Cine si cum voteaza la referendum pe 29 iulie? De ce sa mergi la vot? (pol50)

referendum demitere traian basescu 29 iulie 2012 cum voteaza romani prezenta la vot da sau nu, ceicunoi.wordpress.comPe 29 iulie 2012 va avea loc referendumul de demitere al lui Traian Băsescu. Pentru că oamenii sunt diferiţi, românii abordează diferit acest referendum. Unii se vor prezenta la vot, alţii vor sta acasă sau în vacanţă fără să voteze, unii vor vota DA, iar alţii NU. Haide să vedem pe rând cum se împart românii pe categorii, referitor la referendumul pentru demiterea preşedintelui:

Mai întâi să specificăm următoarele:

1.Întrebarea la referendum va fi de genul : “Sunteţi de acord cu demiterea preşedintelui României, Traian Băsescu?”

2.Dacă mergi la vot, ca să scapi de Băsescu trebuie să pui ştampila pe DA (pentru că eşti de acord cu demiterea), iar dacă vrei să se întoarcă la Cotroceni şi să ne blestemăm vieţile încă 2 ani de mandat, trebuie să pui ştampila pe NU (pentru că nu eşti de acord cu demiterea)

3.Conform celor mai multe sondaje făcute de institute de sondare (nu de site-uri, televiziuni, publicaţii manipulatoare etc),  peste 60% din cei care vor vota, vor vota DA, pentru demiterea lui Traian Băsescu. Motiv pentru care singura şansă a PDL şi a lui Traian Băsescu, este să nu se valideze referendumul, din cauză că nu s-au prezentat la urne 50% + 1 din totalul românilor cu drept de vot (care sunt vreo 18 milioane şi ceva trecuţi pe liste, ceea ce înseamnă că pentru a fi validat referendumul trebuie să se prezinte la vot peste 9 milioane şi vreo 200 de mii de cetăţeni români). Deci este nevoie de vreo 9 milioane si 200 de mii de oameni să meargă la vot ca să fie valabil referendumul, și e nevoie ca cel puțin jumătate dintre aceștia să voteze DA ca să scăpăm de Băsescu.

4.PDL a stabilit că va boicota referendumul, deci scopul lor este să facă tot posibilul ca lumea să nu vină la vot (o nouă practică este “cumpărarea provizorie” a buletinului – le dai buletinu înainte de 29 iulie, vii să ţi-l iei înapoi pe 30 iulie şi primeşti nişte bani – ilegal de mori dar cică se practică). De asemenea PDL va face tot posibilul să îngreuneze prin toate mijloacele procesul de votare, ca să voteze cât mai puţini şi să nu se atingă pragul de validare.

5.Pe de cealaltă parte, USL are interesul să aducă cât mai mulţi oameni la vot – e posibil să vedem turism electoral cu  autocarele la greu, fraude cu urna mobilă etc;

6.De fapt, referendumul nu se referă la USL şi nici la PDL. Referendumul este despre Traian Băsescu. V-aţi săturat de el sau nu. Atât. Despre asta este vorba. Nu trebuie gândit mai mult de-atât pe 29 iulie când votezi. Viaţa se desfăşoară în etape logice şi cronologice. Ce urmează după, este o altă etapă. Vedem pe urmă cu cine votăm când vor fi alegeri, vedem pe urmă cui mai cerem demisia (gen Ponta) etc. Dar acum, la referendum, este vorba doar despre Băsescu, mafia lui şi regimul lui dictatorial, chiar dacă el încearcă să manipuleze proştii zicându-le că referendumul nu se referă la Băsescu, ci la salvarea democraţiei din mâinile lu Ponta şi Antonescu (superb).

