Motiunea a trecut. Guvernul Ungureanu a picat. Ponta desemnat prim-ministru. Now what? (pol30)

motiunea de cenzura a trecut guvernul ungureanu a picat ponta desemnat prim ministru, wall-street.roMotiunea de cenzura a trecut. Guvernul Ungureanu a picat. Basescu l-a desemnat pe Ponta prim-ministru. Iată câteva chestii pe care le-am putut observa la dezbaterea moţiunii de cenzură în Parlament, și în restul zilei de ieri:

– un senator (tanti Plăcintă) a plâns în plenul Parlamentului, într-o discuţie cu Elena Udrea. S-a văzut clar că nu era o durere fizică, orice ar spune ea sau altcineva, cu un tupeu nemărginit, insultându-ne crezând că suntem nişte dobitoci chiori. Multe persoane din tabăra USL, inclusiv Ponta au spus că a fost ameninţată de Udrea în legătură cu dosarele lu’ fi-su, ca să nu voteze moţiunea. E foarte posibil să fie aşa, însă ca lider al opoziţiei nu te arunci în astfel de declaraţii aşa, la prima vedere, că aşa ţi se pare ţie, sau aşa ţi-a suflat un coleg. De exemplu Antonescu s-a referit la cazul Plăcintă folosind expresia  “presiunile făcute asupra”…mai ok decât “ameninţări directe”.

– un senator (tot tanti Plăcintă), în timp ce încă plângea pe holurile parlamentului pe acolo, şi reporterii încercau să o tragă de limbă, a răspuns totuşi la întrebarea “Veţi vota moţiunea?”, zicând că DA, zicând că o va vota. NU a votat. Deci aştept să văd o demisie de onoare, pentru faptul că a minţit în faţă poporul, prin intermediul presei.

– îmi venea să vomit în timp ce parlamentarii puneau bilele în urnă, era totul o caterincă pentru ei, se duceau ţup ţup, arătau bilele, puneau bilele în urne şi suav aşa ridicau mânuţele brusc imediat după ce dădeau drumul bilei, după care se duceau spre ceilalţi râzând şi simţindu-se foarte bine. România nu se simte bine deloc. Puţin respect…

– cei mai mulţi parlamentariî îşi bat joc de reporterii aflaţi acolo în interes de serviciu, punându-i/ lăsându-i să alerge pe holuri pentru a le smulge un răspuns, sau să se urce unii peste alţii ca să ţină microfonu’ etc. Chestia asta se întâmplă dintotdeauna, este o lipsă de respect faţă de reporterii de acolo, faţă de presă şi faţă de poporul român. La acest capitol mi-a plăcut însă de Ponta. În principiu nu-mi place Ponta şi nu-mi inspiră prea multă încredere. Dar ieri în Parlament, pe holuri pe acolo, în relaţia cu reporterii s-a comportat okay. Le-a zis că va răspunde tuturor întrebărilor, ca să nu se mai agite, nu i-a alergat pe holuri etc. Şi Antonescu are acest respect faţă de presă, însă am sesizat la el de mai multe ori, un iz de aroganţă faţă de unii reporteri când îi pun întrebări. Trebuie să se mai controleze uneori la capitolu’ ăsta.

– după anunţarea rezultatului votului, cei din gaşca PDL, în special BOC şi SULFINA BARBU, au mers pe miza traseismului. I-au acuzat pe cei care au votat că au făcut traseism politic (că au plecat de la PDL la USL) şi că sunt nişte traseişti şi în principiu nişte oameni foarte răi. Cât tupeu să ai să faci parte din PDL şi să vorbeşti de traseism sau de orice aspect ce ţine de moralitate? Dude!

– s-a văzut pe faţa şi în comportamentul celor de la PDL, că nu se aşteptau la acest rezultat al votului şi că au sperat până în ultimul moment că moţiunea nu va trece. Cât mă bucur că nu a ieşit cum au vrut ei. MURIŢI! (politic bineînţeles).

– Băsescu a chemat partidele la consultări. Din nou, i-a chemat pe PNL, PSD și PC separat, nerecunoscând alianța USL, deși deja nu-l mai avantajează cu nimic. L-a desemnat pe Ponta, așa cum prevăzuse multă lume că este posibil să se întâmple. Ce nu mi-am dat eu seama ieri, când am scris textul despre ziua cu moțiunea (îl puteți citi AICI), este că mai exista o variantă pentru Băsescu, și anume să îl lase interimar pe Ungureanu până la alegeri. Oricum nu cred că ar fi acceptat Ungureanu, și oricum nu ar fi fost în avantajul lui Băsel, dar era în stare de așa ceva (pentru că Băsescu e în stare de orice, a demonstrat în ultimii ani)

– la numirea lui Ponta, dictatorul a mai  “prostit pe niște proști”, dându-se democrat și apărător al responsabilității și statului de drept bla bla. Printre altele, a zis: ” Astăzi nu s-a întâmplat nimic grav pentru România. Guvernul Ungureanu nu mai avea majoritate parlamentară. Conform aceloraşi principii democratice, opţiunea către Victor Ponta a fost cu atât mai legitimă.” Tupeu ca un semi dictator cum este el să vorbească despre democrație și legitimitate, dar trecem peste (nu uităm însă!).

– Ponta a zis că pe 1 mai prezintă miniștrii din viitorul Guvern. Atenție: Ponta încă nu este prim-ministrul României. Este doar desemnat. Nu este obligatoriu ca Parlamentul să îl valideze. Rămâne de văzut.

– orice mișcare greșită a USL, începând cu numirea miniștrilor, va duce la scăderea în sondaje. Pe asta mizează de fapt Băsescu: USL să scadă singuri în sondaje, PDL și toată mafia lor să le dea în cap prin presă la tv și peste tot că ”uite ce prost au făcut aia!”, ”uite pe cine au numit acolo!” etc, ceea ce va duce la o scădere și mai mare în sondaje, și astfel Băsescu și ai lui au șanse să câștige alegerile parlamentare din toamnă.

– sper să se demareze cât de curând, dacă se va putea, suspendarea Președintelui (dictator) Băsescu, să fie suspendat și trimis în fața poporului, care prin referendum să-l trimită la gunoi.

– foarte interesant ce va face Antena 3 de acum încolo. Sper că va critica fiecare mișcare greșită a noii guvernări, la fel cum a făcut-o și până acum, așa cum este normal pentru o televiziune de știri care se vrea serioasă.

Emilian, 28 aprilie 2012, http://www.ceicunoi.wordpress.com

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s