Greșelile și relele guvernului Victor Ponta 2012. USL + UNPR + minorități (pol31)

noul cabinet guvern Ponta USL ministri desemnati vot parlament, jurnalul.roMențiune înainte: cei din presă, de pe net sau de la TV, care nu simpatizează USL, vor scoate în evidență lucrurile rele pe care le face acest nou guvern, condus de prim ministrul Victor Ponta, și este bine că fac asta. Răul trebuie tot timpul scos în față, chiar dacă în cazul unora (cum ar fi Băsescu), să spui despre alții că sunt corupți, că fură, că fac numiri pe criterii politice, că nu respectă legile, că etc etc etc, denotă un tupeu nemărginit. Pe de altă parte, cei care simpatizează USL nu trebuie să pice în ”capcana îndrăgostirii de politicieni”, nu trebuie să aibă așteptări prea mari de la guvernul Ponta (pentru a nu trăi deziluzii), și trebuie și ei să caute, să scoată în evidență și să țină minte toate greșelile pe care acest nou guvern le face. Ce greșeli a făcut până acum, citiți în continuare.

Greșelile prim-ministrului Ponta și ale guvernului său:

1. Așa cum era de așteptat, noul prim ministru desemnat Victor Ponta a făcut primele greșeli chiar prin numirea unor miniștrii.  Sunt foarte multe informații pe site-urile de știri, alegeți-le pe cele în care aveți încredere, și citiți despre cum unii miniștrii propuși sunt suspectați de corupție și rea credință, alții de incompatibilitate, alții de fals în declarații, alții de conflict de interese etc. Ponta nu a reușit să propună un nou cabinet imaculat, așa cum ar fi trebuit și cum ar fi fost corect față de electoratul USL.

2. Pe 16 februarie 2012, deci cu vreo 2 luni și jumătate înainte de a fi desemnat prim-ministru, și de a numi oficial componența guvernului, Ponta a făcut o vizită în SUA (detalii AICI1 și AICI2), însoțit de 2 neni: Titus Corlățean (ca variantă pentru Relațiile Externe) și Corneliu Dobrițoiu(ca variantă pentru Apărare). Întrebarea mea este următoarea: de ce trebuie un presupus viitor prim ministru al unui stat teoretic democratic și SUVERAN, să meargă în Statele Unite SĂ CEARĂ VOIE SĂ PUNĂ ANUMIȚI OAMENI ÎN ANUMITE FUNCȚII DIN GUVERN? Că e clar că asta a făcut: s-a dus ca un sclav la americani, și le-a zis ceva de genul ”uite dacă ieșim noi la putere, am vrea să-i punem păștia doi, unu’ la apărare și unu’ la relații externe, este okay din partea dumneavoastră?”. Cum să faci așa ceva într-un stat CICĂ SUVERAN? La 2 luni și jumătate de la vizită, Ponta este desemnat de Băsescu prim-ministru, și alcătuiește guvernul. Cine este desemnat la Apărare? Prin coincidență Corneliu Dobrițoiu, cu care a fost ”la binecuvântat” în America. Titus Corlățean de asemenea apare în Guvern, însă spre surprinderea multora, ca Ministru al Afacerilor Externe a fost desemnat altcineva, un semi-necunoscut în domeniul relațiilor externe, Andrei Marga. De unde deduc două lucruri: 1.americanii nu l-au plăcut pe Corlățean și 2.Andrei Marga are legături suspecte, ascunse de ochii publicului, cu americanii sau cu altă putere mondială, altfel de ce ar fi fost pus acolo? Mini sinteză: chestia care nu îmi place la toată faza asta este că ne comportăm ca țară, cu aceeași atitudine de sclav în fața puterilor mondiale, și că puterile mondiale ne hotărăsc de fapt soarta. Ponta nu s-a rupt în niciun fel de acest model criminal de a face politică externă, și chiar l-a susținut.

3. Știre din 2 mai 2012(preluată de AICI), când prim ministrul Ponta și Guvernul său încă nu au fost validați de parlament:

”Premierul desemnat Victor Ponta a anunţat miercuri, după prima şedinţă informală cu membrii propuşi ai Cabinetului său, că a solicitat SPP pentru deplasare o maşină hibrid.

“Am solicitat celor de la SPP, că nu vreau să merg – pentru că e vorba aici de un mesaj, nu e o chestie de ipocrizie, e un mesaj pe care vreau să-l dau pentru toată lumea – nu aş vrea să merg cu una din maşinile consacrate, cunoscute, altfel foarte frumoase şi că îmi doresc să existe o maşină de acelaşi tip funcţional, hibrid, care să polueze cât mai puţin”, a spus Ponta.