7.Există o presupunere de genul “one fourth of the americans are “retarded”” (un sfert dintre americani sunt retardaţi – bineînţeles, nu la propriu). Gândindu-mă la România, sunt tentat să spun one HALF of the romanians are retarded, adică jumătate…, gândindu-ne la faptul că în 2009 în jur de jumătate dintre români l-au votat din nou pe Băsescu Preşedinte, gândindu-ne la faptul că 45% dintre români cred că soarele se învârte în jurul Pământului dar şi multe alte chestii. Retardaţi cu sensul că au o minte destul de limitată, care nu-i ajută prea mult, chiar dacă nu au un diagnostic medical. De fapt diagnosticul lor ar fi o foarte proastă educaţie, încă de mici. Nu e neapărat vina lor. Referendumul din 29 iulie ne va arăta cam câţi români sunt retardaţi la minte, adică nu sunt în stare să facă evaluări corecte pentru binele vieţii lor, într-un domeniu foarte important pentru viaţa lor şi a noastră a tuturor – politica. Personal consider că cei care NU se vor prezenta la vot, adunaţi cu cei care se vor prezenta dar vor vota NU, reprezintă cumulat acel procent de “retarded”. Din care bineînţeles că trebuie scăzuţi cei care au interese materiale sau de altă natură directe dacă Băsescu rămâne la Cotroceni (şi daia îl susţin), dar despre care din păcate nu putem ştii câţi sunt (în orice caz, mult mai puţini decât mulţii băsişti care încă îl iubesc pe Băsescu din convingere).

8.La referendum se poate vota în orice secţie de votare din ţară şi străinătate, atâta timp cât nu te afli în localitatea de domiciliu. Dacă eşti în localitatea în care trăieşti în mod obişnuit, cu care eşti înregistrat în buletin, atunci nu ai voie să votezi decât la secţia de care aparţii. Se votează cu buletinul sau cartea de identitate (BI/CI), NU cu cartea de alegător, NU cu permisul auto. Se votează între 7 și 23. Lista cu secțiile de votare din afara țării o găsiți AICI (dați-o rudelor sau prietenilor din afară!)

9.Nu sunt şi nu am fost vreodată membru de partid sau ceva de genul ăsta. Vreau doar să pice Băsescu, un rău CERT care trebuie pedepsit.

Principalele categorii de români raportat la referendumul din 29 iulie:

1.Neinteresaţi de politică – şi care nu vor merge la vot

Eu înţeleg că foarte mulţi români nu sunt interesaţi de politică şi gândesc ceva de genul (oricum nu pot să schimb nimic, oricum toţi sunt nenorociţi, oricum vin alţii la fel, oricum votul meu nu contează etc), însă până la urmă tre să fii idiot să nu te interese politica, pentru că fie că vrei fie că nu, ea te va buşi direct sau indirect. Politica vizează pe toată lumea, nimeni nu scapă de deciziile politice luate la nivel central.

Votul meu nu contează este o tâmpenie (contează! mai ales la acest referendum). Unii nu merg la vot pentru că se fraudează alegerile, deci votul lor, spun ei – oricum n-ar conta. Este adevărat că se fură voturi, însă nu se fură niciodată atât de mult încât voturile oamenilor care s-au prezentat la urne cu bună credinţă să nu mai conteze. Ţineţi cont că poporul român încă are putere de decizie prin intermediul alegerilor. Dacă votează vreo 10-11 milioane de oameni la referendum pentru demitere, Băsescu va fi demis indiferent cât se fraudează prin atâtea metode. De regulă, cei care organizează alegerile pot frauda cel mai bine. Cu toate acestea, în 1996 alegerile erau organizate de PSD cu Iliescu Preşedinte, şi Iliescu a pierdut alegerile, iar în 2004 alegerile erau organizate tot de PSD, cu Năstase mini prim ministru dictator, şi Năstase a pierdut. Deci poporul încă decide, atunci când nu este împărţit chiar la jumate, cum a fost în 2009, când într-adevăr, pentru că scorul era foarte strâns, Băsescu a câştigat alegerile până la urmă din cauza fraudei. Prezenţa cât mai mare a poporului la vot este tot timpul foarte importantă. Cu precădere la acest referendum unde există prag de validare (o idioţenie antidemocratică). La alegerile de curând din Franţa a fost prezenţă de peste 80%. Fără să îi oblige nimeni, fără să existe prag de validare, fără să o ducă atât de prost ca români. Luaţi exemplu!

Ideea că Toţi sunt la fel este altă tâmpenie (nu sunt toţi la fel! oricine vrea, cu puţină atenţie şi puţin creier, poate face o diferenţă între oamenii politici, poate descoperi răul mai mic, şi în funcţie de asta să voteze).

