De ce să NU votezi cu UNPR, PNG, PRM, PNTCD, PP-DD la alegeri 2012 (pol41)

sondaj partide alegeri usl pdl prm png-cd pntcd pp-dd unpr candidati iunie 2012În România există în prezent, conform sondajelor în care nu trebuie totuşi să ne încredem prea mult, trei principale formaţiuni politice: USL (PSD+PNL+PC), PDL (sclavi băsişti) şi PP-DD (partidul lui Dan Diaconescu – alt sclav băsist conform anumitor opinii). Pe lângă aceste partide-formaţiuni, mai sunt şi “ăia micii”, care vor şi ei să primească nişte firimituri de la cei mari, oferindu-şi acele câteva procente în diferite alianţe. Printre aceste formaţiuni sunt de menţionat:

UDMR (partidul “ungurilor”)

PNG-CD (partidul lu’ Becali)

PRM (partidu lu Vadim Tudor)

UNPR (în frunte cu veşnic încruntatul Oprea)

PNŢCD (în frunte cu Aurelian Pavelescu)

Să luăm partidele un pic pe rând:

Dintre toate partidele mari – PSD, PNL, PDL, consider că cei mai puţini politicieni corupţi şi incompetenţi sunt la PNL, urmat la distanţă destul de mare de PSD – care are foarte mulţi corupţi şi incompetenţi şi la distanţă şi mai mare de PDL – cel mai putred partid din România, plin de oameni  corupţi, de rea credinţă şi incompetenţi (un partid infect). Cine nu vede că PDLul este un partid infect, care a făcut cel mai mult rău României de la Revoluţie încoace, în frunte cu Traian Băsescu…înseamnă că nu îl interesează / trăieşte pe altă lume / e drogat la propriu sau are diferite interese etc. Cam asta este opţiunea mea politică la acest moment (mai 2012): dacă aş fi pus să aleg obligatoriu cel mai mic rău dintre aceste 3 partide aş alege PNL. La extrema cealaltă, dacă ar trebui să spun care este cel mai rău partid dintre toate partidele existente în România, acela ar fi cu siguranţă PDL.

Acum…trecând deci peste USL, stabilind deja că Băsescu şi ai lui (PDL) sunt MOARTEA, să ne îndreptăm atenţia către partidele mai mici:

