Adrian Nastase condamnat si impuscat – sa-l plangem sau nu? (pol48)

Adrian nastase condamnat 2 ani inchisoare s-a impuscat in gat in tentativa de sinucidereScurtă relatare a faptelor: Adrian Năstase a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la 2 ani de închisoare cu executare, hotărâre definitivă şi irevocabilă, aplicabilă în maxim 24 de ore. Când s-au dus poliţiştii să-l ridice de acasă pentru a-l duce la închisoare, Năstase a încercat să se sinucidă cu un glonţ în cap, însă unul din poliţişti “l-a salvat” în ultimul moment, şi a reuşit să se împuşte doar în gât, supravieţuind. În prezent (21 iunie 2012, ora 10:30) este în operaţie la spitalul Floreasca. Ce este interesant însă este cum poporul român nu are memorie şi mulţi români au început să-l jelească.

Noi oameni simpli probabil că nu vom ştii niciodată dacă procesul a fost pe bune, cu probe şi dovezi pe bune, bine făcut de procurori, şi bine “concluzionat” de judecători. Deci nu prea are rost să discutăm despre asta. Dacă procesul a fost comandat, de Băsescu de exemplu, o să aflăm noi vreodată chestia asta? În orice caz, sentinţa e definitivă. Aş vrea totuşi să discut alte aspecte, pe care poporul român tinde să le uite/ignore:

1.Eu cred că Adrian Năstase este unul dintre principalii vinovaţi pentru dezastrul în care se află această ţară în prezent. El este cel care a fost Prim Ministru 4 ani de zile, el este cel care înainte de epoca dezastruoasă a lu’ Băsescu a distrus ţara asta cât a putut  în mod intenţionat/neintenţionat, conştient/inconştient, direct/indirect, prin acţiuni sau non-acţiuni, prin patronarea şi permiterea dezvoltării unui sistem politic bazat pe şpagă, corupţie, incompetenţă, pile, relaţii, semi-dictatură etc etc etc. Adrian Năstase a patronat toate relele care s-au întâmplat în România în perioada în care el şi PSDul erau la putere. Adrian Năstase a făcut multe rele şi a permis multe rele. Guvernarea Năstase a fost un dezastru comparativ cu ce ar fi trebuit să însemne o guvernare a unei ţări europene în secolul 21. O guvernare dezastruoasă se traduce în mod indirect în pierderi de vieţi omeneşti, la propriu (inundaţii, sinucideri din cauza situaţiei materiale, avorturi din cauza situaţiei materiale?, foamete şi sărăcie crâncenă, crime din lipsă de educaţie etc etc etc) şi în distrugerea mentală a unui întreg popor (cât de distrus este poporul român citiţi AICI). Adrian Năstase a fost primul care a deschis drumul către o neo-dictatură soft, comportându-se chiar el ca un mini dictator din anumite puncte de vedere. Adrian Năstase este cel care a pus bazele şi a permis crearea unei dictaturi şi mai puternice într-un stat din ce în ce mai corupt (minţile luminate cu care a lucrat în guvern le puteţi vedea AICI) Toate aceste lucruri au fost desăvârşite de dictatorul şef Traian Băsescu, în cei 7 ani de mandat de preşedinte care au urmat, însă tot ce a făcut Băsescu a fost început de Adrian Năstase. Pe scurt: Adrian Năstase este unul dintre principalii vinovaţi pentru dezastrul care există în această ţară – corupţie, furt din banii publici şi deturnare de fonduri, politizarea instituţiilor publice care ar trebui să fie independente, sărăcia lucie, lipsa infrastructurii rutiere, poluare, defrişările masive, existenţa unui popor român bolnav (la propriu) şi foarte prost educat, o industrie la pământ etc etc etc. Un comentariu găsit pe gândul.info (AICI) sună cam așa: ” Nu trebuie să uităm nici noi, nici copiii, nici nepoţii noştri: Adrian Năstase, considerat cel mai bogat prim ministru din săraca europă de est, a jefuit, a jecmănit pur şi simplu România, înstrăinând contra şpagă zăcămintele de ţiţei şi gaze, cadorisind pe banii noştri pe Dinu Patriciu cu 600 milioane dolari (nerecuperaţi nici azi, după zece ani), sărăcindu-ne în contractul cu EADS şi, mai ales, cu BECHTEL, dând combinate siderurgice pe o vizită a premierului englez Tony Blair, vizită cu care să se umfle în pene, a dat Petrom pe un sfert din profitul anual, obligând România să plătească o ecologizare uriaşă, etc., etc.

2. Pentru toate relele pe care le-a făcut şi le-a permis Adrian Năstase, merită să stea la închisoare MUUUUULŢI ani! Însă pentru că fie nu au existat dovezi, fie din comandă politică nu s-a atins nimeni de el, până acum n-a făcut nicio secundă închisoare. Sentinţa dată pe 20 iunie vine să repare puţin din această situaţie nedreaptă pentru poporul român şi îl pedepseşte cu 2 ani de închisoare cu executare. Că era sau nu vinovat în acest dosar, nu ştiu, însă el cu siguranţă merită să zacă în închisoare mulţi mulţi ani.

