Proiectul Rosia Montana REVINE in prag de alegeri. Manipulare publicitate RMGC pentru prostit proşti (eco18)

proiectul rosia montana revine rmgc gabriel resources face iar campanie manipulare presa tv siteuri internet locuri de munca argumente impotriva proiectului minier, ceicunoi.wordpress.com 02Proiectul minier RMGC de la Roşia Montană al companiei Gabriel Resources din Canada, este un exemplu tipic prin care nişte mari bogaţi ai planetei, încearcă prin companiile pe care le deţin direct sau indirect SĂ FURE resurse naturale din diferite state, în special din statele lumii a 3-a şi din statele care au nişte conducători sclavi care se fac imediat “preş” în faţa intereselor marilor companii la nivel global şi în faţa intereselor marilor puteri care conduc în realitate lumea. Tot “preş” se fac şi televiziunile şi publicaţiile tipărite sau electronice (site-uri) în momentul în care e pe bază de foarte mulţi bani. PUBLICITATEA celor de la RMGC în favoarea demarării proiectului minier de la Roşia Montană este cea mai mare campanie de manipulare şi prostire a poporului român din epoca post-decembristă. Detalii în continuare:

Aceşti oameni foarte bogaţi care deţin companii foarte mari şi puternice la nivel mondial, vor să devină din ce în ce mai bogaţi, pe spinarea statelor care au resurse naturale şi conducători şantajabili şi/sau mituibili. Se întâmplă de destul de mult timp chestia asta, dar se pare că poporul român încă nu vrea să înţeleagă. Aproape tot timpul, toate aceste “investiţii ale marilor companii de la nivel mondial” scot în faţă ceva nobil: “vă vom da bani la bugetul de stat” sau “vom crea locuri de muncă” sau “vom dezvolta zona” etc etc etc. Toate acestea sunt abureli. Tot ce îi interesează sunt banii şi nu dau doi lei pe cât distrug mediul înconjurător. Grosul profitului este ţinut de compania străină (şi cărat în ţara de origine), iar statul român şi implicit poporul român primesc doar PRAF ÎN OCHI din punct de vedere economic, dar primesc de regulă un MEGA dezastru ecologic care persistă zeci de ani la rând.

Revenind la cazul concret Roşia Montană, toate chestiile de genul “vom asigura nu stiu câte locuri de muncă” reprezintă de regulă o minciună sfruntată sau cel puţin o mega exagerare. Nu mai stau să pierd timpul explicând celor care nu au înţeles încă, care este situaţia cu proiectul criminal de la Roşia Montană pentru că există SUFICIENTĂ informaţie pe internet care să vă convingă despre nemernicia acestui proiect şi acestei companii (inclusiv a politicienilor care au luat şpagă pentru a susţine acest proiect, în frunte cu Băsescu). În schimb, vă fac trimitere către textul meu de unde puteţi afla pe scurt care e situaţia şi vă prezint câteva imagini cu publicitatea RMGC pe antena3:

Detalii despre Roşia Montană aici: 18 argumente contra proiectului minier Rosia Montana RMGC (eco2)

Acum în prag de alegeri parlamentare, în mod ciudat, RMGC a reînceput campania publicitară de manipulare pe internet. Spun în mod ciudat pentru că anul ăsta (an electoral – 3 alegeri inclusiv referendumul), cei de la RMGC au stat deoparte şi au tăcut mâlc, până se aşează apele… Se pare că apele s-au aşezat… Rezultatul la alegerile din 9 decembrie este preconizat de toată lumea: USL rămâne la guvernare. Dacă RMGC pune IAR reclame manipulatorii despre proiectul Roşia Montană pe ANTENA3, adică televiziunea şi site-ul PRO USL, înseamnă că e de bine, nu? Români… guvernarea Ponta 2 vă pregăteşte ceva: cianură pe pâine şi o gaură imensă în bogăţiile naturale ale României. Doamne fereşte!

proiectul rosia montana revine rmgc gabriel resources face iar campanie manipulare presa tv siteuri internet locuri de munca argumente impotriva proiectului minier, ceicunoi.wordpress.com 02

proiectul rosia montana revine rmgc gabriel resources face iar campanie manipulare presa tv siteuri internet locuri de munca argumente impotriva proiectului minier, ceicunoi.wordpress.com 01

proiectul rosia montana revine rmgc gabriel resources face iar campanie manipulare presa tv siteuri internet locuri de munca argumente impotriva proiectului minier, ceicunoi.wordpress.com 03

proiectul rosia montana revine rmgc gabriel resources face iar campanie manipulare presa tv siteuri internet locuri de munca argumente impotriva proiectului minier, ceicunoi.wordpress.com 04

Se pare că o dată cu alegerile din 9 decembrie, va avea loc şi un referendum local despre proiectul Roşia Montană, ceea ce explică şi mai bine reapariţia reclamelor RMGC pe internet. Manipularea are loc chiar şi prin însăşi întrebarea care va fi la referendum (“Sunteți de acord cu repornirea mineritului în zona Munților Apuseni și a exploatării de la Roșia Montana?”). Într-adevăr poate că întrebarea mai îndreptăţită ar fi cea exprimată pe nazone.ro şi anume:

“Sunteți de acord ca străinii să vă ia bogățiile subsolului- nu doar aur, ci și argint și alte metale chiar mai valoroase decât aurul, iar pe unii dintre voi să vă plătească timp de câțiva ani ca să scoateți aceste bogății și să le faceți lingouri, ca străinii să le poată căra la ei acasă? Sunteți de acord să vă aruncați singuri în aer munții, ca să aveți în locul lor niște munți de steril, care vor polua aerul și apa cu diverse otrăvuri? Sunteți de acord să aveți un imens lac plin cu cea mai periculoasă otravă – cianura, care să rămână la voi pe vecie și care se va evapora otrăvind aerul, iar apoi va cădea cu ploaia asupra voastră? Sunteți de acord ca generațiile următoare să nu mai aibă aur sau argint, dar să nu mai aibă nici munți, nici ape curate, ci doar lacuri de otravă generatoare de boli și de moarte și să nu mai poată crește vite, sau cultiva pământul şi să nu mai poată să primească turiști, pentru că totul va fi otrăvit?“ 

referendum local proiectul rmgc rosia montana nu participa la referendum campanie manipulare publicitate murdara furtul aurului romanesc

Alte detalii despre Proiectul Roşia Montană şi mizeria de referendum local aici: http://www.rosiamontana.org/ 

Cică e referendum şi la Mangalia despre Gazele de şist. Detalii AICI. De ce trebuie oprită exploatarea gazelor de şist citiţi AICI.

Emilian, 7 dec 2012, ceicunoi.wordpress.com – un blog educativ despre comportamentul uman. Facebook: Ce-i cu noi?

3 responses to “Proiectul Rosia Montana REVINE in prag de alegeri. Manipulare publicitate RMGC pentru prostit proşti (eco18)

    • DA, sunt de ieri (6 dec). Cel mai probabil bestiile de la RMGC spera sa obtina o @victorie@ la batjocura de referendum local despre rosia montana, despre care au scris mai multe cei de la campania salvati rosia montana (am pus link in text). Puscariasul vrea si el sa stea cu vreo 5 zile mai putin in inchisoare si tot face cereri pentru asa ceva si daia aparea :). Plus ca Nastase e din PSD care PSD e din USL care USL il are candidat pe Voiculescu, care Voiculescu detine antenele deci cumva Nastase + Antena3 egal love :). Cam asa se intampla treburile in politica-administratia-media romaneasca din pacate. Oh well.

  1. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s