Bioluminiscenţa este un fenomen foarte interesant care poate fi observat în natură destul de rar. Faptul că nişte mici “bestiuţe” (cum le spunea un prof în facultate multor animale) reuşesc să producă lumină, este un lucru extraordinar. De la plante, la larve, insecte, meduze şi reptile, există pe planeta noastră doar câteva specii (le numărăm pe degete) care luminează în mod natural, cu diferite scopuri (împerechere, avertizare, comunicare, hrănire etc). Detalii în continuare:
Conservarea acestor specii şi studierea-cercetarea lor este, după părerea mea, foarte importantă pentru viitorul omenirii, pentru că e posibil ca în viitor, aceste “bestiuţe” să ne ajute să producem lumină în mod natural, fără impact asupra mediului, fără poluare şi fără costuri atât de mari ca în prezent. Pentru a vedea o galerie FOTO şi mai multe detalii despre bioluminiscenţă, daţi click pe articolul următor de pe site-ul decoperă.ro: Lumina vie – fiinţe bioluminiscente.
Emilian, 31 oct 2012, ceicunoi.wordpress.com, Facebook: Ce-i cu noi?
Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?
Bună ziua. Imi puteti recomanda, titluri de carti care trateaza tema bioluminiscentei? Multumesc!
Buna ziua. Articolul este foarte vechi. N-am mai cercetat nimic de atunci pe acest subiect. Verificati pe internet dupa diferite cuvinte cheie, cautati in Biblioteci, intrebati la Muzeul Antipa din Bucuresti si/sau la facultatile cu profil de Biologie, Ecologie etc. Doamne, ajuta!