Ponta prim ministru si USL la guvernare aprilie 2012. Motiune guvern Ungureanu (pol29)

ponta prim ministru usl preia puterea guvernarea motiune guvern Ungureanu aprilie 2012, gandul.infoSe pune problema zilele acestea, de când cu moţiunea depusă de opoziţie împotriva guvernului Ungureanu, dacă va veni Ponta la guvernare, în cazul în care circumstanţele vor permite acest lucru, şi mai exact, dacă îl va desemna Băsescu ca prim-ministru. De ce ar face Băsescu aşa ceva, şi cum trebuie să reacţioneze USL în cazul trecerii moţiunii (şi deci căderea guvernului Ungureanu), citiţi în continuare.

Nu ştiu dacă moţiunea USL va trece şi dacă va pica Guvernul Ungureanu. Depinde ce votează parlamentarii noştri iubiţi, care votează, la modul general, în mai multe feluri:

1.după propria conştiinţă – greşit pentru ţară (unii n-au o conştiinţă “corectă”)

2.după propria conştiinţă – corect pentru ţară (mai rar)

3.ca sclavi ai partidului – cum le ordonă mai marii din partidu din care fac parte

4.ca sclavi ai altcuiva – cum le ordonă altcineva (prin mită, şantaj, ameninţare)

5.pentru interesul personal – le convine personal un anumit rezultat în urma votului.

Băsescu este un “jucător” importat în toată schema asta, în prezent. El este cel care poate acţiona(şi acţionează) prin cele 3 mijloace de bază – şantaj, mită, ameninţare – pentru a convinge parlamentari (de la actuala putere, sau de la opoziţie), să voteze într-un fel sau altul.

Dar ce vrea Băsescu legat de moţiune? Vrea să pice Guvernul Ungureanu sau nu?

Să luăm variantele din punctul de vedere al dictatorului:

1.Dacă guvernul Ungureanu rămâne la putere, băsiştii fură liniştiţi în continuare – destul de avantajos, însă fură se pare până la alegeri, când, iarăşi se pare, vor pierde grav în faţa USL. Asta înseamnă că teoretic, mai pot fura liniştiţi câteva luni. Pentru că dacă nu suntem complet idioţi – ştim deja că asta înseamnă în primul rând politica în România – furăciune cât mai multă din banu’ public. (la care se adaugă satisfacerea diferitelor interese străine şi satisfacerea interesului puterii mondiale din umbră – îndobitocirea şi controlarea totală a populaţiei lumii). Asta e prima variantă a lui Băselu’ – furat grav încă vreo câteva luni, şi, foarte important, organizat desfăşurarea alegerilor (deci fraudarea lor);

2.Dacă Ungureanu pică, Băsescu îl poate numi la loc tot pe el, fără nicio problemă (a mai făcut asta în cazul lui Boc), sau poate numi un alt “preferat” – deci, n-o să se schimbe de fapt nimic;

3. O altă variantă a lu’ Băsel este să ofere pe tavă puterea celor de la USL, acum, cu câteva luni înainte de alegeri, şi să le scadă astfel procentele din sondaje, în speranţa că îi va face să piardă alegerile ce vor urma. De ce ar scădea USL în sondaje dacă ar intra acum la Guvernare? Pentru că românii au foarte multe aşteptări de la ei, iar odată ajunşi la guvernare, mai mult ca sigur nu vor fi în stare să satisfacă nevoia de dreptate a poporului, mai mult ca sigur nu vor fi în stare să nu facă boacăne specifice politicienilor în aceste câteva luni până la alegeri, mai mult ca sigur nu vor organiza calumea alegerile şi tot se vor frauda masiv. Astfel, Băselu poate avea avantajul că USL va scădea în sondaje, îndeajuns de mult cât PDL + UDMR + UNPR + PRM + PNG + PPDD, să însumeze mai mult decât USL, şi la alegeri să aibă majoritate tot dictatoru şi gaşca lui. Câştigă iar puterea şi fură încă 4 ani, comparativ cu cele câteva luni.

Habar n-am dacă o fi în dilema asta Băsescu, sau în ce dileme este, cu siguranţă toate gândirile, analizele şi acţiunile lui sunt făcute în interes personal, în detrimentul poporului.

Acum să analizăm situaţia din punct de vedere al USL:

Era corect să depui moţiune de cenzură, şi este corect ca guvernul Ungureanu să pice. (câteva motive AICI).

Dacă Guvernul Ungureanu NU pică (moţiunea nu trece), treburile rămân ca până acum.

