Magical Mushrooms VIDEO – 6 moduri in care ciupercile pot salva planeta (eco9)

magical mushrooms 6 moduri prin care ciupercile pot salva lumea, avantajele fungilor, proprietati miceliu,Paul Stamets, ceicunoi.wordpress.comPaul Stamets, un micolog american, prezintă într-o conferinţă detalii foarte interesante despre ciuperci şi câte lucruri pot face acestea (mai exact miceliul ciupercilor) pentru binele mediului înconjurător şi implicit pentru binele omenirii. Este un filmuleţ foarte educativ (cu subtitrare în limba română) care ar trebui să ne facă să ne întrebăm…de ce omenirea nu profită de astfel de descoperiri şi de astfel de vieţuitoare ale Planetei pentru a ajuta la salvarea Pământului de impactul dezastruos pe care îl are omul asupra sa. Avantajele şi importanţa ciupercilor, prezentate în filmuleţul următor:

Câteva dintre problemele care pot fi rezolvate cu ajutorul Miceliului: poluarea cu petrol și alte porcării, tratament impotriva infecţiilor umane virale, menţinerea şi susţinerea dezvoltării pădurilor, soluţie împotriva termitelor şi insectelor care distrug casele din lemn etc. Alte detalii în filmuleţ:

Alte lucruri foarte interesante despre “puterea ciupercilor” găsiţi AICI.

Emilian, 26 iunie 2012, ceicunoi.wordpress.com 

6 responses to “Magical Mushrooms VIDEO – 6 moduri in care ciupercile pot salva planeta (eco9)

 1. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

 2. Salut!
  Am gasit clipul cu traducere in limba romana.Asa se va intelege mai bine mesajul transmis.Bafta!

 3. Pentru putin!
  Video il inserezi simplu: in locul vizat,pe un rand liber,adauga codul urmator:

  Felicitari pentru un extraordinar blog. Mai era unul despre codex,dar i-a pus capac sistemul.

  • Foarte tare. Chiar a mers cu acel cod. Il vazusem si in pagina respectiva, dar nu credeam sa mearga doar cu asa ceva. MERSI! Sunt multe filmulete si documentare pe net, dar eu de regula le pun prin articolele mele doar pe cele cat mai scurte, pentru ca daca sunt lungi, lumea nu se uita :). Decat putini. Si eu tot aman sa ma uit la ala cu zeitgheist sau cum se cheama pt ca stiu ca e lung :) Multumesc.

 4. Pingback: Lumea plantelor, comunicarea intre specii vegetale in natura – studii interesante despre plante si viata salbatica – biologie, chimie, ecologie, mecanisme colaborare si aparare (eco42) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s