – armata sa personală la Revoluţie. A fost între primii oameni care au luat cuvântul la Televiziunea Română Liberă. L-a ajutat pe Ion Iliescu să intre în Studioul 4 al TVR, l-a salvat câteva ore mai târziu în balconul Comitetului Central.

A făcut cel mai important montaj din viaţa sa: montajul execuţiei Ceauşeştilor. A fost părtaş la uciderea unor bucureşteni nevinovaţi, apoi a ascuns crimele Revoluţiei, deşi a fost însărcinat să le desluşească. A dat declaraţii contradictorii despre Revoluţie, pentru a încurca şi mai mult iţele şi aşa încurcate ale acestui moment. …” Continuarea aici: Sergiu Nicolaescu duce misterele Revoluţiei pe lumea cealaltă. Decembrie ’89 – ca un film de aventuri

Citiţi şi:

Interviu cu Sergiu Nicolaescu despre Revoluţie: Sergiu Nicolaescu: „Revoluţia, regizată de mine? Eh, rahat!“

Cu mainile murdare: Sergiu Nicolaescu a plecat lasand in urma crime, crime, crime. Un General acuza (II): 22 Decembrie 1989 – Atunci i-a condamnat pe toti la moarte.

Emilian, 7 ian 2013, ceicunoi.wordpress.com, Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

3 responses to “Sergiu Nicolaescu – “actor” important al “Revolutiei” din 1989 si promotorul lui Iliescu la putere (pol93)

  1. Indiferent cum a vrut sa faca asa zisa revolutie, Sergiu, nu ti se pare ciudat ca Ion Nicolescu deabia acum spune ca regizorul Sergiu a recunoscut faza cu grenadele ? Chiar poti pune baza pe vorbele unui om, incercand sa gandeti neutru… Este vreo dovada scrisa sau filmata ? Nu cred de exemplu ca trebuie sa uram filmele regizorului pentru cea ce a facut el, bine sau rau. La fel si cu Roman Polanski. Chiar crezi ca totusi nu au fost si sustinatori inarmati a lui Ceausescu ? Si cum de armata a devenit dintr-o data a poporului, a asteptat ca lasa, sa moara mai intai Ceausescu ? Am terminat armata cu fratele meu, in 2003, cand era obligatorie si cum spune in wiki, pe internet, nu te ranesc grav, dar parerea mea ca poti muri, depinde unde esti tu atunci. Si nu “grenade ofensive, care nu rănesc oamenii, dar produc un zgomot puternic”. Au interzis armata obligatorie ca sa faca un popor sclav si moale ! Ce e cu astia de la Adevarul ? La inceput zic: “În urmă cu un an şi jumătate, „Adevărul” a stat de vorbă atât cu Ion Nicolescu”. Adica cel din armata. Si la sfarsit zic : “În interviul pe care reporterii “Adevărul” l-au realizat în urmă cu un an şi jumătate la vila sa din strada Muzeul Zambaccian, Sergiu Nicolaescu a insistat să nu apară nimic despre acest incident de la Otopeni”. ???????? A-si fi curios si parerea ta despre “luptatorii indarjiti” romani impotriva teroristilor (existenti sau nu) de acum, pe care eu ii consider sculele strainilor si care nu au ce cauta a lupta impotriva altor natii. Vrajeala americanilor este ca ne-au bagat pe gat (cu subanteles) ca ne protejeaza impotriva teroristilor de peste pretutindeni si apoi se folosesc de armata noastra, unde vor ei acum. De asta s-a dorit si infaptuit aderarea la UE in ianuarie 2007 (si tinerii se bucura degeaba ca nu sunt obligati sa faca armata) ca armata sa nu fie obligatorie si tara sa fie sclava! Poate vei vorbi te rog si de ce crezi tu sau in general ca se vorbeste ca in Romania numai de mediu pe economie, cand de fapt majoritatea au minim pe economie ! Prosteala pe fata ! Si de ce crezi ca populatia nu este protejata impotriva infractorilor ? Faptuitorul vede adresa martorului, pe procesul verbal pe care urmeaza sa semneze. Originalul ramane la politist, o copie se da la faptuitor (daca este un hot, ma indoiesc ca i se mai da ceva) si alta ramane la sediul politiei. Nu am avut incredere niciodata 100 % in politie si acum de loc, chiar daca respect legea.

    • Astia de la Adevarul au facut mai multe interviuri cu Sergiu Nicolaescu de/a lungul timpului. Dar, chiar daca Ion Nicolescu minte (desi la batranete nu prea mai are motive…), a recunoscut si Sergiu multe din lucrurile alea…deci…pb ca asa or fi. Oricum, nu vom stii noi niciodata cum au stat lucrurile exact, dar personal, cred ca Sergiu a avut un rol in toata cumetria… Sigur ca aceasta chestie nu scade sau creste calitatea filmellor lui. Ele raman apreciate sau nu, indiferent de activitatea lui “politica”. Restul chestiilor pe care le/ai zis…sunt doar o frantura din problemele Romaniei in prezent. Sigur ca chestia cu teroristii este o manipulare ordinara din partea Americii, dar foarte multi pun botul. :) Am adaugat un filmulet interesant in textul meu cu cartea de identitatea cu microcip, uita-te sa vezi acolo cum se duc “oile” de buna voie sa isi bage microcipul in corp. :)

  2. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s