Ce sa NU mancam de Craciun: mezeluri si dulciuri toxice nocive pentru sanatate (s20)

ce sa nu mananci de craciun carne mezeluri dulciuri comert industriale chimicale e uri substante toxice aspartam otrava nocive sanatatii, miere naturala, fructe legume ceicunoi.wordpress.com 1Sărbătoarea Crăciunului este momentul în care celebrăm creştineşte naşterea lui Iisus Hristos. Sau cel puţin asta se celebra pe vremuri. (Sau nu asta se celebra? detalii aici: De Crăciun să  nu uităm ce (NU) sărbătorim) În prezent Crăciunul a ajuns şi în România o GOANĂ DUPĂ CADOURI ŞI MÂNCARE. Măcar o dată pe an să mănânce şi românii mai bine, să se îndestuleze cu toată familia şi să dea cadouri celor dragi şi mai puţin dragi mai mult din obligaţie decât din bucuria de a da cadouri şi a inveseli ziua cuiva. Despre cadourile de Crăciun şi ce mâncare-otravă să nu băgaţi în gură de Crăciun, citiţi în continuare:

Legat de cadourile de Crăciun problema este următoarea: SE CHELTUIESC MULT PREA MULŢI BANI, şi de cele mai multe ori din OBLIGAŢIE. Tot timpul expresiile folosite sunt de genul “Trebuie să îi mai iau cadoul şi lui…..” – şi tot timpul cu o fericire maximă în vorbire şi pe expresia feţei :). Goana după cadouri de Crăciun a fost iniţiată-provocată-creată de cei care au cel mai mult de câştigat de pe urma ei: MARILE COMPANII PRODUCĂTOARE DE OBIECTE POTRIVITE CA ŞI “CADOURI DE CRĂCIUN”. Şi aici intră o grămadă de mari producători – care îşi triplează de un miliard de ori vânzările în perioada Crăciunului, pe tot globul. Românii n-ar putea SĂ NU INTRE ÎN ACEST JOC….”Vrem şi noi să fim ca în occident au strigat românii în cor!”. Luaţi atunci obiceiuri, cadouri şi costuri de OCCIDENT în timp ce vă chinuiţi să supravieţuiţi cu salarii de mizerie de Estul Europei – ţări considerate “de mâna a doua” – forţă de muncă ieftină!

Recomandări pentru cadouri de Crăciun:

1. Rupeţi lanţul “cadourilor din obligaţie”! Faceţi cadouri doar persoanelor pe care le îndrăgiţi şi faceţi cadourile din inimă! (pentru că aşa vreţi, nu pentru că aşa TREBUIE)

2. NU DAŢI O CĂRUŢĂ DE BANI PE CADOURI! Luaţi chestiuţe micuţe drăguţe şi ieftine. Preferabil chestii hand-made făcute manual de nişte mici producători români şi vândute la preţuri mici, prin micile târguri care se deschid din când în când în marile oraşe.

alternativa cadouri de craciun atelier hand made obiecte facute manual ieftine targ vintage brose genti piele etc

Foto: atelier-de-handmade.blogspot.ro

3. NU daţi cadou dulciuri din comerţ! Mai bine daţi cadou MIERE! Detalii în continuare:

Ce să NU mâncaţi de Crăciun:

1. În primul rând, sunt conştient că dacă spun cuiva să nu mănânce carne de Crăciun, că e dăunătoare sănătăţii, există şanse să fiu răstignit în piaţa publică, deci nu o să mă iau de Porcul sfânt de Crăciun, chiar dacă cică nu prea e aşa sănătoasă carnea aia plină de grăsime, mai ales cea cumpărată de la mari producători, care o amestecă cu tot felul de otrăvuri chimice ca să fie mai gustoasă şi să aibă o culoare mai bună, care să păcălească cumpărătorii. Deci puteţi mânca şi carne de crăciun, dar puteţi face totuşi o selecţie. În timp ce carnea cea mai puţin nocivă este cea din vânat şi cea provenită din animale “crescute la ţară” în gospodărie, conform tradiţiei, în comerţ, în marile lanţuri comerciale, se găseşte carne-otravă. Din păcate însă carnea din vânat este foarte rară, iar cea crescută ca la ţară este de asemenea rară şi insuficientă pentru a satisface cererea de carne la nivel naţional în perioada Crăciunului. Deci cei mai mulţi români vor consuma carne-otravă din supermarket. Dintre toate tipurile de carne de pe piaţă, cea mai nocivă este carnea cea mai procesată. Mai exact mezelurile: SALAM, PARIZER, CREMVURŞTI, CARNE TOCATĂ care nu este tocată în faţa ta (ca să vezi ce conţine), CÂRNAŢI etc. Dar de ce este aşa nocivă această carne din marile magazine şi de ce sunt aşa nocive mezelurile? Urmăriţi acest documentar: VIDEO – Reportaj despre gunoiul pe care îl mâncăm zilnic. Chimicale, E-uri si toxine in mancare.

umami-gust-mancare-e-uri-chimicale-mancare-toxica-ce-cum-sa-mancam-sanatos-video-reportaj-protv-alimentatie-sanatoasa-ceicunoi-wordpress-com

Dacă nu reuşiţi să eliminaţi carnea-otravă din dieta de Crăciun, atunci măcar consumaţi în cantităţi mai mici. Şi OBLIGATORIU CU CEVA VERDE! (legume, verdeaţă, salate etc) (maimuţele mănâncă foarte rar carne – o dată la vreo 2 luni, şi de fiecare dată în amestec cu verdeaţă; pentru mai multe detalii despre comportamentul cimpanzeilor şi semănările cu oamenii citiţi cartea În umbra omului).

