De ce NU imi place Sorin Oprescu – lipsa viziune si risipa banilor publici. Amenajare Dambovita, piste biciclete (pol78)

primarul general Sorin oprescu planuri piste de bicicleta dezvoltare infrastructura rutiera bucuresti capitala benzi pentru biciclisti batjocura, ceicunoi.wordpress.com, hotnews.roÎmi propun prin acest text să spulber o leacă din “îndrăgosteala de Sorin Oprescu”, de care suferă probabil mulţi bucureşteni şi chiar români din alte oraşe (despre fenomenul nociv îndrăgosteala de politicieni citiţi AICI).

Sorin Oprescu este primarul general al capitalei din 2008 până în prezent. În 2012 a fost reconfirmat de Bucureşteni, câştigând (ca “independent susţinut de USL”) încă un mandat de 4 ani la primăria generală, valabil până în 2016. De când este primar, ca bucureştean am putut observa următoarele lucruri:

De bine:

– Sorin Oprescu chiar a început să facă lucruri în capitală. Se mişcă treaba, însă e de discutat dacă se mişcă într-o direcţie bună şi mai ales PE CÂŢI BANI se mişcă… Bani din banii mei, ai celorlalţi bucureşteni şi chiar ai tuturor românilor (când anumite proiecte sunt finanţate de guvern);

– Sorin Oprescu nu este la fel de arogant şi nu are la fel de mult tupeu (cel puţin vizibil) (faţă de presă, faţă de alţi politicieni, faţă de cetăţenii acestei ţări) (deşi are şi el momentele lui de aroganţă)

De rău (părerea mea!):

-Sorin Oprescu NU are o viziune corectă pentru dezvoltarea oraşului Bucureşti. A fost 4 ani primar şi în domenii precum traficul şi deplasarea prin Bucureşti, reciclarea deşeurilor, poluarea aerului, spaţiile verzi, este cam dezastru…

Sorin Oprescu aruncă banii bucureştenilor pe lucrări NU atât de importante, doar pentru a-şi achita “datoriile” către firmele prietene care l-au susţinut în campania electorală, sau pe care trebuie să “le servească” din diferite motive. Exemple mai jos.

-De asemenea, Sorin Oprescu continuă aceeaşi abordare faţă de firmele care construiesc ceva din bani publici şi anume patronează o primărie care NU ARE PRETENŢII CA LUCRĂRILE SĂ FIE IMPECABIL FĂCUTE. Sunt multe exemple de străzi în Bucureşti făcute de Oprescu, pe care dacă mergi ai senzaţia aia tipică de lucrare făcută de români pe principiul “las-o aşa că nu vede nimeni, hai acasă”. Bicicliştii simt asta pe pielea lor, de exemplu atunci când trebuie să ocolească toate canalele pentru că nu sunt făcute “la nivel”.

Spaţiile verzi şi poluarea

Spaţiile verzi se găsesc în Bucureşti în special în marile parcuri. Dacă n-ai noroc să stai lângă unul din marile parcuri din Bucureşti, nu prea ai de unde să respiri şi tu un aer mai curat. Încă există în Bucureşti triliarde de miliarde de kilometri pătraţi de SPAŢII MARO (pământ neplantat-înierbat de niciun fel). Cât de greu şi scump o fi să arunci cu sămânţă de iarbă PESTE TOT, mai ales pe spaţiile maro publice, dar chiar şi în curţile oamenilor (spaţii private). Din cauza lipsei spaţiilor verzi-plantate-înierbate, din cauza traficului auto şi a zonei de câmpie în care ne aflăm, oraşul Bucureşti este unul dintre cele mai poluate din UE, cu depăşiri dese ale limitelor maxime admise pentru diferiţi poluanţi, în special PM10. De asemenea, lipsa unei “centuri verzi” (păduri, copaci) în jurul oraşului afectează mult calitatea aerului din Bucureşti. Detalii aici: Calitatea aerului în Bucureşti, efecte asupra sănătăţii – Studiu Ecopolis. Toate acestea sunt în directa responsabilitate a lui Sorin Oprescu – primarul general al capitalei, dar şi a primarilor de sector şi a parlamentarilor care pot da legi concrete în acest sens.

