Atentie! In Bucuresti cad: turturi, tencuiala, balcoane. Pericole iarna pe strada in capitala (div16)

atentie cad turturi bucati  gheata zapada inghetata in cap trotuar omoara pietoni in pericol ajuns la spital turturi lovit, cum sa nu mori, atentie pe strada, ceicunoi.wordpress.com 6Aşa cum scriam şi într-un text mai vechi (Cum sa nu mori (la propriu). Accidente mortale și altele. (I4) ), noi suntem principalii responsabili pentru vieţile noastre. Important este să realizăm că nu trăim într-o lume roz şi perfectă, ci că trăim într-o lume destul de periculoasă. Nu trebuie să realizăm asta ca să fim paranoici şi panicaţi în fiecare zi că ceva rău se va întâmpla,  ci trebuie să fim CONŞTIENŢI de pericolele din jurul nostru şi PREZENŢI cu mintea în  locul în care ne aflăm la un moment dat (nu plecată pe munţi şi dealuri). Pe lângă pericolele reprezentate de infracţionalitate, la care nu mă opresc acum, sunt câteva pericole în Bucureşti şi marile oraşe, pe care oamenii le ignoră complet: ŢURŢURII, TENCUIALA CLĂDIRILOR VECHI, CLĂDIRILE VECHI ÎN SINE – care stau să cadă. Detalii în continuare:

Iarna trecută (2011-2012) mă minunam cum oamenii trec perfect ignoranţi şi nepăsători de propria viaţă, pe sub bucăţj mari de gheaţă care stau să le cadă în cap de pe marginea clădirilor. Iarna aceasta observ acelaşi lucru. Anunţurile cu CADE TENCUIALA sau CADE BALCONUL (am văzut eu o dată, şi chiar stătea să cadă deasupra unui trotuar circulat) sau ATENŢIE CAD ŢURŢURI! care pot fi văzute prin Bucureşti, nu influenţează aproape niciun trecător. Cam toţi bucureştenii merg pe stradă cu mintea plecată pe munţi şi dealuri, cu capu în jos, fără să analizeze vreo secundă siguranţa locurilor prin care se deplasează. Şi culmea este…atunci când se buşesc – aproape la propriu – de un afiş, o pancartă pusă de un om de bună credinţă în mijlocul trotuarului (lângă o clădire veche), pancartă pe care scrie ATENŢIE CADE TENCUIALA,  bucureştenii (şi probabil nu doar ei), pur şi simplu ocolesc pancarta şi îşi continuă nestingherit drumul pe acel trotuar periculos, fără să se uite măcar o secundă în sus să vadă dacă îi pică ceva în cap.

Acelaşi sistem se aplică şi în cazul ţurţurilor. În multe locuri există pancarte cu ATENŢIE CAD ŢURŢURI – oamenii se buşesc de ele, le ignoră, trec pe lângă ele sau pe sub ele şi-şi continuă drumul în perfectă nepăsare asupra propriei vieţi.

Probabil că toţi aceşti oameni sunt perfect inconştienţi, sau merg pe un principiu superb, perfect românesc, care îmi place mie foarte mult: “Lasă frate că nu mi se întâmplă mie!”. E acelaşi principiu care se aplică atunci când mergi ca un nebun cu maşina (“lasă mă că nu fac EU accident, eu sunt Schumacher”), sau când te duci în tenişi hippie pe munte şi mori (“lasă frate că nu păţim nimic”), sau când mergi cu viteză cu maşina pe zăpadă, derapezi şi omori câţiva oameni (“lasă frate că eu nu alunec – mi-am pus cauciucuri de iarnă bengoase”), sau când te urci băut la volan (“lasă frate că eu ţin la băutură – nu mă afectează”), sau când îţi iei motocicletă ca să fii şmecher şi apoi mori  cu tâmpla înfiptă într-un corn de vacă (caz real AICI) etc etc etc. Toată lumea se pare că merge pe principiul “nu mi se întâmplă mie” adică pe principiul “sunt total perfect ignorant faţă de pericolele din jurul meu”. Spun asta pentru că nu văd pe NIMENI pe stradă, acum că a venit iarna cu zăpadă şi ţurţuri, să se uite măcar din când în când ÎN SUS, să vadă dacă e vreo bucată de gheaţă – zăpadă care stă să îi cadă în cap, ŞI SĂ OCOLEASCĂ ZONA. Eu iarna aproape că merg mai mult pe stradă decât pe trotuar… şi cu privirea mai mult în sus decât în jos. Însă pe unde sunt ţurţurii mai mari, parcă pe acolo merg bucureştenii, cu capul plecat şi privirea cât mai în pământ.