Premierul desemnat şi-a manifestat speranţa ca solicitarea sa să se rezolve, el arătând că va renunţa la maşina sa hibrid, o Toyota Prius.

“Aştept votul Parlamentului şi de marţi sper să merg tot cu o maşină hibrid, pentru că, dincolo de mesajul pe care îl dau, eu am vorbit foarte serios, va exista o decizie a Guvernului prin care nicio instuţie publică nu va mai putea achiziţiona decât maşini şi autovehicule care protejează mediul. E un lucru care se întâmplă deja în ţările civilizate şi la noi – v-o spune cineva cunoscător şi împătimit de asta – la noi cât mai mult cilindri, cai putere, după care nu putem să respirăm în oraşe”, a adăugat Ponta.”

Aici sunt 3 probleme:

a.Ca prim ministru desemnat ești deocamdată NIMENI. Cu ce drept ceri tu SPPului să-ți asigure o mașină hibrid în care să te plimbe, când încă nu ești prim-ministru oficial, validat de parlament? (se vede de aici că Ponta se simte foarte bine, ca un mini zeu, pentru că e desemnat prim-ministru, face el guvernu’, mișcă sfori etc. Se vede că-i place… Și lu’ Băsescu i-a plăcut tot timpul chestia asta…dar nouă ne place ce a rezultat din așa ceva?)

b.MAȘINILE HIBRIDE NU SUNT AȘA ECOLOGICE precum sunt promovate. Sunt 2 lucruri care le pot face mai ecologice decât alte mașini obișnuite: a.consumul de benzină/motorină și b.noxele (poluarea cu CO2 sau alte gaze toxice). Din punct de vedere ecologic, principala diferență dintre o mașină hibrid și una clasică este că cea hibrid consumă mai puțină benzină și elimină mai puține noxe. Cât de mare este această ”diferență ecologică” depinde de modelele de mașini comparate. Există și hibride de lux, care de fapt consumă combustibil și poluează mai multe decât o mașină obișnuită, pentru că sunt foarte puternice etc.

c.Ponta a zis că ”va exista o decizie a Guvernului prin care nicio instuţie publică nu va mai putea achiziţiona decât maşini şi autovehicule care protejează mediul”. Trecând peste faptul că inițiativele pentru protecția mediului sunt de cele mai multe ori SALUTARE (ține-mi o predică Ungureanule), eu nu pot crede că Ponta are de gând să facă treaba asta doar de dragul mediului. Cel mai probabil are interese financiare directe sau indirecte legate de industria mașinilor hibrid din România (la fel cum Tăriceanu avea interese în industria mașinilor noi de la Renault și grupul PSA Citroen/Peugeot, și a băgat taxa de primă înmatriculare pentru a limita cumpărarea de mașini vechi, și implicit pentru a crește vânzarea de mașini noi – detalii interesante AICI)

Atunci când ne bucurăm la un consum mai mic de combustibil (cu doar câțiva litri mai mic la suta de km), trebuie să analizăm și costurile. Mașinile hibride de lux sunt foarte scumpe și poluează de asemenea mult. Dacă asta vor cumpăra instituțiile publice, atunci nu e bine. Dacă însă se vor orienta spre modelele cele mai răspândite la nivel mondial, de genul Toyota Prius, care are un consum de aprox 4l/100km și costă in jur de 25.000 de euro, e posibil să fie mai avantajos decât un BMW/Mercedes puternic tipic SPP. De bani trebuie ținut cont întotdeauna. Este okay să plătești mai mult pentru ceva mai eco doar în momentul în care dacă ai fi folosit banii ăia pentru protecția mediului în alt mod, nu ar fi fost mai bine.

Un articol scris de Evenimentul Zilei (sclavi băsiști și propagandă băsistă) despre faza cu Ponta și mașinile hibride este un exemplu propice pentru a înțelege cum trebuie să ne informăm pentru a nu ne îndrăgosti de politicieni. Deși știm că EVZ e PRO-Băsescu, și deci cam tot ce va face guvernul USL va fi taxat de această publicație, putem să ne informăm și de acolo, atâta timp cât suntem în stare să discernem lucrurile valide/valabile/corecte, de manipularea și propaganda băsistă. De exemplu, în articolul de care ziceam, și care poate fi citit AICI, apar și idei corecte (pretenții de premier cât încă nu ești premier, mașinile hibrid nu sunt așa ecologice, unele mașini hibrid sunt foarte scumpe sau poluează chiar mai mult decât unele obișnuite etc), dar apare și manipulare băsistă prin prezentarea doar a modelelor de mașini hibride de lux, foarte scumpe, creând impresia în creierul idioților că Guvernul USL vrea să cumpere astfel de modele (deși nu s-a stabilit așa ceva niciodată), și deci să irosească din banii publici pe niște chestii luxoase pentru ei. Doar la sfârșitul materialului apare o scurtă frază în care e menționată Toyota Prius, modelul bun și mai ieftin de mașină hibrid. Deci este foarte important discernământul între o informație care poate fi valabilă și trebuie luată în considerare, și chestiile ce țin de manipulare și propagandă.