Despre poluare şi spaţii verzi găsiţi detalii foarte interesante în următoarele 2 interviuri cu Nicolae Rădulescu Dobrogea:

2009: “Taierea fara noima a copacilor e o crima”

2012: “Bucureştenii inspiră cel mai îmbâcsit gaz municipal din Europa”

Reciclarea deşeurilor

Colectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor în Bucureşti sunt un dezastru. Există mai multe firme care deţin zeci-sute de containere de reciclare selectivă (unde poţi duce deşeurile sortate), dar care sunt amplasate doar în anumite zone din oraş, TOTAL INSUFICIENTE pentru o reciclare pe bune a deşeurilor. La mine în sectorul 6 de exemplu trebuie să mergi în medie vreo 700m (estimz eu) până la cele mai apropiate containere pentru STICLĂ, PLASTIC+METAL, HÂRTIE+CARTON. Sigur, aceste firme au parteneriate cu primăriile de sector. Deci primăria generală ce face mai exact pentru a susţine reciclarea în Bucureşti? Eu n-am văzut nimic. Decât afişele din parcurile mari pe care scrie “gunoiul se aruncă la coş, nu pe jos!” – are totuşi legătură…pe departe.

Lipsa de viziune legat de trafic

Sorin Oprescu are obsesia podurilor, pasarelelor, autostrăzilor, pasajelor. Pe scurt – MULT BETON, MULT ASFALT, MULT GRI. Cât mai multe construcţii de infrastructura rutieră pentru a susţine deplasarea cu PROPRIUL AUTOTURISM! Această abordare este greşită după părerea mea. Într-un oraş european modern, transportul/deplasarea în interiorul oraşelor trebuie să se facă prin MIJLOACE DE TRANSPORT ÎN COMUN, CU BICICLETA şi PE JOS! Astea trebuie susţinute!!! Indiferent cât de leneş şi comod o fi bucureşteanu’! NU trebuie încurajat mersul cu propriul autoturism pentru că implică aruncarea de bani aiurea pentru poduri-autostrăzi, pentru benzină şi SE POLUEAZĂ DE MURIM AICI RESPIRÂND OTRAVĂ ÎN FIECARE ZI. Dar, Sorin Oprescu merge pe ideile lui fixe bătute în cuie: Bucureştenii să aibă pe unde să se plimbe toată ziua cu fundurile lor grase şi sedentare în propriile lor maşini. Bineînţeles că, de ochii lumii, se face că promovează mersul pe bicicletă prin campanii dalea cretine de susţinut mersul pe bicicletă chiar dacă oraşul Bucureşti este în prezent MOARTEA pentru biciclişti din nenumărate motive (detalii aici: Riscuri si pericole in folosirea bicicletei in traficul din Bucuresti).

LIPSĂ DE TRANSPARENŢĂ – are cineva habar cum se cheltuie banii în Primăria Bucureşti? Funcţionarii de acolo nu se sinchisesc nici măcar să răspundă când îi întreabă lumea ceva. Vezi exemplul cu pistele de biciclete, de exemplu AICI. Sorin Oprescu, după părerea mea, continuă mârşăviile de a da contracte cu dedicaţie, pe “cumetrii”, la firme “prietene” care au cotizat în campania electorală sau cu alte ocazii.

Pistele de bicicletă

Pistele făcute în timpul mandatului lui Oprescu sunt o batjocură infectă impracticabilă din nenumărate motive pe care n-are rost să le mai înşir (sunt poze destule pe net). Bineînţeles că aceste campanii se fac tot timpul alături de reprezentanţi ai asociaţiilor de mediu/ONGurilor precum Raluca Fisher de la Green Report sau Dragoş Bucurenci de la Mai Mult Verde, Van Groningen de la Raiffeisen etc, care nu gândesc mai mult de 1 metru în faţa lor legat de toate implicaţiile bicicletelor într-un oraş, sau pur şi simplu îşi urmăresc propriul interes şi nu sunt interesaţi pe bune de o viaţă mai bună pentru bucureşteni. Câteva detalii AICI.

Iată un exemplu de pistă de bicicletă a la Oprescu (uitaţi-vă cum batjocura de aşa zisă “pistă” ia forma maşinilor parcate pe trotuar – SUPERB! ):pista de biciclete sorin oprescu bucuresti batjocura pe trotuar impracticabila stramba in functie de masinile parcate, ceicunoi.wordpress.com

Şi acum iată tupeul în promovarea acestei batjocuri:

sorin oprescu manipulare pe bicicleta coruptie piste biciclete benzi biciclisti bucuresti dragos bucurenci, trafic infernal, ambuteiaje poze capitala

Altă manipulare prin plimbare pe bicicleta de ochii lumii AICI.

primarul sorin oprescu manipulare pe bicicleta portocala mecanica coruptie piste biciclete benzi biciclisti bucuresti dragos bucurenci, trafic infernal, ambuteiaje poze capitala

Alte detalii despre batjocura pistelor de bicicletă aici:

Mars de protest al biciclistilor 27 oct 2012 Bucuresti

Citiţi şi:

Avantajele unei infrastructuri reale pentru biciclete în oraş. Piste benzi de biciclisti în trafic

Biciclete abandonate să ruginească în curtea Administraţiei străzilor din subordinea Primăriei Capitalei – batjocură patronată de Sorin Oprescu.