PP-DD – partidul lui Dan Diaconescu. Dan Diaconescu este nenea ăla care fie îşi povesteşte viaţa în fiecare zi la TV ore în şir, fie caută să vadă dacă Cioacă şi-a făcut nevoile între Rucăr şi Bran. Mi-e aproape imposibil să nu jignesc pe nimeni la faza asta. Pentru un om cu un minim creier, cele mai multe emisiuni de la OTV sunt o infinitate de imbecilitate. Am urmărit la un moment dat mesajul candidatului la preşedenţie Dan Diaconescu către poporul care se adunase în nuştiu ce sat ca să fie salvat de PP-DD. De la balcon, Dan Diaconescu spunea mulţimii chestii de genul “Vom face să fie bine!” (la care tot poporul adunat zicea fericit DAAAaaaa); “Vom lua banii…şi îi vom împărţi la toată lumea, ca să aibă toată lumea bani, ca sa aveţi şi aici în localitatea dvs bani” (tot poporu fericit şi cu aplauze:  “Daaaa!”). “Nu vom mai lăsa ciocoii să ne fure banii!” (poporu DAAA!) şi tot aşa. Era superb. OTVul şi Dan Diaconescu au un public ţintă clar: persoanele fără pic de educaţie/înţelegere politică, cu o educaţie generală de maxim 8 clase (hai poate 12 clase). În această categorie sunt foarte mulţi români în această ţară. Şi foarte mulţi din ei, săracii, văd în Dan Diaconescu alternativa la clasa politică actuală, unde “toţi sunt la fel” (în afară de Dan Diaconescu bineînţeles). Cu cât eşti mai needucat, cu atât eşti mai uşor de prostit şi manipulat. Pentru că avem în România mulţi tăntălăi atunci când vine vorba despre politică şi administraţie,  de aceea are Dan Diaconescu atâţia simpatizanţi. De asemenea el mai are şi votanţi anti-Băsescu, care cred că dacă Băsescu a plănuit atunci să-l plimbe pe la închisoare pe Diaconescu, înseamnă că sunt duşmani de moarte sau ceva de genul. Sunt convins că ce s-a strigat şi în Piaţia Universităţii în iarnă (“Diaconescu, sclavu’ lu’ Băsescu!”) este adevărat. Cred că dacă lu’ Diaconescu i-ar fi avantajos să facă o alianţă cu Băsescu după alegeri, ar face-o imediat. La fel cred că ar face o alianţă cu oricare om politic pe care l-a “înjurat” pe la OTV, pentru că Dan Diaconescu este oportunistul de serviciu. Se va plia unde îi va conveni mai bine. Toate cu un singur scop: Banii. Pe Diaconescu nu-l interesează decât banii. Chiar dacă are deja destui. Update 6 iulie 2012: Parlamentarul Daniel Oajdea(PP-DD) a anunţat că nu va vota pentru suspendarea preşedintelui: ” Într-un stat democratic, orice cetăţean are dreptul de a fi judecat. Graba USL de a judeca preşedintele încălcând legile reprezintă un derapaj de la democraţie. Nu voi susţine prin votul meu încălcarea legii” (găsiți în articolul de pe gândul la ”UPDATE 18:48” AICI). Parlamentar PP-DD îl susține pe Băsescu în timp ce Dan Diaconescu zice numai de rău de el la TV. Din păcate nici măcar aceasta evidență nu-i ajută pe cei din electortul lui Dan Diaconescu să-și dea seama că sunt prostiți, pentru că…sunt prea proști, la acest capitol.

UDMR – este formaţiunea care prosteşte şi manipulează unguri – nu este o chestie de discriminare/rasism, ci la fel cum PDL a prostit şi manipulat românii din toată ţara în ultimii ani, la fel şi UDMR prosteşte şi manipulează, doar că la nivel mai mic, şi pe un grup ţintă mai redus – populaţia de unguri din România. Cel mai mult mi-a plăcut când am văzut la un moment dat la TV o unguroaică tânără, care întrebată ce părere are de autonomie teritorială în ţinutul secuiesc şi chestii asemenea, ea a răspuns ceva de genul: “Acestea sunt doar lucruri scoase în faţă de către liderii formaţiunilor politice maghiare (UDMR), care încearcă să distragă atenţia maghiarilor de la adevăratele probleme cu care se confruntă pe plan local, şi pe care primarii şi consilierii locali şi judeţeni (nota mea: de origine maghiară!) nu au fost în stare să le rezolve de atâţia ani”. UDMRul este o ruşine pentru maghiari, la fel cum PDLul este o ruşine pentru toţi românii. Nici măcar ungurii nu ar trebui să voteze cu UDMR. Şi totuşi din motive pe care nu le înţeleg îi tot votează. NU uitaţi că UDMR a susţinut ori de câte ori a avut ocazia regimul dictatorial Băsescu şi au fost veşnic oportunişti, veşnic la guvernare, oferindu-şi tot timpul susţinerea în parlament în schimbul diferitelor interese. Concluzie: NU VOTAŢI UDMR!

PNG-CD e partidul lui Becali. Acest partid al lui Becali nu ar exista fără Becali. Cei care votează vreodată cu PNG, o fac pentru le place de Becali. De ce NU trebuie votat acest partid? Pentru că este condus de Becali. Iar Becali are o caracteristică eliminatorie la un om politic: INCONSECVENŢA. Nici nu e nevoie să mai discutăm despre celelalte aspecte – aroganţa, tupeu, nesimţire etc şi nici despre părţile lui bune, pentru că este inconsecvent. Azi spune una, mâine alta. Astazi Băsescu e bun, mâine nu mai e bun, poimâine e iarăşi bun şi tot aşa. Astăzi PDL-ul este diavolul, mâine sunt mână în mână în consiliul local al municipiului Bucureşti, împreună şi cu PRM. Inconsecventa este printre cele mai proaste “calităţi” ale unui om politic, pentru că nu te poţi baza pe el dacă este inconsecvent. Nu te poţi încrede în ce spune sau ce spune că va face, pentru că nu ştii dacă peste o zi va mai avea aceleaşi convingeri. Oamenii politici care nu sunt consecvenţi în ceea ce spune, în atitudine, în abordare, trebuie eliminaţi din start. Deci NU VOTAŢI GIGI BECALI! NU VOTAŢI PNG-CD!