4. Victor Ponta a spus că ”Prioritatea zero a guvernului pe care îl voi propune va fi respectarea legilor acestei ţări, fără excepţii, fără derogări şi fără scuze, aşa cum am avut în ultima vreme”.

Cred că dacă ar auzi niște occidentali civilizați chestia asta ar rămâne blocați. Parcă respectarea legilor era ceva implicit într-un stat de drept, s-ar gândi ei, și s-ar gândi corect. Acum…situația țării noastre este una specială, noi nu avem stat de drept… Bineînțeles că respectarea legilor este esențială, însă ca prim ministru desemnat nu spui niciodată o evidență ca asta, fără  să precizezi anterior ceva de genul ”Știu că este o idioțenie și o cretinitate să spun o asemenea evidență pe gură, însă din cauza ultimelor guvernări și ale regimului dictatorial Băsescu, simt nevoia să precizez că prioritatea zero a guvernului este………”.

5. PONTA S-A ALIAT CU OPREA (mafiotul RE-RE-EVALUAT). Teoretic ar fi suficient să zic doar asta și să vă arăt poza de mai jos:

Victor Ponta USL a batut palma cu generalul izmenelor Oprea de la UNPR, mediafax-foto-razvan-chirita

Gabriel Oprea, la fel ca mulți alți oameni politici români este o bestie de om politic. Să stau să caut acum să explic cu liniuță de ce, este un consum prea mare de timp, la fel cum ar fi în cazul lui Băsescu. Să mai exiști în anul 2012 ca român, și să nu știi cât de nenorocit e Băsescu și cât rău a făcut, spune foarte multe despre tine.

Anyhow, foarte pe scurt, în guvernarea PSD 2000-2004, Oprea era mâna dreaptă a lui Năstase, era denumit de Băsescu ”șeful mafiei personale a lui Adrian Năstase”, apoi Băsescu l-a reevaluat fără probleme și l-a pus Ministrul Apărării. Acum Ponta l-a reevaluat, după ce s-au înjurat atâta timp (detalii AICI1, AICI2 etc), și a acceptat o colaborare oficială, formală cu el și formațiunea nelegitimă pe care o conduce (UNPR). UNPRul sunt cei care l-au susținut întru totul pe Băsescu, au susținut guvernarea Băsescu-Boc, au susținut guvernarea Băsescu-Ungureanu, și acum spun că se ”leapădă de satana” și susțin guvernarea ?-Ponta. Se pare că Oprea este veșnic reevaluat de toți cei care trec pe la putere, și veșnic prezent pe la guvernare (direct sau indirect). De regulă cei care sunt veșnic prezenți sunt ținuți acolo de puteri străine sau ştiu foarte multe lucruri secrete care nu trebuie să ajungă publice.

Fotografia de mai sus este o rușine pentru USL, însă trebuie recunoscut că Ponta, pentru a lua niște decizii ca prim ministru, teoretic bune pentru țara asta, are nevoie de o majoritate parlamentară care să i le voteze. Acesta este și motivul teoretic pentru care i-a racolat alături de el pe cei din UNPR. Însă Oprea e un șmenar politic care își schimbă gașca mafiotă în funcție de vremuri (a stat cu Băsescu până în ultimul minuțel – UNPRul nu vroia să cadă guvernul Ungureanu), deci, era neapărat nevoie de oficializare formală vomitoasă a acestei colaborări, cu acest individ, cu poze, zâmbete și strângeri de mână? Poate Ponta se gândește că ”scopul scuză mijloacele”. De reținut că apelarea la aceste mijloace (Oprea și UNPR) e ca un scuipat între ochii susținătorilor USL. Rămâne de văzut cât a scăzut USL în sondaje din cauza acestei faze, și rămâne de văzut dacă într-adevăr scopul va fi mai important decât mijloacele.

