Traian Basescu sustine IAR proiectul Rosia Montana RMGC, lobby cu tupeu nesimtit (pol82)

traian basescu sustine lobby proiectul minier rosia montana rmgc bani spaga aur furt resurse naturale romania soros cupru petrol gaze de sist, ceicunoi.wordpress.com apologeticum. wordpress.comPreşedintele Statului România, Traian Băsescu, sau mai corect spus, guvernatorul impus în colonia România, Traian Băsescu, a ieşit iar la rampă să susţină direct şi pe faţă proiectul criminal de la Roşia Montană, aşa cum a mai făcut-o de nenumărate ori până acum, pentru că are, în mod evident, nişte interese ascunse legate de toată afacerea (fie şpagă grasă, fie are de plătit datorii, fie e şantajat de mai marii planetei care vor să ne fure resursele etc).

Nu există pe această planetă ca un preşedinte de stat civilizat să facă lobby pe faţă pentru o companie privată. Ceea ce demonstrează atât faptul că Băsescu este cel puţin necivilizat, dar şi faptul că poporul român  nu este întreg la cap (pentru că acceptă aşa ceva). Băsescu a făcut în ultimul timp o pauză de câteva luni în care nu a mai zis nimic de Roşia Montană, dar acum, după ce America (prin Gordon), Germania şi UE (prin Merkel şi Barroso) l-au impus pe acesta la loc pe scaunul de preşedinte al României împotriva voinţei poporului român (detalii AICI) şi după ce s-au mai liniştit apele, Băsescu iese iarăşi la înaintare, din motive pe care numai el le ştie exact, dar pe care noi le putem bănui (bani şi/sau presiuni imense de undeva “de sus”). Bineînţeles că tot timpul este scos în faţă ceva nobil pentru prostit proşti (de exemplu “investiţiile străine sunt importante pentru dezvoltarea economiei naţionale” sau “trebuie să asigurăm locuri de muncă! daţi drumul la exploatarea de la Roşia Montană!” etc etc etc). În prezent (as we speak), se dă un război la nivel mondial pentru resurse naturale de toate felurile (câteva detalii AICI). Ţara noastră e plină de resurse naturale şi de aceea e prinsă şi ea în acest război. Traian Băsescu este unul dintre actorii principali la nivel naţional, dar nu este singurul. Toţi cei care susţin privatizările pe doi lei, redevenţe de 4% şi alt praf în ochi asemănător sunt mână în mână cu cei care vor să ne prăduiască ţara. De exemplu, ăsta este unul dintre principalele argumente împotriva USL: faptul că nu au nicio problemă în a continua ce au făcut criminalii din PDL cât au fost la guvernare, şi anume deschiderea şi sprijinirea accesului marilor companii din domeniul  resurselor şi energiei, pe piaţa din România, pentru a suge cât mai mult din resursele pe care le mai avem, dându-ne nouă, la bugetul de stat, aproape nimic, dar dând  o grămadă de bani celor care guvernează şi dau acorduri de mediu şi de toate felurile pentru a se porni exploatările. Totul este aproape tot timpul despre bani. Băsescu este pe faţă un sclav al intereselor celor de la RMGC Roşia Montană (miliardari în dolari la propriu), iar Ponta şi-a luat un consilier american pe nume Wesley Clark, expert în sectorul bancar, în sectorul energetic, în sectorul mineralelor şi în sectorul combustibililor biologici – perfect!  (detalii pe înţelesul oricui AICI).

Una dintre caracteristicile specifice ale lui Traian Băsescu este TUPEUL NESIMŢIT. Iată ce spune pe 17 nov 2012 legat de Roşia Montană, pentru care a făcut până acum o grămadă de lobby pe faţă total ilegal şi imoral din funcţia de preşedinte al unui stat (citatul nu este exact): “nu trebuie intrat din nou în jocul mincinos politicianist; eu nu pledez pentru o soluţie sau alta, importantă este crearea de noi locuri de muncă, fără de care nu se mai poate sta”. (detalii AICI despre noua ieşire a lui Băsescu pentru demararea proiectului criminal Roşia Montană).

Citiţi şi următoarele articole despre acelaşi subiect:

18 argumente împotriva proiectului criminal de la Roşia Montană (scris de mine, pe 21 feb 2012, pe ceicunoi.wordpress.com)

Afacerea Roşia Montană şi implicarea lui Traian Băsescu (I) (romanialeaks.org, 28 ianuarie 2012)

Afacerea Roşia Montană şi implicarea lui Traian Băsescu (II) (+ VIDEO) (romanialeaks.org, 28 ianuarie 2012)

Băsescu vinde zăcămintele de cupru in valoare de 5 miliarde Euro cu… 46 milioane…. conform Codului Penal este “subminare a economiei nationale”! (romanialeaks.org, 17 ianuarie 2012)

Sursa foto: apologeticum.wordpress.com, 28 aug 2011 – Rosia Montana – Afacerea prin care Basescu si PDL vor scoate din tara si putinul aur care a mai ramas 

CE AI TU, CETĂŢEANUL OBIŞNUIT, DE FĂCUT?     SĂ-ŢI PESE…! 

Asta ai de făcut în primul rând! În primul rând trebuie să-ţi pese, iar în al doilea rând să nu-ţi mai găseşti/inventezi scuse şi să te alături atunci când ai ocazia celor care protestează în stradă împotriva acestor nemernici şi acestor mârşăvii. Protestul în stradă este din păcate singura soluţie pentru salvarea acestei ţări “de jos în sus” – însă numărul celor care protestează – perfect paşnic şi democratic – este tot timpul cel mai important. Şi în România este din păcate tot timpul mic. De aceea contează ca fiecare dintre noi SĂ REACŢIONEZE atunci când are ocazia, şi să nu mai stea pasiv ca o mămăligă distrusă mental.

Mă aştept la ce-i mai rău pentru această ţară după alegerile din 9 decembrie 2012, moment după care se pot relua fără riscuri electorale discuţiile cu marii nenorociţi ai planetei, pentru vinderea pe nimic a aurului românesc, a cuprului, a gazelor de şist, a aşa zisei “energii verzi” din microhidrocentrale şi a celorlalte resurse naturale pe care le mai avem. Nu contează bineînţeles pentru ei că se distruge mediul înconjurător şi nu contează deloc că noi, ca popor, ne alegem doar cu praf în ochi…bun pentru prostit proşti. Încă habar n-am cu cine să votez.

Emilian, 17 nov 2012, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi?

6 responses to “Traian Basescu sustine IAR proiectul Rosia Montana RMGC, lobby cu tupeu nesimtit (pol82)

  1. tara asta e pusa la pamint nu vedeti ca suntem in al 3 razboi mondial care din pacate se afla la jumate insa noi suntem invatati ca razboiu sa fie cu lupte cu arme dar tehnica a mai avansat acum nu mai se lupta se cumpara noi deja am pierdut jumatate din tara noastra pentru ca am avut nistre zdrente parlamentare care nu au mai vazut bani de cind ii facuse masa pacat de frumusetea tari noastre

  2. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s