Furăciune şi batjocură din bani publici:

Sunt multe exemple, dar uitaţi unul mic şi gustos aici:

8,3 milioane de euro pentru numărarea gropilor din asfalt, 4,4 milioane de euro pentru întreţinerea şi modernizarea semafoarelor, iar 800.000 de euro pentru separatoare de trafic care au rezistat mai puţin de o lună. (Analiză Income Magazine)

Alte exemple ar fi lucrările de “modernizare” a anumitor artere, de exemplu Virtuţii din Sectorul 6, care era destul de bună, cu asfalt destul de bun, dar care a fost revergorată total – borduri, trotuare, asfalt etc. O grămadă de bani aruncaţi în timp ce oraşul are probleme mult mai grave. Alt exemplu prin Sectorul 3, unde vezi-doamne era nevoie de “împrospătarea” asfaltului că era învechit. Cât tupeu. Video AICI. (nu ştiu însă dacă lucrarea e a lu’ Oprescu sau a primarului de sector de acolo – faptul că nu ştim pe ce stradă şi pe ce probleme are jurisdicţie fiecare primărie este altă cretinitate a birocraţiei idioate şi mafiote din România).

Un alt exemplu este amenajarea Dâmboviţei. Bucureştenii nu puteau să trăiască în Bucureşti cu un gard în jurul Dâmboviţei aşezat pe beton/asfalt. Nu nu, bucureştenii ţineau neapărat să se fure mulţi bani din banii lor publici şi să se arunce pe GRESIE pentru amenajarea malului Dâmboviţei (poze mai jos). De asemenea, nu se putea arunca cu sămânţă de iarbă (exagerat de ieftină, şi chiar gratuită dacă o iei din grajdurile oamenilor de la ţară), trebuia neapărat pus gazon, eventual la supra preţ. (o să puteţi vedea în pozele de mai jos plante verzi crescute spontan fără nicio problemă, adaptate deja la clima din Bucureşti, şi care nu ar avea nevoie de îngrijire prea mare, deci nici costuri pentru întreţinere. Pozele cu iarba-plantele spontane sunt făcute pe 18 nov, la temp de aprox 7 grade. Dar…noi tre să punem gazon care ne costă atât la achiziţie cât şi pe perioada întreţinerii lui de ne rupe… Voi vă imaginaţi câţi bani va lua firma care se ocupă de asta? Voi ştiţi cât de lungă e Dâmboviţa? Lungă rău…cineva va face bani frumoşi nemunciţi prin amenajarea ei…

01 primar primarie generala sorin oprescu lucrari bucuresti amenajare raul dambovita bani aruncati risipa coruptie firme sponsori campanie electorala gresie, ceicunoi.wordpress.com

Montare de GRESIE pe malul Dâmboviţei, Bucureşti.

02 primar primarie generala sorin oprescu lucrari bucuresti amenajare raul dambovita bani aruncati risipa coruptie firme sponsori campanie electorala gresie, ceicunoi.wordpress.com

08 primar primarie generala sorin oprescu lucrari bucuresti amenajare raul dambovita bani aruncati risipa coruptie firme sponsori campanie electorala gresie, ceicunoi.wordpress.com

11 primar primarie generala sorin oprescu lucrari bucuresti amenajare raul dambovita bani aruncati risipa coruptie firme sponsori campanie electorala gresie, ceicunoi.wordpress.com

Gazon pentru malul Dâmboviţei, Bucureşti.

17 primarie generala sorin oprescu lucrari bucuresti amenajare raul dambovita bani aruncati risipa coruptie firme sponsori campanie electorala gresie, ceicunoi.wordpress.com

Sistem irigaţii malul Dâmboviţei, Bucureşti.