Update 28 iunie 2012:  Citiţi aici ceva bun de tot despre activitatea lui Oprea la MAPN – cum i-a ridicat pe mai mulţi la gradul de colonel 

6. Ponta renunță la numirea lui Victor Alistar pentru postul de ministrul delegat pentru “Strategii guvernamentale, transparență și relații cu societatea civilă”, după doar două zile de la prezentarea lui pentru această funcție. În urma scandalului care a ieșit cu incompatibilitatea lui Victor Alistar (despre care găsiți pe net detalii), Ponta s-a răzgândit și nu-l va mai pune în Guvern. Pe de o parte este bine că a renunțat la un personaj în jurul căruia existau suspiciuni, însă există și 2 probleme:

a. la Alistar, care, din prestația publică pare un nene ok,  Ponta a putut să renunțe imediat, însă de personaje care ridică muuult mai multe probleme (gen Ioan Rus), Ponta nu se atinge;

b.Ce imagine creezi dacă numești pe unul astăzi, și peste 2 zile te răzgândești și îl retragi? Faptul că n-ai putut să prevezi ce se va întâmpla, denotă faptul că nu prea ți-ai făcut temele calumea și denotă neprofesionalism în alegerea oamenilor cu care să lucrezi.

7. Guvernul Ponta va continua fără nicio problemă privatizarea României, în aceeași manieră de ”sclav al FMI” (detalii AICI). Privatizarea reprezintă, cel puțin pentru România, DISTRUGEREA SUVERANITĂȚII poporului și statului român. Exact asta se dorește: mutarea puterii și autorității suverane, de la statul român (adică poporul, adică noi), la diferite instituții/companii PRIVATE, care sunt controlate și conduse direct sau indirect de către cei care conduc de fapt toată lumea. Nu doar că acest guvern se pare că va continua privatizarea resurselor naturale ale țării (mai exact oferirea pe 2 lei a ultimelor bogății pe care le mai avem), dar ușor ușor ne pierdem ca popor și ca stat, statutul de ȘEF pe acest tărâm. Chestia cu ”Noi suntem români, noi suntem români, și vom fi pe veci aici stăpâni” din păcate nu prea mai are șanse să rămână valabilă în aceste condiții. Să vedeți ce stăpâni o să mai fim din 2013, când suntem obligați de tratatul de aderare la UE să liberalizăm piața terenurilor și anume orice străin va putea cumpăra pe persoană fizică terenuri în România. În prezent străinii pot folosi terenuri de la noi doar prin intermediul unei firme (deci un pic mai complicat), însă din 2013, orice bogătaș străin va putea cumpăra România bucată cu bucată, pentru că la noi prețul mediu pe ha e vreo 2000 de euro, iar prin occidentul dezvoltat ajunge pe la vreo 80.000 de euro. Deci în loc să-și cumpere oamenii acolo un singur hectar, pot veni aici să cumpere 40 de ha, la același preț (plus că terenul nostru e foarte roditor). Revenind la guvernul Ponta – continuarea privatizărilor resurselor naturale și a diferitelor companii de stat, va fi prima deziluzie a electoratului USL, care a crezut sincer că lucrurile vor fi mult mai bune și cu mult diferite, sub noua guvernare…

8. Update 6 mai 2012: Ponta renunță la Corina Dumitrescu pe care o desemnase ca viitor Ministru al Educației. În urma semnalărilor din presă legate de incompatibilitate, incompetență, fals în declarații etc, Ponta a ales până la urmă să o schimbe cu Ioan Mang (cine știe ce-o fi cu nenea ăsta, dar măcar n-o vedem iar pe Androneasca la educație) (două articole pe chestia asta AICI1 și AICI2). Eu mă întreb de ce foarte mulți oameni doar apreciază aceste gesturi ale lui Ponta… Într-adevăr, când ai văzut că unu’ din echipa ta e vai dă capu’ lui, sau e incompatibil, sau ridică prea multe semne de întrebare, îl schimbi! Este normal și bine că a renunțat la tanti asta Corina Dumitrescu (foarte antipatică de altfel și cu o frizură superbă), însă de ce nu subliniază nimeni că TOT PONTA A DESEMNAT-O IN THE FIRST PLACE!!! Exact ca în cazul înlocuirii lui Alistar, Ponta arată nepăsare / superficialitate / idioțenie / lipsă de profesionalism în alegerea echipei cu care teoretic urmează să lucreze. Și iarăși aceeași problemă semnalată anterior: pe Corina Dumitrescu, și pe Victor Alistar, i-a schimbat imediat pac pac fără nicio problemă. Dar de Ioan Rus nu zice nimic? Sau de alții care mai sunt prin guvernu’ ăsta propus, și care sunt ”pătați”? Citiţi şi Cristian Tudor Popescu despre Ioan Rus: “Un prost serios”.

Toate chestiile de mai sus s-au întâmplat înainte de validarea guvernului Ponta de către Parlament.

Update 7 mai 2012: Guvernul Ponta a fost validat de Parlament.