De asemenea, printre cei indiferenţi şi neinteresaţi de politică se numără şi cei care au bani, sau au o situaţie materială destul de bună, încât deciziile politicului îi afectează într-adevăr mai puţin. Nivelul lor de trai nu se va modifica simţitor dacă se iau anumite decizii la nivel politic. Însă pentru aceşti oameni bogaţi şi foarte bogaţi, care nu sunt interesaţi de politică şi nu merg la vot, tocmai pentru că sunt bogaţi şi vezi doamne îi doare la bască, am următorul mesaj, compus din două părţi:

a.Votul nu se referă doar la TINE! Când votezi, votezi pentru o ţară întreagă, sau pentru o comunitate întreagă! Egoistule!

b.Oricâţi bani ai avea, egoistule, politica şi administraţia ţării TE AFECTEAZĂ, chit că vrei, chit că nu vrei. Şi-ţi dau câteva exemple: poluarea (mai ales atmosferică – e bine când copilaşul tău plin de bani respiră otravă şi face cancer mai târziu?), starea drumurilor(îţi place când îţi distrugi maşina cea scumpă în drumurile din românia?), inexistenţa autostrăzilor(e bine sa faci 5000 de ani din punctul A în punctul B?), calitatea produselor alimentare (câtă otravă bagi în gură zilnic? dar copilul tău? calitatea alimentelor este printre cele mai importante aspecte  legate de sănătatea organismului), calitatea apei potabile (crezi că dacă bei apă îmbuteliată…e mai sănătoasă? cât de sigur eşti?), siguranţa vieţii (îţi place să te relaxezi în centrul vechi al capitalei? te-ai uitat vreodată în sus să vezi cum stau să pice clădirile alea pe tine?), dezastrul din sistemul medical românesc (dacă ai o urgenţă – mori în jumătate de oră, aştepţi să mergi la Viena să te repari? NU, vei intra pe mâna sistemului medical românesc…) etc etc etc.

2.Indecişi dacă să meargă sau nu la referendum

Dacă după 8 ani de mandat al lui Traian Băsescu – preşedinte dictator (semidictator, NA!, sau dictator “soft” pentru cei care compară imediat cu dictaturi din africa, sau cu regimul Ceauşescu şi zic că Băsescu nu este dictator), nu au reuşit încă să îşi dea seama ce fel de om este Traian Băsescu (un dictator nenorocit), înseamnă că se apropie destul de mult de acea categorie de “retarded”. Motivele pentru care nu sunt în stare să evalueze un om politic sunt multiple, la baza lor fiind educaţia precară (şi prin educaţie nu mă refer la cât ai invăţat pentru Bac), lipsa de valori morale, lipsa unui sistem obiectiv de evaluare a oamenilor politici (am creat eu unul, îl puteţi consulta AICI), subversiunea ideologică (o tactică de manipulare a maselor despre care puteţi afla AICI) etc. Dacă aceşti indecişi vor merge totuşi la vot şi vor vota DA, se vor salva din categoria “retarded” la capitolul politică şi propria viaţă. Atenţie pentru cei indecişi: NU contează cine vine după Băsescu! Nu la asta trebuie să ne gândim ACUM! Acum este vorba despre Băsescu şi atât! Imediat ce a “murit” Băsescu putem scanda împotriva lu’ Ponta sau Antonescu sau cui vreţi. Însă repet, acum, la referendumul din 29 iulie, este vorba despre Băsescu. Băsescu a făcut atât de mult rău ţării ăsteia încât dacă ai ocazia să scapi de el (şi acum o avem), iar tu nu profiţi să îi dai una peste bot şi să îl zbori din viaţa publică, înseamnă că eşti aproape irecuperabil de distrus mental.

3.Cei care sigur NU vor merge la vot – ca să nu se valideze referendumul şi deci să-l salveze pe Băsescu

Sunt cei care încă îl mai susţin pe Băsescu. Cei care îl susţin din interes ilegale-imorale materiale etc sunt mai puţini. Cei mai mulţi dintre cei care încă îl susţin, îl susţin din convingere, ei chiar cred săracii că e un om bun care le vrea binele. Cei care, după 8 ani, încă mai votează pentru Băsescu din convingere, sunt clar distruşi mental la capitolul politică şi propria viaţă. De ce încă mai votează oamenii în favoarea lui Băsescu am explicat şi un pic mai sus (educaţie precară etc), însă unul dintre principalele motive pentru care aceşti oameni încă îl susţin este fenomenul pe care eu l-am denumit “îndrăgosteala de politicieni“, despre care puteţi citi în textul meu De ce tin unii oameni cu Basescu? Cum voteaza romanii? (pol6).

