Protest 16 oct 2012 anti Merkel, Barroso, congres PPE, Bucuresti impotriva lui Băsescu (pol68)

poze proteste bucuresti 16 octombrie 2012 calea victoriei universitate cladirea cec langa carul cu bere anti basescu merkel baroso sustin pdl la congresul ppe din capitala, hotiiPe 16 aug 2012 a avut loc la București un mini protest de vreo 50-60 de oameni împotriva congresului PPE (Partidul Popular European) care are loc în capitală timp de 2-3 zile. Sunt așteptați, la invitația personală a dictatorului Băsescu, Angela Merkel, Barosso și alți indivizi care fac parte din ”familia europeană PPE” și care l-au susținut pe Băsescu în momentul referendumului din 29 iulie 2012, și l-au ajutat pe dictator să rămână în continuare guvernatorul lor în provincia / colonia marilor puteri numită România. Detalii despre lucrurile foarte importante pe care le-am învățat în urma referendumului de demitere a lui Traian Băsescu din 2012 și despre politicieni ”vestici” care s-au P%S&T pe 7.4 mil de români găsiți AICI. Detalii despre protestul împotriva acestor politicieni europeni infecți citiți în continuare:

Mica adunare de români care încă vor să fie liberi în țara asta atât de distrusă din atât de multe puncte de vedere, a avut loc pe seară (sau cel puțin eu am ajuns seara), mai întâi la Universitatea (TNB) unde s-a fluturat steagul imens, s-au mai strigat niște lozinci și s-au mai schimbat niște păreri, după care în mod spontan cei prezenți au fost de acord să facă o plimbare până în centrul vechi al capitalei, unde se aflase că pe la 8-8:30 seara se vor aduna niște lideri dăștia europeni (gen Merkel, Barosso, Băsescu, Eba etc) să mănânce la Caru cu Bere. Românii noștri perfect pașnici voiau doar să-i salute puțin la intrarea în restaurant, unde Băsescu îi va îndestula din banii noștri furați. Cel mai frumos a fost drumul de la Univ până lângă Carul cu Bere, prin centrul vechi, pentru că în Centrul Vechi se aud cel mai bine lozincile oamenilor încă liberi la creier și care au curaj să deschidă gura. ”Jos Băsescu!” se va auzi tot timpul cel mai bine în Centrul Vechi, unde e rezonanță mișto datorită clădirilor din jur. S-a auzit frumos și în iarna 2011-2012 la minus 15 grade, s-a auzit frumos și acum.

Grupul a ieșit pe trotuarul de pe Calea Victoriei în drum spre restaurantul menționat, când, ce să vezi…cordon de jandarmi perpendicular pe trotuar, pe principiul ”Pe aici nu se trece!” (și din păcate –  de data asta, nu s-a trecut). Erau puțini oameni la ”plimbare” și suficienți jandarmi încât să blocheze înaintarea. La un moment, un jandarm cu portavoce, a anunțat grupul că mai are 5 minute să plece, altfel se intervine în forță. La nici 3 minute de la blocarea în cordonul de jandarmi, deși grupul era pașnic – doar scanda, jandarmul cu portavocea a zis ceva de genul ”Aveți 5 minute la dispoziție să vă dispersați. Acesta este un protest ilegal, neautorizat. Va rugăm să va dispersați. Dacă nu vă veți dispersa vom interveni în forță!”. Și jandarmul a insistat de câteva ori pe treaba asta. Motiv pentru care o parte din cei din grup s-au dat mai într-o parte, au ieșit din grupul propriu zis un pic în lateral ca să blend-in cu peisajul și să nu-și ia eventuale pulane peste picioare sau gaz lacrimogen în bot aiurea. O parte au rămas uniți și au strigat în continuare de bine lu’ Băsescu, lu’ Merkel și lu’ Barosso. S-au depărtat un pic de cordonul de jandarmi, ceea ce l-a făcut pe jandarmul cu portavoce să tacă, și au rămas acolo strigând/cântând pentru libertatea acestui popor încă vreo jumătate de oră – o oră. Au filmat toată treaba și câteva televiziuni. Nu s-a intervenit în forță, ceea ce a fost ok. Am apucat să vorbesc şi cu un polonez care vizita Bucureştiul şi m-a întrebat ce se întâmplă (crezând că are legătură cu meciul de fotbal care se difuza prin tot centrul vechi), şi care era interesat să afle cum se manifestă la noi dictatura marilor puteri asupra statelor pricăjite (Polonia nefiind foarte foarte departe de ţara noastră din punctul ăsta de vedere). De asemenea am schimbat două vorbe cu un băiat Octav care părea de bună credinţă şi pe care îl rog să-mi dea un mail la adresa de la Contact. După vreo oră am plecat acasă. Protestele nu trebuie să dureze mai mult de o oră-două. O manifestare de genul asta trebuie să fie scurtă, concretă, puternică şi la obiect. Oh well…deocamdată astfel de întâlniri nu sunt organizate aşa că nu am pretenţii de genul ăsta.

Aveți mini filmulețe de calitate proastă și câteva poze ok mai jos + o concluzie:

Nu e cam dubios faptul că USL este la guvernare de vreo câteva luni bune și totuși jandarmeria încă face faze dastea împotriva unei adunări pașnice spontane împotriva lui Băsescu? CÂND VOR AVEA ROMÂNII DREPTUL SĂ PROTESTEZE PERFECT DEMCRATIC ȘI NORMAL FĂRĂ SĂ MAI STEA CU FRICĂ DIN CAUZA JANDARMILOR? Dacă jandarmeria (care acum se află în subordinea guvernului Ponta USL) blochează proteste pașnice anti-Băsescu prin amenințări de genul ”în 5 minute dacă nu vă cărați intervenim în forță!”, cum se va comporta oare jandarmeria română din subordinea guvernului Ponta USL în momentul în care românii se vor aduna și vor striga împotriva USL? Pentru că deja, din păcate, USL….devine o mizerie… și cineva va trebui să înceapă să strige și împotriva lor…

Emilian, 17 oct 2012, ceicunoi.wordpress.com

Știrea Antena3 despre protest AICI.

Tupeul nesimţit al PDLiştilor AICI. (Blaga le mulţumeşte popularilor europeni că au apărat democraţia din România prin susţinerea lui Băsescu în această vară. Cât tupeu are acest individ!)

One response to “Protest 16 oct 2012 anti Merkel, Barroso, congres PPE, Bucuresti impotriva lui Băsescu (pol68)

  1. Pingback: Mizerii de politicieni la mitingul USL 17 oct 2012 FOTO Arena Nationala, PSD, PNL, PC, UNPR Bucuresti (pol69) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s