-continuam cu greșelile și relele guvernului Ponta:

9. Reprezentanții USL au zis că dacă vin la putere, numirile la deconcentrate (prefecturi) nu le vor face pe criterii politice. Ce articol citesc eu astăzi în Gandul? Cum au făcut niște împărțiri pe la niște prefecturi pe criterii politice… Citiți și voi AICI. Ce s-a întâmplat cu ”UN ALT FEL DE POLITICĂ”, așa cum au promis?

10. Ponta insistă în ieşirile publice pe treaba cu maşinile hibride în toate instituţiile publice aproape la fel cum insista Băsescu pentru demararea proiectului (criminal) de la Roşia Montană (RMGC).

11. Ponta a mai numit un nene la educaţie, pe Ioan Mang, care de asemenea a fost înlocuit fără nicio problemă când presa l-a acuzat de plagiat. Dar de Ioan Rus nu se aude nimic? El e nemaipomenit de bun?

12. Ponta a numit interimar la Ministerul Educaţie pe Liviu Pop, actualul ministru al dialogului social bla bla. Nu mă interesează ca a numit un interimar, mă interesează că a numit un agramat care nu ştie să vorbească la Ministerul EDUCAŢIEI. Este o chestie de imagine, de model, de exemplu… Cum să dai exemplu educaţiei din România cu unu’ care nu ştie să vorbească româneşte? Citiţi greşelile gramaticale şi de exprimare AICI. (se vede,  săracu, cât de inteligent este…şi acum e şef la două ministere :), dintre care unul e ceva cu DIALOG…. cât de ironică este treaba asta…să pui să dialogheze un om care nu ştie să vorbească?)

13. Ponta ”intervine” pentru a-l salva pe Adrian Năstase de închisoare. Detalii AICI1AICI2, AICI3 (25 mai 2012). Ponta susține mai târziu că n-a vorbit cu acel Grăjdan nimic despre salvarea lu’ Năstase. E posibil să nu fi știut că Grăjdan își va face de cap. L-a și demis foarte rapid. Habar n-am. Cine știe…

14. Update 29 mai 2012: Guvernul Ponta introduce plafonul veniturilor de 65.000 euro/anual până la care PFA vor fi scutite de TVA. (detalii AICI) Pe pagina aricolului respectiv de pe gândul am găsit un comentariu care subliniază de ce este o greşeală: “65.000Euro : 12 = 5.416 euro pe luna. Un SRL este scutit de TVA daca venitul e mai mic de 30000 de euro. Si SRL-ul cumpara materiale si marfuri, pe cand PFA ofera doar servicii si nu are cheltuieli (prea mari aş adăuga eu). Deci domnii avocaţi, notari, etc, caci cine altcineva are venituri asa mari, vor fi scutiti de TVA. Inca o smecherie pentru cei bogati. Cred ca daca are un venit de 5000 euro lunar, poate plati si TVA. Rusine social democratului Ponta. E o mizerie de propunere.” Şi mai sunt şi alte argumente pe care le puteţi citi pe net.

15. Update 30 mai 2012: În Guvernul Ponta, pe la MAI, Poliţie, Inspectoratele de Poliţie etc, se învârt tot aceleaşi persoane dubioase. Detalii AICI.

16. Update 30 mai 2012: Petru Lificiu, vicepreşedinte ANRE încă mai există într-o funcţie publică după ce a declarat că “O creştere a preţului electricităţii cu 5% la sfârşitul lunii nu înseamnă nimic. Adică înseamnă să nu uităm becul aprins în baie când plecăm la serviciu” . Detalii AICI. Cât tupeu şi nesimţire să spui aşa ceva. Din astfel de declaraţii micuţe se vede caracterul putred al unui om. Să-şi dea demisia sau să fie demis!

17.Update 1 iunie 2012: Petru Lificiu a fost demis de către Ponta pentru declaraţia făcută. DA! Bineînţeles că el poate trebuia demis de mult pentru proasta gestionare a instituţiei dar e bine că a fost demis şi pentru tupeul şi caracterul infect pe care îl are. Pe de altă parte, este evident un avantaj pentru Ponta, care are un nou post unde să-şi pună un om de-al lui / să-şi “plătească vreo datorie”.

18. Update 1 iunie 2012:  Guvernul Ponta USL face posibilă creşterea numărului de parlamentari, prin noul sistem de vot uninominal pur, deşi toţi oamenii politici au fost de acord că numărul parlamentarilor trebuie redus, deşi românii care s-au dus la manipularea aia de referendum au votat că numărul parlamentarilor trebuie să scadă. (detalii AICI şi pe multe alte site-uri)

19. Update 1 iunie 2012: Ministrul Culturii Mircea Diaconu în conflict de interese (detalii AICI).

20. Update 1 iunie 2012: Şase persoane care l-au huiduit pe Victor Ponta la Iaşi, amendate cu câte 700 de lei. Dacă e adevărată chestia asta, şi Ponta continuă acelaşi sistem dictatorial faţă de protestatari este FOARTE GRAV (detalii AICI).