4.Cei care sigur vin la vot şi votează DA, pentru demiterea lui Băsescu

Despre aceşti oameni, am de spus 2 lucruri: 1.Bravo! 2.Nu mă interesează motivele pentru care votează să pice Băsescu. Important este ca acest rău cert, demonstrat în cel puţin 8 ani de mandat de preşedinte, să fie pedepsit crâncen, dacă s-ar putea într-un procent zdrobitor ar fi şi mai frumos. Mergi la vot? Votezi DA? Bravo!

5.Cei care sigur vin la vot şi votează NU, împotriva demiterii lui Băsescu

Asta e o categorie destul de interesantă, pentru că dacă vrei cu adevărat să-l salvezi pe Băsescu, trebuie să nu te prezinţi la vot. Ei totuşi se prezintă şi votează NU. Motivul? Fie nu au înţeles care e faza cu validarea, cu pragul electoral etc, fie nu a ajuns la ei ordinul dat de PDL să nu se prezinte la vot :), fie au un principiu de genul “când sunt alegeri de orice fel, este democratic să te prezinţi la vot, şi trebuie mers la vot”, fie gândesc ceva de genul “nu putem să-i lăsăm pe ăia care îl urăsc pe băsescu să vină cu milioanele şi noi susţinătorii lui să-l lăsăm nevotat”, fie se iau după ce spune căpitanul de navă (chiar dacă s-a sucit de 1000 de ori), şi anume că se duce să voteze etc. Indiferent de motive, cei care se vor duce şi vor pune ştampila pe NU intră la partea “retarded” a populaţiei de români.

Atenţie: cei care sunt atât de distruşi şi îl susţin pe Băsescu din convingere, din cauza unei proaste educaţii civice/politice/administrative/democratice, din cauza subversiunii ideologice, sau pentru că din motive cretine s-au îndrăgostit de Băsescu, nu sunt capabili să accepte şi să recunoască argumente valabile şi de bun simţ, deşi acestea există cu grămada. Aproape că n-are niciun sens să vă consumaţi din energie şi timp să încercaţi să îi convingeţi că nu au dreptate. La ei raţiunea nu mai funcţionează la acest capitol. E aproape pierdere de timp. Cei care sunt însă nehotărâţi ce să facă, mai au o şansă să se trezească sau să fie treziţi de cineva până la referendum.

Recapitulare: Cei care vor să scape de Băsescu trebuie să meargă la vot și să voteze DA. Cei care vor merge la vot şi vor anula votul, adică vor pune ştampila şi pe DA şi pe NU, contribuie la demiterea lui Băsescu (pentru că prezenţa lor la vot ajută la depăşirea pragului de 50% + 1 din cei de pe liste). Cei care vor merge la vot și vor pune ștampila pe NU, îl susțin pe Traian Băsescu. De asemenea, cei care NU vor merge la vot, INDIFERENT DE MOTIVE, îl susțin prin acest lucru pe Traian Băsescu. Să fie foarte clar: dacă nu mergi la vot, e ca și cum l-ai vota pe Băsescu și îl ajuți să se întoarcă la Cotroceni!

Personal, aştept cu nerăbdare data de 29 iulie, să pun ştampila în mod imaculat pe DA, şi să moară o dată pentru totdeauna Băsescu din punct de vedere politic şi public. Sper la o prezenţă cât mai mare la vot  şi o diferenţă covârşitoare între cei care au votat DA şi cei care au votat NU. Pronosticul meu stabilit acu vreo săptămână este: >70% prezenţa la vot; 75% vor vota DA şi 25% vor vota NU. Însă nu ai cum să știi sigur dinainte. Şi tare mi-e frică să nu mă dezamăgească (iar) poporul român. Nu vă bazați pe alții că vor merge la vot! Mergeți VOI la vot! Chemaţi şi rudele şi prietenii. Este într-adevăr cam prima situație în care chiar contează fiecare vot.

După “moartea” Băsescului, românii trebuie să îşi comute atenţia pe toate greşelile lui Ponta şi ale guvernului său. Am început, încă de la instalarea noului guvern, să le contabilizez AICI.

Oookay.

Emilian, 25 iulie 2012, ceicunoi.wordpress.com 

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s