De ce sa NU votezi cu Gigi Becali PNG alegeri parlamentare decembrie 2012 (pol66)

de ce sa nu votezi george gigi becali png alegeri parlamentare 2012 bucuresti deputat parlamentar camera deputatilor cu cine sa votez votam, ceicunoi.wordpress.comAtunci când vreau să caut pe cine votez nu mă interesează felul omului de a vorbi, nu prea mă interesează ”prestația publică formalistică”. De exemplu la Gigi Becali nu mă interesează că este mai bădăran aşa, mai nemanierat, mai din topor, îndrăgostit de oi, mai fără tact, mai lipsit de diplomaţie, care nu se poate stăpâni şi vorbeşte prea mult sau peste alţii etc. Astea sunt lucruri mai puţin importante. Cea mai importantă este, ca de obicei, buna credinţă. Şi aici am fi tentaţi să zicem că Gigi Becali este de bună credinţă, că doar… nu zice el de Dumnezeu în fiecare zi? Ba da, zice…dar asta nu înseamnă că şi ceea ce face este pe placul lui Dumnezeu, moral sau normal. Detalii despre Becali în continuare:

Gigi Becali (fondatorul partidului PNG – Partidul Noua Generație) spune de multe ori lucruri corecte. De alte multe ori spune lucruri greşite. De multe ori face lucruri bune, alteori are abordări greşite. Dacă am fi urmărit acest personaj în ultimii ani (aşa cum am făcut eu oarecum) şi dacă stăm să analizăm cum vede Becali lucrurile şi cum acţionează, am trage următoarele concluzii pe care eu deja mi le-am stabilit:

Gigi Becali a câştigat foarte mulţi simpatizanţi din categoria “oameni foarte religioşi”, care au văzut în el un “român adevărat ortodox” care ne vrea binele, şi care uite cât de generos este cum dă el de pomană bani în stânga şi în dreapta. Este foarte bine că susţine cu bani tot felul de acţiuni de binefacere. Îşi spală prin asta o parte din păcate. Însă ce vorbeşte un om pe gură şi faptul că susţine cu vreo 10% din avere (?) acţiuni caritabile şi de binefacere, este mai puţin important, atunci când ne gândim să-l votăm, decât faptul că Gigi Becali înţelege greşit ce înseamnă conceptul de moralitate, pe care îl vehiculează atât de des. Deși Becali are și alte defecte, de exemplu trufia, pe multe dintre ele și le-a recunoscut public și a dat și explicații pentru ele – ceea ce rar face cineva și este de apreciat. Sigur că Gigi Becali are și părți bune, tocmai de aceea trebuie ținut cont că atunci când votezi un om politic, trebuie să analizezi, să compari, să pui în balanță bunele și relele unui candidat cu bunele și relele celorlalți candidați. Pentru mine în această analiză, imoralitatea atârnă greu. Iar după părerea mea, Gigi Becali este un om ”mai mult imoral decât moral”. Imoralitatea lui Gigi Becali îl elimină teoretic pe acesta din calculele de vot ale unui om de bună credinţă.

Imoralitatea lui Gigi Becali se observă cel puțin din următoarele 2 chestii concrete:

1. Gigi Becali are bani pentru că a făcut afaceri cel puţin dubioase, la limita legii, sau chiar depăşind legea (aşa cum a dat de înţeles şi singur la TV la un moment dat), a făcut bani fraierind oameni bătrâni din Pipera, cumpărându-le terenurile pe 3 surcele și vânzându-le apoi pe milioane de euro, a făcut bani (sau cel puțin o mare parte din bani)…..într-un mod imoral. Repet: singur a recunoscut la TV (în stil mimic caracteristic) că afacerile lui sunt….așa… ”la limita legii, dar legale. Normal că mai fac și eu o învârteală, o șmecherie, dar tot timpul legal”. Ceva de genul ăsta spunea la un moment dat la TV.  Sunt sigur că învârtelile și șmecheriile de care vorbea erau perfect morale… De ce este anormal și imoral să faci afaceri cu ”șmenozeli și șmecherii”? Pentru că în urma lor nu este păgubit doar statul (adică fiecare dintre noi), dar de care nu prea ne pasă că e păgubit – pentru că statul ne trage în țeapă în fiecare zi, CI, de pe urma afacerilor dubioase au de suferit oamenii muncitori corecți, micii afaceriști onești, care ar fi putut ei să dezvolte o anumită afacere perfect legală, dacă oameni ca Gigi Becali nu le-ar fi luat-o înainte cu ”șmecherii” și dacă oameni ca Gigi Becali nu ar fi susținut prin modul lor de a face afaceri, un sistem administrativ putred de corupt în România.