21.Update 6 iunie 2012: Ponta se contrazice pe sine, dar şi cu Ministrul Economiei Chiţoiu, legat de declaraţiile făcute despre Proiectul Roşia Montană (detalii AICI)

22. Update 6 iunie 2012: Ministrul Economiei Daniel Chiţoiu doreşte demararea proiectului criminal RMGC de la Roşia Montană. Asta reiese din comunicatul de presă pe care l-a dat ministerul legat de afirmaţiile pe care le-a făcut ministrul pe această temă, printre care menţionez cele mai relevante lucruri:

“Ne-am propus ca pana la sfarsitul acestui an sa luam o decizie politica atat in ceea ce priveste inceperea mineritului la RosiaMontana cat si la Cupru Min Abrud. Prezenta mea aici (nota mea – la Roşia Montană) este o garantie ca mineritul in aceasta zona se va dezvolta.”

“Vrem sa dezvoltam industria miniera nu numai in Apuseni, ci in intreaga tara pe criterii de eficienta economica.”

“In ce priveste Rosia Montana o sa avem (peste 2 saptamani) o intalnire cu investitorii impreuna cu reprezentatii Ministerului Mediului pentru a ne prezenta programul lor de investiii si a ne asigura ca programul de investiitii in domeniul mediului va fi realizat.” Menţiunea mea: CEI DE LA RMGC NU AU ÎNTREAGA SUPRAFAŢĂ A TERENULUI NECESAR PENTRU PROIECT ÎN PROPRIETATE, şi un ministru stă la discuţii cu ei?

” Sa cream locuri de munca, pentru toata populatia din zona dar si pentru oamenii din zonele limitrofe.” – manipulare

” Acest guvern se preocupa sa gaseasca, pentru zona muntilor Apuseni, solutii pentru relansarea industriei miniere. Daca nu eram siguri ca gasim solutiile nu mergeam la Rosia Montana sau Abrud. ” – perfect!

“Sa spunem oamenilor care sunt avantajele si dezavantajele. Care sunt avantajele daca raman cu casele acolo si nu au din ce trai si care sunt avantajele daca trebuie sa fie relocati in alta zona de siguranta iar exploatarea sa produca si sa vina investitii iar ei si copiii lor sa aiba locuri de munca si sa dezvoltam economic zona.” – manipulare

“Daca ei vin cu toate garantiile atunci dam drumul.” – perfect!

Puteţi citi comunicatul întreg AICI.

Daniel Chiţoiu este un nou Băsescu în promovarea şi susţinerea proiectului RMGC. Aştept DEMISIA sau DEMITEREA lui. Între timp pregătiţi-vă de dezastrul ecologic, economic şi social ce va fi la Roşia Montană.

Coaliţia pentru Mediu cere demisia lui Chiţoiu AICI.

De ce trebuie oprit proiectul RMGC citiţi AICI (18 argumente).

23. Update 7 iunie 2012: Ponta l-a demis pe Preşedintele ANRE(Autoritatea Națională de Reglementări în domeniul Energiei) – Iulius Dan Plaveti, dar l-a înlocuit cu Niculae Havrileţ, un nene care a fost urmărit penal și care se află în conflict de interese (detalii AICI).

24. Update 13 iunie 2012: USL a mai acceptat un PDL-ist compromis – pe senatoarea Sorina Plăcintă. Acceptarea de astfel de oameni este o greşeală din partea USL şi o anormalitate atâta timp cât susţii (cel puţin verbal) normalitatea şi “un alt fel de politică”. La episodul din Parlamentul României în care a trecut moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PDL Ungureanu (şi acesta a picat), s-a văzut ce fel de om este Sorina Plăcintă, şi anume – un om şantajabil, care e dispusă să facă lucruri ilegale-imorale pentru a-şi salva fiul în procesele pe care le are, şi în urmă cărora merită să fie pedepsit, fiind un idiot cretin. De asemenea, Sorina Plăcintă A MINŢIT  presa şi implicit POPORUL atunci când a zis că va vota moţiunea de cenzură cu vreo 10 minute înainte ca votarea să aibă loc, ca apoi să nu mai apară nicăieri la votare. A zis că votează, NU a votat, NU a dat nicio explicaţie, A MINŢIT, NU a prezentat scuze -> este un om politic rău. Detalii despre episodul de la moţiunea de cenzură AICI şi despre mutarea din PDL în PNL găsiţi AICI, iar replica lui Crin Antonescu AICI. Astfel de lucruri scad încrederea românilor în USL şi PNL şi arată că nu sunt chiar atât de diferiţi precum se proclamă.

