Despre ortodoxie dogme si practici. Critica film Dupa dealuri Cristian Mungiu (bis1)

despre ortodoxie critica film dupa dealuri cristian mungiu viata in manastire calugarite preoti spovedanie dogme practici ortodoxe romania, discerne.wordpress.com, ceicunoi.wordpress.comPromovez un articol interesant de-al lui Ştefan Alexandrescu, de pe blogul discerne.wordpress.com, despre ortodoxie şi filmul După Dealuri al lui Cristian Mungiu:

Ortodoxia ca şi confesiune creştină vs. ortodoxia după Mungiu.

Câteva fapte despre ortodoxie. Ortodoxia este o confesiune creştină. Statistic, creştinismul este cea mai persecutată religie din lume la ora actuală. În multe din state totalitare şi/sau musulmane, creştinii sunt crucificaţi, împuşcaţi, decapitaţi, vânaţi, batjocoriţi, etc. Ortodoxia este o confesiune în cadrul acestei religii şi numără, după diferite cifre, între 300 şi 360 de milioane de credincioşi în întreaga lume. Exemple de state pe Glob în care peste 40 % din populaţie se declară creştin-ortodoxă (ortodoxie estică calcedonean, nu coptic, nu monofizită): Rusia, România, Bulgaria, Georgia, Belarus, Cipru, Grecia, Moldova, Ucraina, Macedonia, Muntenegru, Transnistria, Abkazia, Oseţia de Sud, Serbia. Aşadar, toate ţări europene din centru-estul Europei asociate la nivel social şi intelectual cu „lumea a treia”, numai bune de criticat pentru „înapoierea lor”. Această carte o joacă, şi încă având succes, Cristian Mungiu, lucrând în defavoarea brandului de ţară. După ce Tarkovski, geniul apreciat în întreaga lume, a etalat frumuseţile şi profunzimea nebănuită a ortodoxiei, Mungiu se crede mai deştept şi alege să calce acestea în picioare.

Citiţi continuarea aici: http://discerne.wordpress.com/2012/11/16/ortodoxia-ca-si-confesiune-crestina-vs-ortodoxia-dupa-mungiu/

 
Emilian, 16 nov 2012, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi?

2 responses to “Despre ortodoxie dogme si practici. Critica film Dupa dealuri Cristian Mungiu (bis1)

  1. Pingback: Persecutarea si uciderea crestinilor in lume. Martirii prezentului nu renunta la religia si credinta lor (bis5) | CE-I CU NOI?

  2. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s