3.Adrian Năstase este unul dintre cei foarte mulţi politicieni care au contribuit la distrugerea şi furtul României, şi care au un tupeu nemărginit. Deci ştii foarte bine ce-ai făcut la viaţa ta, şi ai tupeul să mai apari la televizor, să dai sfaturi politice, să explici cum trebuie să guvernezi, să bagi capul în poză la construcţia USL, să faci ironii politice, să te behăi ca şi cum nimic nu s-a întâmplat, să te lupţi “să-ţi demonstrezi nevinovăţia” când ştii cât de vinovat eşti? Ca şi cum nu ai furat de ai rupt şi eşti putred de bogat pe spinarea românilor? Ăsta este tupeu… Acelaşi tupeu pe care îl are Băsescu şi ceilalţi ca ei: Berceanu, Videanu, Udrea, Boc, Anastase, Ioan Oltean, Hoară, Oprea, Blejnar, Duţă, Toader, Liviu Negoiţă, Poteraş etc etc etc. Acest tupeu se bazează şi pe faptul că ROMÂNII NU AU MEMORIE!!! Aceşti politicieni pot să mintă un popor întreg în faţă fără niciun pic de jenă. Şi poporul prost pune botul.

4. Gândindu-ne la furtul, corupţia şi relele pe care le-a făcut, cât tupeu să aibă Năstase să stea să se lupte până la sfârşit “să-şi demonstreze nevinovăţia” în acest dosar? Adică…el ar fi vrut să fie achitat, “spălat public” şi să fie iarăşi om politic de succes pe care să îl iubească lumea şi să nu-l scuipe când îl vede pe stradă? Tupeu! Dacă Adrian Năstase n-ar fi avut acest tupeu, şi sentimentul de invincibilitate și eternitate politică în faţa justiţiei (“EU sunt ADRIAN NĂSTASE!”), ar fi fugit de mult din ţară. Este putred de bogat, ar fi putut să trăiască din banii furaţi oriunde pe planetă, în “boierie” până la sfârşitul vieţii. Faptul că a preferat să aştepte verdictul în ţară, şi că a ales să încerce să se sinucidă când a aflat că va face închisoare, când putea bine mersi să stea pe o plaja însorită pe alt continent…..e mai mult decât ciudat. E posibil să-şi fi creat nişte bariere în creier care nu-l lasă să vadă cât de vinovat este, şi deci e posibil ca el chiar să creadă, per total, că e NEvinovat…..Dude…

5. Luând în considerare toate aceste lucruri…realizând cât rău a făcut Năstase la viaţa lui politică, dându-ne seama că ar trebui să stea după gratii mulţi mulţi ani…să-l plângem că a primit 2 ani de închisoare cu executare? Să-l plângem că a ajuns până la urmă să fie pedepsit într-un fel sau altul (închisoare, distrugerea imaginii, glonţ în gât)? Este okay să avem sentimente umane pentru un om aflat într-un astfel de necaz, dar să nu uităm niciodată cine este omul respectiv şi ce pedeapsă merită el de fapt pentru câtă suferinţă a cauzat în ţara asta. Să-l plângem şi pe Ceauşescu pentru că a fost împuşcat? Să-l plângem şi pe Hitler?

6. Este bine ca nedreptatea să ajungă să fie pedepsită până la urmă, într-un fel sau altul, pentru că poate descurajează alţi indivizi să mai facă la fel. Cazul Năstase este un precedent pentru justiţia din România şi nu putem decât să sperăm că vor mai fi pedepsiţi cu închisoarea şi alţi “peşti mari”.

7. Sentimentul de compasiune și milă pe care îl au foarte mulți români în aceste momente față de Adrian Năstase pleacă din faptul că poporul român este la rădăcină prea bun la suflet şi uită foarte repede lucrurile rele care i se întâmplă. În cazul oamenilor ca Iliescu, Năstase, Băsescu, Udrea etc…. este bine să nu uităm niciodată cine sunt şi cât rău au făcut la viaţa lor acestui popor.

Citeşte acest articol despre relele lui Năstase (18 martie 2013): http://capitalismpepaine.ro/2013/03/18/cea-mai-scumpa-si-mai-mica-autostrada-din-lume/

Citeşte şi Cât de distrus este poporul român. Cum sunt românii?

Câteva articole interesante apărute pe net:

Adrian Nastase, sacrificat ritualic de fraţii săi masoni

De ce il iubeste asa mult fi-su lui Nastase pe ta-su

Si ce mai plans si ce mai jale

Emilian, 21 iunie 2012, ceicunoi.wordpress.com

2 responses to “Adrian Nastase condamnat si impuscat – sa-l plangem sau nu? (pol48)

  1. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s