25. Update nu mai ştiu cât iunie 2012: PONTA este un prim ministru imoral şi ilegitim. Fie a plagiat în lucrarea de doctorat, fie nu şi-a făcut el lucrarea de doctorat şi au plagiat alţii în numele lui. Cel mai probabil nu şi-a citit niciodată lucrarea de doctorat. La fel cum pentru aceleaşi probleme au fost demişi cei doi miniştri de la Educaţie (tanti aia antipatică şi cu freză ciudat şi nenea Mang), la fel trebuie şi el să-şi dea demisia. Părerea corectă a lui CTP AICI,  comparaţie între lucrarea lui Ponta şi cartea plagiată AICI, comentariu lui Florin Negruţiu de la Gândul AICI. Reacţia lui Ponta este pur băsistă, exact ca faza cu pixelu albastru pe care a făcut-o Băsescu – detalii AICI.

26. “Pe Ponta-l doare-n Curtea Constituţională” (click AICI)  – un articol bun despre Ponta şi conflictul cu Băse legat de cine merge la Bruxelles. Atenţie, că Ponta nu se conformează deciziei Curţii e mai grav decât în cazul altor persoane pentru  că Ponta e jurist la bază, pentru că a zis că va respecta deciziile justiţiei şi nu se va amesteca în ea etc. De asemenea, Ponta a zis că numirile trebuie făcute pe criterii de competenţă etc etc şi de când s-a pus la guvernare a schimbat tot ce a putut cu oamenii lui şi încă mai schimbă.

27. La Consiliul European, Ponta povestea unui italian în italiană cum Băsescu se va duce să facă o plângere penală împotriva lui şi că el (Ponta) este bazat cu procuratura sau nuştiu ce. Cum să îţi speli rufele în public în halu ăsta? Am văzut secvenţa la ştiri. Se citea şi o aroganţă în mimica lui Ponta, se vedea că se simte şmecher şi mare zeu reprezentând România la Cosiliu European.

28. Update 28 iunie 2012: Ponta a declarat la Consiliul European, întrebat fiind de un ziar spaniol, că îşi dă demisia dacă se demonstrează că a plagiat în lucrarea de doctorat. În România, nouă românilor ne-a spus că renunţă la titlul de doctor dacă se demonstrează că a plagiat. Ce-i cu diferenţa asta? Detalii AICI despre declaraţiile din România şi AICI despre ce a zis la Bruxelles.

29. La Compania de Autostrăzi reajuns cel care era şef pe vremea lu’ Năstase, şi care a semnat contractul dezastruos cu Bechtel. Detalii AICI.

30. Update 29 iunie 2012: Ministrul Educaţiei Liviu Pop a defiinţat Comisia care analiza teza de doctorat a lui Ponta. Detalii AICI.

31. Update 6 iulie 2012: Ponta pregăteşte aruncarea pe 3 lei a tuturor resurselor României, aducându-şi consilier un american mason cu interese evidente în acest domeniu şi în altele. România este subjugată de conducerea mondială din umbră şi Ponta acceptă fără nicio problemă să fie un mic sclav al lor. Detalii AICI.

33. Update 20 iulie 2012: Ponta MINTE sau nu îşi aduce aminte (dar este foarte sigur pe el) când susţine că a vorbit în engleză cu jurnaliştii de la El Pais şi când spune că nu le-a zis acestora că va demisiona dacă se va demonstra că a plagiat, deşi aceştia au publicat înregistrarea audio în care spune exact asta. Detalii despre asta si înregistrarea spaniolilor le găsiţi pe site-ul băsist B1.ro, unde “jurnalişti” băsişti jalnici ca Robert Turcescu, Ion Cristoiu activează. Încercaţi să ignoraţi propaganda lor băsistă şi să rămâneţi cu “facts”, mai exact: Ponta o dă întoarsă. Click AICI

32. Update 20 iulie 2012: Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat. O spune Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti. Două comisii instituţii au spus până acum că a plagiat, şi una singură că nu a plagiat. Detalii despre plagiatul lui Ponta, indiferent ce spun toate comisiile astea, găsiţi în textul meu AICI.

33. Update 8 august 2012: Spuneam pe la primele greşeli ale lui Ponta despre cum s-a dus să îi întrebe pe americani dacă sunt buni Dobriţoiu şi Corlăţean în Guvern. Se pare că au fost buni. Dobriţoiu la Ministerul Apărării face ce trebuie să facă: achiziţie de aparatură de la americani şi dezvoltarea “parteneriatului strategic” cu SUA. Totul e tot timpul despre bani. Detalii AICI. P.s.: Să vedem ce va face Corlăţean, care a ajuns la externe, unde “îşi dorea mult să ajungă”.