2. Becali este total inconsecvent din punct de vedere politic. Iar inconsecvenţa în politică este printre cele mai evidente caracteristici ale unui om politic care ar trebui să ne aprindă o luminiţă roşie care să ne spună “pe ăsta să nu-l votezi niciodată”.  Becali era astăzi prieten cu Băsescu, mâine spunea că Băsescu este ori înger ori diavol, poimâine era vehement împotriva lui Băsescu, răspoimâine semna un pact politic cu Elena Udrea, peste un timp zicea că îi place de PNL, peste alt timp zicea că îi place de Băsescu şi mai în şoaptă explica la TV faptul că mai are şi el câteva dosare pe rol în instanţele de judecată şi aşteaptă să scape cu bine pentru a putea să urle împotriva lu’ Băsescu – și deci atunci încă îl iubea public pe Băsescu, iar acum, oct 2012, Gigi Becali s-a înscris în PNL și va candida se pare din partea lor pentru un loc de deputat în Parlamentul României. Această inconsecvenţă ar trebui să însemne pentru orice om de bună credință o imposibilitate de a avea încredere. Dacă a demonstrat că astăzi spune una, mâine face alta, ce încredere mai poți avea în ce spune el vreodată? Dacă îți promite ceva în campania electorală…îl mai poți crede că va face chestia pe care a promis-o, dacă el se sucește de pe o zi pe alta….? Această ”SUCEALĂ” foarte rapidă a opiniilor este cel mai puternic contra-argument împotriva lui Becali. Te sucești des la 180 grade (adică astăzi crezi/spui ceva și mâine crezi/spui exact opusul) – înseamnă că nu ești de încredere, înseamnă că nu pot avea încredere în ce spui și înseamnă că nu te pot vota în veci până când nu-ți ceri scuze public și până când nu te schimbi radical. Ceea ce nu cred că se va întâmpla vreodată în cazul lui Becali…..

Acu’ problema este….ce fac susținătorii USL (care USL este teoretic anti-Băsescu) din colegiul în care din partea USL va candida Becali? (Becali care până ieri îl pupa pe Băsescu în fund…) Sau ce fac cei din același colegiu, care sunt profund anti-Băsescu, dar nu țin cu niciun partid în mod special. Ei cu cine votează la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 ca să ”moară” Băsescu?

P.s.: Becali a fost acceptat în PNL probabil pe foarte mulți bani, ca să se “ţigănească” cu Dan Diaconescu în campania electorală (că au cam acelaşi public ţintă) şi ca să aducă USLului acel aprox 1% dintre votanţi – susţinătorii lui Becali la nivel naţional. Acum în funcție de cum se va manifesta și acționa public Becali în viitor, toată treaba asta se poate dovedi benefică pe termen lung pentru această țară, sau se poate dovedi a fi un gunoi ca oricare altele de până acum. People don’t change, deci nu prea am aşteptări de bine :)

Citeşte şi Compromisul USL sau USL e o mizerie? Cu cine votam alegeri parlamentare 9 decembrie 2012 (pol74)

Emilian, 14 octombrie 2012, ceicunoi.wordpress.com, Facebook: Ce-i cu noi?

6 responses to “De ce sa NU votezi cu Gigi Becali PNG alegeri parlamentare decembrie 2012 (pol66)

    • Daca face asta, înseamnă că nu prea mai e de bună credinţă… Pot accepta badaranismul/lipsa de “educaţie formalistică” pana la un punct la care devine prea agasant/deranjant pentru interlocutor. Faptul ca Becalii vorbeste mai tare, mai cu patimă, te intrerupe etc atunci când este invitat la TV cu mai multi oameni, nu e neapărat o problema foarte mare. Poti pune si asta in balanta dintre bune si rele, dar nu mi se pare asa important. Importante sunt celelalte explicate in text – imoralitatea, suceala – inconsecventa. Se pare ca va candida din partea PNL. Dacă va ajunge parlamentar, ce ne garantează că nu sare în barca lui Băse la loc? absolut nimic. Greu vot pentru cei din colegiul în care va candida… :)

  1. Pingback: Mizerii de politicieni la mitingul USL 17 oct 2012 FOTO Arena Nationala, PSD, PNL, PC, UNPR Bucuresti (pol69) | CE-I CU NOI?

  2. Pingback: Compromisul USL sau USL e o mizerie? Cu cine votam alegeri parlamentare 9 decembrie 2012 (pol74) | CE-I CU NOI?

  3. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s