Dacă Guvernu pică şi Băselu desemnează tot unu de-al lui, o să avem un deja-vu a mia oară

Iar dacă Băsescu l-ar desemna pe Ponta să preia guvernarea, situaţia e mai complicată pentru USL, care are doua variante:

1.Acceptă

2.Nu acceptă

Dacă NU acceptă, întregul aparat de propagandă băsistă (presă scrisă, televiziuni private, televiziunea publică, jurnaliştii lu’ peşte, toţi membrii din partidele puterii, bloggeri, postaci profesionişti(comentatori online plătiţi) etc etc etc), vor trâmbiţa peste tot ceva de genul “USL NU VREA SĂ PREIA GUVERNAREA” sau “USL nu vrea să guverneze” sau “USL nu vrea să salveze ţara aşa cum a promis” sau “USL nu e pregătită să vină la guvernare” sau “USL îşi recunoaşte incompetenţa de a guverna” etc etc etc. Toată această propagandă va diminua din numărul votanţilor USL, şi iarăşi USL scade în sondaje. Motiv pentru care, dacă această variantă va avea loc, USL trebuie să găsească o explicaţie FOAAAARTE plauzibilă pentru care nu vrea guvernarea acum.

Dacă acceptă guvernarea, USLul are mai multe probleme:

-trebuie să împlinească dorinţele perfect justificate pe care le au românii de la o nouă putere – să le fie mai bine, să fie normalitate, decenţă, să nu se mai irosească banul public, să se facă lucrurile transparent, să nu se mai fure etc etc etc, pe scurt – UN ALT FEL DE POLITICĂ, pe bune. NU cred că USLul va putea îndeplini aceste dorinţe ale românilor până la alegeri, şi sunt ferm convins că ar scădea în sondaje crâncen.

-trebuie să aleagă miniştri şi să numească oameni în diferite funcţii publice pe criterii de competenţă şi bună credinţă, NU pe criterii politice – NU cred că vor fi în stare să facă asta – deci vor scădea în sondaje

-trebuie să guverneze cu un parlament jumate al puterii, jumate al opoziţiei (semi-moartea pentru o guvernare) – NU cred că ar putea să facă mare brânză pentru binele românilor – deci vor scădea în sondaje

-trebuie să organizeze cât mai bine alegerile – NU cred că vor organiza bine alegerile – deci vor scădea în sondaje.

Ce cred eu că ar trebui să facă USL, dacă vrea să iasă bine din toată treaba asta:

1.Să accepte guvernarea dacă le este propusă – evită astfel propaganda băsistă pregătită să le sară în cap că nu vor să guverneze şi că au minţit poporu etc.

2.În urma unor discuţii serioase şi importante, să iasă public toţi conducătorii USL, împreună, şi să zică ceva de genul ăsta:

“Nu ne considerăm o putere legitimă. Ştim că nu avem votul popular pentru a guverna legitim.

-Demarăm procedura alegerilor anticipate (nota mea: se poate?)

-Dacă nu vor avea loc alegeri anticipate, ne propunem următoarele:

-Vrem să guvernăm ţara până la alegeri, când oamenii vor hotărî pe cine vor la putere

-Vrem să organizăm alegerile de aşa natură încât fraudarea lor să fie minimă spre imposibilă. Pentru acest lucru vom lua cât de curând următoarele măsuri concrete:  (aici trebuie înşirate cu liniuţă  măsurile concrete şi termenul până la care vor fi luate)

-În afară de organizarea alegerilor viitoare, care este cel mai important obiectiv al acestui guvern, ne propunem şi luarea câtorva măsuri concrete şi rapide pentru îndreptarea răului pe care l-a făcut puterea precedentă: (aici trebuie înşirate cu liniuţă măsurile concrete şi termenul până la care vor fi luate).

-NU vom apela la procedura asumării de răspundere pentru luarea acestor măsuri. Rămâne la puterea parlamentului să decidă dacă le va valida sau nu, aşa cum este democratic. Guvernul nostru va respecta principiile statului de drept şi separarea puterilor în stat.

Menţionăm că în prezent Parlamentul are următoarea compoziţie:

Băsescu şi gaşca lui – partidele PDL, UDMR, UNPR …… – atâţia parlamentari

Noi şi cu ai noştri – partidele PNL, PSD, PC – atâţia parlamentari

Subliniem încă o dată că deciziile care necesită votul parlamentului, vor fi luate de aceiaşi parlamentari ca şi până acum. S-a schimbat doar Guvernul! Parlamentul e acelaşi!

ÎN AFARĂ DE ACESTE MĂSURI, CARE NECESITĂ ATENŢIA URGENTĂ A UNUI GUVERN RESPONSABIL, PE CARE LE-AM MENŢIONAT ANTERIOR, NU VOM MAI LUA NICIO ALTĂ MĂSURĂ, PENTRU CĂ NU NE CONSIDERĂM O PUTERE LEGITIMĂ.”

Ceva de genul ăsta aştept să văd de la USL, dacă vor exista vreodată aceste circumstanţe.

Emilian, 26 aprilie 2012, http://www.ceicunoi.wordpress.com 

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s