34. Update Roşia Montană: Decizia care va fi luată de Guvern în proiectul Roşia Montană presupune îndeplinirea în prealabil a trei condiţii, respectiv existenţa unor garanţii privind protecţia mediului, realizarea unei renegocieri şi decuplarea totală a proiectului de lobby-ul şi interesul politic, afirma, în 10 mai 2012, premierul Ponta. “Când se îndeplinesc aceste trei condiţii, înainte de alegeri, după alegeri sau poate niciodată, nu vă pot răspunde în acest moment”, adăuga Ponta. (de AICI).

Update oct 2012: N-am mai stat să contorizez greșelile și relele guvernului Ponta. Am concluzionat scurt că:

Susțin în continuare că USL (PSD+UNPR – partid infect+PNL+PC) NU este aceeași mizerie cu PDL. Dacă aș avea de ales doar între PDL – mai nou ARD (sclavi băsiști infecți) și USL, aș vota imediat USL. Din păcate însă, în cele câteva luni de guvernare USL, această formațiune a demonstrat că nu este FOARTE diferită față de guvernările anterioare. Poate ceva diferențe ar fi la tupeu și aroganță (mai mici) și competența membrilor guvernului (mai mare). Poate și un pic mai multă bună credință. Dar diferențe foarte mari nu sunt. Din păcate USL continuă cu aceeași lipsă de transparență în luarea deciziilor, cu aceeași numire a propriilor oameni în diferite funcții publice (nu prin concurs transparent pe bază de competență și bună credință cum ar fi normal), continuă să manifeste sclavagism față de marile puteri ale lumii și față de NOM (noua ordine mondială) etc. Deci slganul care ar trebui acum (oct 2012) strigat prin piețele publice, nu este ”USL și PDL – aceeași mizerie” ci ar trebui să fie ”USL – devii o mizerie!”. Din păcate, iar nu avem alternativă….. Alte detalii despre cum să votăm AICI.

Emilian, 5 mai 2012, http://www.ceicunoi.wordpress.com, updatat din când în când.

5 responses to “Greșelile și relele guvernului Victor Ponta 2012. USL + UNPR + minorități (pol31)

 1. Tare se mai grabea si Basescu/Boc cu privatizarea Energiei, respectiv termocentralelor din Oltenia, special cele din Gorj. Daca erau neproductive, era clar ca ar fi avut aceasi soarta ca tot ceea ce s-a distrus si taiat la fier vechi de 20+ ani, dar acesti “colosi” produc energie al un pret real competititv, asa este sigur 100%. Problema acolo este ca s-au externalizat foarte multe servicii si s-au creaut zeci daca nu sute de capuse care sug din profit. Asta tot gratie guvernelor anterioare car au facut reduceri de personal pe capete. Oamenii din Termocentrale sunt tot cam aia, numai ca sunt angajati la alte firme :).

  Cine vrea sa’si vanda Energia ‘si va vinde tara, vom fi la mana celor care vor cumpara, vom plati energia electrica triplu, la fel cum este si in cazul carburantilor !!!

  Si daca tot a venit vorba de masini hibrid/eco, este clar ca viitorul apartine energiei electrice, deci marea batalie nici nu a inceput, petrom sigur si-ar dori ca langa pompele de motorina sa fie si statii de incarcare electrice … sau sa-i zic marea hotie !?

  • Exact faza cu capusarea, prin care se fura bani publici, este principala problema a Romaniei care poate fi rezolvata foarte rapid intr-un timp foarte scurt, de catre cei care guverneaza, DACA SE DORESTE SINCER.

   Legat de viitorul masinilor eco, eu mizez pe masinile pe aer comprimat, care din pacate nu se fabrica inca in serie, dar speram in viitorul apropiat. Compania franceza MDI a creat deja prototipuri, pe care le-a testat deja in trafic, iar compania Tata Motors din India a cumparat licenta, si hopefully, nu prea departe in timp, va incepe productia in serie a masinilor pe aer. Cauta detalii pe net. Okidoki

 2. Pingback: Opţiuni politice. Scurtă istorie a voturilor la alegerile din România – Emilian Ce-i cu noi? (pol65) | CE-I CU NOI?

 3. Pingback: Îndrăgosteala de politicieni – un fenomen nociv pentru poporul roman. Cum analizeaza si voteaza românii oamenii politici (pol105) | CE-I CU NOI?

 4. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s