2. Ce să nu mai mâncaţi de crăciun? DULCIURI INDUSTRIALE! – adică dulciurile din comerţ. Ciocolată, bomboane, ciubucuri, îngheţată, sucuri pline de zahăr etc etc etc. Toate acestea dăunează prin cantitatea imensă de zahăr-nociv pe care o au în compoziţie şi prin zecile de chimicale, E-uri, toxine, mono glutamat de sodiu şi alte substanţe toxice pe care le conţin. Să tot daţi cadou copiilor nişte dulciuri din comerţ! Sănătate curată! Poate când românii vor evolua un pic la capitolul alimentaţie, vor ajunge să înlocuiască dulciurile-gunoi-otravă cu alternative aproape la fel de gustoase, dar de o mie de ori mai sănătoase: MIERE şi FRUCTE.

Atenţie: Dulciurile sunt GUSTOASE (pentru că au substanţe chimice concepute special pentru a potenţa gustul), dar nu sunt şi BUNE pentru sănătate (din contră – sunt toxice!). Pe de cealaltă parte, Mierea şi fructele sunt şi gustoase şi sănătoase. Şi sunt şi (mult) mai ieftine dacă veţi compara preţul per kg al unui baton de ciocolată de exemplu, cu preţul per kg al mierii sau fructelor.

Recomand celor care vor miere de calitate, să viziteze următorul site: www.miere-vie.com. Preferata mea este Mierea cu Căpăceală – foarte gustoasă, pe care o veţi vedea şi în pozele de mai jos. Găsiţi detalii despre fiecare sortiment de miere pe site.

ce sa nu mananci de craciun carne mezeluri dulciuri comert industriale chimicale e uri substante toxice aspartam otrava nocive sanatatii, miere naturala, fructe legume ceicunoi.wordpress.com 3

ce sa nu mananci de craciun carne mezeluri dulciuri comert industriale chimicale e uri substante toxice aspartam otrava nocive sanatatii, miere naturala, fructe legume ceicunoi.wordpress.com 2

ce sa nu mananci de craciun carne mezeluri dulciuri comert industriale chimicale e uri substante toxice aspartam otrava nocive sanatatii, miere naturala, fructe legume ceicunoi.wordpress.com 6

ce sa nu mananci de craciun carne mezeluri dulciuri comert industriale chimicale e uri substante toxice aspartam otrava nocive sanatatii, miere naturala, fructe legume ceicunoi.wordpress.com 5

ce sa nu mananci de craciun carne mezeluri dulciuri comert industriale chimicale e uri substante toxice aspartam otrava nocive sanatatii, miere naturala, fructe legume ceicunoi.wordpress.com 7

ce sa nu mananci de craciun carne mezeluri dulciuri comert industriale chimicale e uri substante toxice aspartam otrava nocive sanatatii, miere naturala, fructe legume ceicunoi.wordpress.com 8

Concluzie: Crăciunul este o sărbătoare creştinească de celebrare a naşterii lui Iisus Hristos – sărbătoare care a fost furată de capitalismul occidental şi transformată  într-o bişniţă ordinară. De Crăciun – nu mai daţi o căruţă de bani pe cadouri! Rupeţi lanţul cadourilor din obligaţie!  Dacă nu mâncaţi cu moderaţie – şi voi puteţi fi dintre cei care vor suna la salvare din cauza problemelor digestive! Nu mai mâncaţi MEZELURI – otravă din supermarket! Nu mai daţi copiilor DULCIURI din comerţ – pline de chimicale, zahăr şi otravă! CUMPĂRAŢI MIERE!

Crăciun fericit!

Alte detalii despre pericolele dulciurilor şi cât de nocivă este substanţa ASPARTAM, citiţi aici: Pericolele dulciurilor pentru sanatate. ASPARTAM – substanta dulce toxica. Dulciuri nocive.

CUM SĂ SCĂPAŢI DE DEPENDENŢA DE MÂNCARE NOCIVĂ ŞI DULCIURI TOXICE CITIŢI AICI: Cum sa renunti la mancarea nesanatoasa. Dependenta de alimente gustoase dar toxice

Emilian, 24 decembrie 2012, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

4 responses to “Ce sa NU mancam de Craciun: mezeluri si dulciuri toxice nocive pentru sanatate (s20)

  1. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s