18 primarie generala sorin oprescu lucrari bucuresti amenajare raul dambovita bani aruncati risipa coruptie firme sponsori campanie electorala gresie, ceicunoi.wordpress.com

22 primarie generala sorin oprescu lucrari bucuresti amenajare raul dambovita bani aruncati risipa coruptie firme sponsori campanie electorala gresie, ceicunoi.wordpress.com

Verdeata crescuta spontan rezistenta la frig, IEFTINĂ şi fără pretenţii costisitoare pe termen lung (18 nov 2012, 7 grade)

parcare vizitatori primaria generala a municipiului bucuresti capitala primar general sorin oprescu problema locurilor de parcare mijloace de transport deplasare, ceicunoi

Sigur…să fie frumos, să fie bine ca să nu fie rău, DAR PE CÂŢI BANI??? Şi…nu erau alte lucruri mai importante de făcut?

Mai pot fi găsite multe alte exemple, însă asta nu este treaba mea, ci este treaba unor jurnalişti de investigaţie adevăraţi, de bună credinţă, dacă mai există aşa ceva în ţara asta, şi este treaba procurorilor anti-corupţie…

Concluzie:

Sorin Oprescu îmi creează următoarea impresie: “să facem nişte treburi şi pentru bucuresteni, habar n-avem dacă sunt bune pe termen lung, dar e foarte important să ne iasă şi nouă banu’ gros pe ascuns. Stăm mai “low profile”, nu suntem aşa aroganţi, furăm în linişte, toată lumea fericită. Când ne prind cu evidenţa furăciunii (de exemplu 100km de piste de biciclete  impracticabile şi declarate ilegale de poliţie), avem tot timpul o explicaţie şi niciodată nu este vina noastră”.

Din păcate foarte mulţi bucureşteni au căzut în capcana îndrăgostirii de Oprescu (despre care am explicat AICI) ceea ce nu este bine deloc.

Citiţi şi:

4 nov 2013: http://www.thinkagain.ro/libertate-expirata/

16 oct 2013: http://optar.ro/imobilitatea-proiectelor-de-mobilitate-urbana-din-bucuresti.html

16 oct 2013: http://www.ziare.com/sorin-oprescu/primar-general/invitatii-ziare-com-dragos-dragoteanu-cine-il-poate-dobori-pe-sorin-oprescu-1261733

11 oct 2013: Gigacaloria e 338 de lei in Bucuresti, in loc de 130. Cat vine intretinerea la iarna? – Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania (FAPR) spune ca romanii platesc pentru energia termica preturi pe care nu le mai intalnesti nicaieri in Europa.

12 sept 2013: BATJOCURA LUI SORIN OPRESCU ÎN DETURNAREA FONDURILOR PUBLICE CONTINUĂ: 219 lei PRINDEREA UNUI SINGUR CÂINE => 3 mil euro DOAR PRINDEREA tuturor cainilor din Bucureşti

http://www.evz.ro/detalii/stiri/referendumul-cea-mai-gogonata-minciuna-a-lui-oprescu-1056538.html

6 septembrie 2013: Oprescu recunoaşte că AFACEREA CU CÂINII E UNA DE FAMILIE – 100 de milioane de euro din maidanezi, doctore?

20 mai 2013: Primăria Capitalei doreşte externalizarea serviciilor de prindere, sterilizare şi reteritorializare a câinilor fără stăpân – metodă de scurgere de fonduri publice

29 martie 2013: Cum vinde Oprescu “gogoaşa privatizării RADET” la populaţie. SENZAŢIONAL. Căldura va fi “gratis”

26 martie 2013: Incredibila manevră prin care Sorin Oprescu a manipulat 2.000.000 de oameni

Iunie 2012: Atac la banii bucureştenilor, Mega afacerea lui Sorin Oprescu cu maidanezii

Emilian, 8 nov 2012, ceicunoi.wordpress.com, Facebook: Ce-i cu noi?

FOTO:

6 responses to “De ce NU imi place Sorin Oprescu – lipsa viziune si risipa banilor publici. Amenajare Dambovita, piste biciclete (pol78)

  1. Pingback: Opţiuni politice. Scurtă istorie a voturilor la alegerile din România – Emilian Ce-i cu noi? (pol65) | CE-I CU NOI?

  2. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

  3. Pingback: Galerie FOTO Poze PROTEST pe biciclete Izvor 23 martie 2013, marsul biciclistilor miting infrastructura piste bicicleta primaria bucuresti Oprescu (bici6) | CE-I CU NOI?

  4. Pingback: Imi cer scuze public ca l-am votat pe Sorin Oprescu la alegerile locale 2012. Emilian, Ce-i cu noi? (pol) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s