VIDEO Viata unei sacose de plastic. Colectarea selectiva si reciclarea plasticului. Sacosa de pânză (eco16)

broasca testoasa mananca plastic nu folositi sacose de plastic video viata unei pungi de plastic poluarea mediului materiale nebiodegradabile, poluarea oceanelor, circuitul plasticului in natura, ceicunoiDeşeurile şi managementul deşeurilor reprezintă una dintre cele mai mari probleme ecologice ale omenirii în prezent. Deşeurile trebuie colectate selectiv, apoi reciclate. În principiu NIMIC nu trebuie să ajungă la groapa de gunoi. În Germania sub 5% dintre deşeuri ajung să fie depozitate într-o groapă de gunoi (e adevărat că mai şi incinerează). În România aproximativ 98% dintre deşeuri ajung să fie amestecate şi depozitate într-o groapă de gunoi (land-filling). Plasticul este NEbiodegradabil şi va persista în natură timp de zeci-sute de ani. În foarte multe cazuri, plasticul ajunge sub o formă sau alta, într-un fel sau altul ÎN OCEANE, unde este mâncat de vieţuitoarele marine şi sau de păsări (pe ţărmurile cu “plaje de plastic”), cauzând multe alte probleme de natură ecologică. Urmăriţi mai jos un filmuleţ interesant despre viaţa unei pungi de plastic – The Majestic Plastic Bag – A Mockumentary:

Ce putem face noi, fiecare dintre noi?

cut the plastic nu mai folositi sacose pungi plase de plastic poluarea oceanelor naturii mediului sacosa de panza bumbac bambus materiale naturale ecologice, ceicunoi.wordpress.com

Să utilizăm o sacoşă din materiale biodegradabile (bumbac, bambus etc) pentru a căra ce avem nevoie (deci o sacoşă rezistentă în timp şi reutilizabilă de sute de ori). Această sacoşă trebuie cărată cu noi tot timpul (sub formă compactată) şi folosită de fiecare dată când trebuie să cărăm ceva. NU MAI ACCEPTAŢI PUNGI DE PLASTIC DE LA PIAŢĂ / MAGAZIN / SUPERMARKET! Există alternative:

sacosa de panza bumbac iuta nu de plastic un proiect viitor plus atelierul de panza cumparaturi eco materiale biodegradabile comportament ecologic, viitorplus.ro, ceicunoi.wordpress.com

Dacă veţi cumpăra o sacoşă de bumbac de la Viitorplus, veţi ajuta o persoană în dificultate. Click  aici pentru detalii: “Atelierul de pânză”- 23.000 de sacoşe din pânză naturală realizate de persoane aflate în dificultate

BONUS: Încă un video care arată cam ce se întâmplă din cauza oamenilor care cumpără plastic în neştire şi îl aruncă la coşul de gunoi obişnuit, sau chiar pe jos…: (puneţi plasticul SEPARAT – orice fel de plastic –  şi duceţi-l la containerul GALBEN pentru Plastic şi Metal!)

Emilian, 1 nov 2012, ceicunoi.wordpress.com, Facebook: Ce-i cu noi?

5 responses to “VIDEO Viata unei sacose de plastic. Colectarea selectiva si reciclarea plasticului. Sacosa de pânză (eco16)

  1. Felicitari pentru articol si pt promovarea Atelierului de panza care ofera pe de-o parte sacose bio, iar pe de alta parte locuri de munca pentru personae aflate in dificultate,
    Trebuie sa se promoveze foarte tare acest lucru pentru a le intra in constiinta oamenilor, pentru a devein mai responsabili pe viitor.

    • Da, imi place Viitor Plus ca ONG si lucrurile pe care le fac cei de acolo :). Sunt un exemplu de imbinare eficienta a componentei sociale cu cea economica si ecologica prin proiectele pe care le au. Sunt mai multe chestii care imi plac la initiativele lor. De exemplu programul Recicleta este alta chestie prin care sunt ajutate persoane in dificultate si mi-a placut ca au luat voluntari la un moment dat si au construit mai ieftin panouri solare pentru nu stiu ce scoala :). Plus multe altele. Pe 18 nov cred ca vor organiza o noua plantare de puieti cu voluntari la Poroschia.

  2. Eram tentata sa dau like pe facebook…insa suna ciudat (un like pentru cercul vietii in natura pentru o punga de plastic):(((

    • Poti da like…il vom considera un like pentru initiativa de a prezenta publicului larg astfel de subiecte importante pentru viata noastra a tuturor :)

  3. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s