Dar pentru că unii oameni nu sunt în stare să priceapă că aceste lucruri chiar sunt un pericol, fără să vadă ceva concret, citiţi câteva exemple concrete (articole din presă) mai jos.

atentie cad turturi cade tencuiala balconul i-a cazut turture gheata zapada in cap pericole in bucuresti cum sa nu mori sa fii atent spital bucuresti, ceicunoi.wordpress.com

Atenţie: ORICARE DINTRE CEI CARE NU SE UITĂ ÎN SUS CÂND MERG PE LÂNGĂ CLĂDIRI POT AJUNGE CA ACESTE PERSOANE, LA SPITAL, SAU MORŢI:

I-a cazut gheata in cap in acelasi loc in care mai murise cineva lovit tot de ţurţuri – Bârlad

I-a căzut ţurţurele de gheaţă în cap – Bucureşti

Soţia lui Mircea Dinescu, LOVITĂ ÎN CAP DE UN ŢURŢURE: Femeia a ajuns la spital – Bucureşti

Tânără la spital, după ce i-a căzut în cap o bucată de gheaţă cu zăpadă desprinsă de pe un acoperiş – Craiova

Suceveancă lovită în cap de un ţurţure căzut de la etajul 10! – Suceava

Lui Lis i-au cazut 4 turturi in cap – Bucureşti

Mai sunt o grămadă de exemple pe net, căutaţi-le singuri dacă vreţi.

FIŢI CONŞTIENŢI DE PERICOLELE DIN JURUL VOSTRU ATUNCI CÂND MERGEŢI PE STRADĂ! Nu mai fiţi ignoranţi legat de propria voastră viaţă! E NEVOIE OARE SĂ MURIŢI CA SĂ ÎNCEPEŢI SĂ AVEŢI GRIJĂ DE PROPRIA VOASTRĂ VIAŢĂ?!

Citiţi şi:

Cum sa nu mori (la propriu). Accidente mortale și altele. (I4)

atentie cad turturi bucati gheata zapada inghetata in cap trotuar omoara pietoni in pericol ajuns la spital turturi lovit, cum sa nu mori, atentie pe strada, ceicunoi.wordpress.com 6

Nene care circulă liniştit pe sub ţurţuri. (l-am atenţionat după ce i-am făcut poză dar…nu ştiu cât o să ţină cont pe viitor…)

atentie cade tencuiala reabilitare restaurare cladiri vechi centru bucuresti, pericole pe strada romani bucuresteni ignoranti inconstienti cum sa nu mori, ceicunoi.wordpress.com 1

Oameni care ignoră pur şi simplu semnul cu ATENŢIE CADE TENCUIALA! de care aproape s-au buşit cu capul.

cladriri vechi bucuresti atentie cade tencuiala acoperisul balconul pericole atentie cad turturi cand mergi pe strada siguranta vietii cum sa nu mori, ceicunoi.wordpress.com 1

Statie de tramvai chiar la baza unei clădiri din care cad bucăţi de acoperiş şi care stă să cadă cu totul.

atentie cade balconul tencuiala bucuresti universitate regina elisabeta restaurare cladiri vechi care stau sa cada, pericole in bucuresti, ceicunoi.wordpress.com 2

Şi dacă le-ar fi pus cineva un semn imens cu ATENŢIE CADE BALCONUL PE VOI IDIOŢILOR CHIORI CE SUNTEŢI ŞI INCONŞTIENŢI, tot degeaba ar fi fost probabil…tot pe sub balcon o luau. Balconul poate fi vizitat 24 de ore din 24 pe Bd. Regina Elisabeta din Capitală.

P.s.: Alte pericole iarna în capitală: vizibilitate scăzută la volan, timpi  şi distanţe de frânare cu maşina mai mari; şoferii nebuni care cred că dacă şi-au pus cauciucuri de iarnă pot merge ca la raliu; mai multe maşini pe stradă (cum vine un pic frigu sau plouă un pic, bucureştenii se urcă toţi în maşinile personale); gheaţa de pe străzi şi de pe trotuare (ieri îşi spărsese cineva capul alunecând pe treptele de la metrou), frigul în sine (la temperaturi foarte scăzute încep oamenii să moară – la propriu – de frig) etc.

GALERIE FOTO ŢURŢURI, TENCUIALĂ, BALCOANE ŞUBREDE, CLĂDIRI CARE STAU SĂ CADĂ – TOATE ÎN BUCUREŞTI (superofertă):

Emilian, 22 decembrie 2012, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

3 responses to “Atentie! In Bucuresti cad: turturi, tencuiala, balcoane. Pericole iarna pe strada in capitala (div16)

    • teoretic proprietarii/administratorii cladirilor sunt obligati de lege sa ii dea jos, sau sa cheme pompieri sau ceva ca sa ii dea jos daca nu pot singuri. Oricum, sa lasi asa turturii si sa astepti sa cada in capu oamenilor care trec pe acolo…e cam naspa :)

  1. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s