PRM –  este partidul lu’ Vadim Tudor. Sau cel puţin era. N-a prea mai apărut Vadim Tudor de când este europarlamentar. Poate e mai bine…oricum îmi crea impresia că mai mult gura e de el ţi nu am putut niciodată avea încredere că ce spune e adevărat. Nu cred că va mai vota prea multă lume cu PRM la alegerile acestea.

UNPR – partidul condus de “generalul izmenelor”, veşnic încruntatul Gabriel Oprea, este un partid care a funcţionat în parlamentul României fără să fi trecut vreodată prin nişte alegeri. Sunt cei care au ales să ne distrugă viaţa alături de Băsescu şi regimul lui dictatorial. Oprea este veşnic reevaluat. Era mai întâi în regimul Năstase, apoi a fost sclav băsist, acum e susţinător al guvernului Ponta. E un personaj care îmi provoacă vomă. Tot timpul când îl văd mă gândesc “Doamne fereşte ce oameni se află la conducerea acestei ţări”. Este individul care a răspuns la întrebarea unei jurnaliste “Nu pot să vă răspund, este o întrebare prea politică”, ca şi cum el acolo era tractorist, nu om politic. Sunt o grămadă de argumente împotriva acestui impostor pe internet, că asta este până la urmă, un impostor, şi simplul fapt că e nevoie să stăm să discutăm despre el arată în ce ţară trăim. Dacă votaţi Oprea sau UNPR este ca şi cum aţi vota nişte băsişti pdlişti. NU VOTAŢI UNPR!

PNŢCD – este acum condus de Aurelian Pavelescu – un mini sclav al lui Băsescu.  Deci să ştiţi că dacă votaţi oameni de-ai lui Pavelescu, sau pe Pavelescu însuşi, e ca şi cum îl votaţi pe Băsescu (detalii despre sclavia lui Aurelian Pavelescu faţă de Băsescu găsiţi AICI). Update 6 iulie 2012: iată și poze exemplificative cu susținerea lu’ Aurel față de PDL și Băse. Jalnic om:

nu votati aurelian pavelescu pntcd alianta sustine pdl blaga basescu udrea referendum

nu votati aurelian pavelescu pntcd alianta sustine pdl blaga basescu udrea referendum 2

Cu cine să votăm totuşi?

1. fie cu USL – dar ţineţi cont că şi USL are corupţi, oameni de rea credinţă şi incompetenţi (mai ales la PSD)

2. fie cu nişte partide mici NEaservite unor interese ascunse, sau cu nişte independenţi pe bune fără legături politicianiste ascunse (dacă există) – dar ţineţi cont că e un fel de “vă irosiţi votul” dacă n-a mai auzit nimeni de acele partide sau persoane şi nu mai votează nimeni cu ei.

Citiţi şi:

Alegeri 2012 – lista candidati primaria sectorului 6. Cu cine votăm?

Alegeri locale 2012 sector 6 Bucuresti – de ce sa mergi la vot? Cu cine sa votezi? 

De ce să NU votezi cu Poteraş la primăria sectorului 6

De ce să NU votezi cu Ştefan Florescu la primăria sectorului 6

Emilian, 28 mai 2012, http://www.ceicunoi.wordpress.com

One response to “De ce să NU votezi cu UNPR, PNG, PRM, PNTCD, PP-DD la alegeri 2012 (pol41)

  1. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s