De ce e un prim ministru rau Mihai Razvan Ungureanu? Jos MRU! (pol28)

prim ministru rau interese ascunse guvern Mihai Razvan Ungureanu MRU, coruptie BasescuMihai Răzvan Ungureanu (MRU), este oficial prim-ministrul României din 9 februarie 2012, când a fost învestit de parlament, împreună cu întreg guvernul MRU, plin de oameni foarte competenți și de bună credință. Ce s-a ”văzut” până acum despre MRU?

În primul rând să recunoaștem că mai nimeni nu auzise de el până când nu l-a desemnat dictatorul Băsescu pentru funcția de prim-ministru (de ce e  Băsescu dictator, căutați pe blog – în cazu’ în care mai există oameni care încă au impresia că Băsescu e democrat, e de dreapta sau alte abureli dastea). MRU a fost directorul SIE. Acum, s-au spus multe despre cum să treci de la SIE (Serviciul de Informații Externe) direct la șeful guvernului e cam nașpa și că să ai cumva la conducerea țării (șeful guvernului are teoretic o putere imensă) un ”șef al spionilor”, uns cu toate alifiile din acest punct de vedere, cu legături cu oameni importanți din toată lumea, e cam riscant pentru țărișoara noastră. Însă lucrurile astea care se fac pe ascuns, în umbră, sunt greu de estimat de către noi. Cine știe jocurile cui le face de fapt?

Până să aflăm răspunsul la chestia asta (poate nu vom afla niciodată), haide să vedem câteva dintre lucrurile rele ale lui Ungureanu ca prim-ministru al României:

1.Numirea lui MRU ca prim-ministru, de către Băsescu, ne face să plecăm oarecum legitim de la prezumția de vinovăție. Având în vedere că Băsescu este un dictator nenorocit care tot timpul și-a urmărit interesul personal și al găștii sale, fără să dea doi bani pe poporul acestei țări, având în vedere că tot timpul a numit oameni peste tot, așa cum i-a convenit lui mai bine pe moment, nu putem pleca de la ideea că l-a numit pe MRU prim-ministru pentru binele acestei țări. Este evident că l-a numit pentru a-i servi un interes ascuns. Deci din start, MRU își începe mandatul de prim-ministru cu o bilă neagră, prin simplu fapt că a fost desemnat de Băsescu.

2.MRU s-a aflat de câțiva ani, atât pe perioada cât a fost șeful SIE, dar se află și acum, ca prim-ministru, în conflict de interese, în situația cu soția lui care ia 7000 de euro pe lună de la OMV (detalii AICI). Deci încă o bilă neagră din start.

Apoi alte bile negre:

3.În legătură cu situația soției lui și conflictul de interese, a adus ca argument că e nevinovat și că de fapt nu e nicio problemă, faptul că ANI (Agenția Națională de Integritate) a investigat cazul și a concluzionat că e totul ok, deci să ne liniștim pe acest subiect, care de fapt nici nu există din punctu de vedere al lui MRU. Să pomenești de această instituție jalnică, creată cu scopul de a manipula și prosti proști, ca fiind ceva care își face treaba cum trebuie, înseamnă că ori ești prost, ori vrei să prostești. Eu cred că MRU a vrut să prostească mulțimea care îl privea în timp ce spunea aceste lucruri. Să spui despre ANI că e o instituție serioasă, este o altă bilă neagră a lui MRU. (câteva detalii despre activitatea ANI – AICI)

4.MRU a susținut direct și semnat vânzarea resurselor naturale de cupru ale țării (Cuprumin) pe doi lei și ne prostea în față că licitația a demonstrat că ”statul e puternic” (detalii pe net o grămadă)

5.MRU a susținut direct și a semnat aprobarea exploatării gazelor de șist în mai multe perimetre din România. Exploatarea gazelor de șist se face prin fracturare hidraulică, metodă care ridică probleme sociale și mai ales de mediu. (detalii despre pericolele exploatării gazelor de șist AICI)

6.MRU a împărțit bani primăriilor din Fondul de rezervă bugetară disponibil la cheremul prim-ministrului( prin HG 255, 3 aprilie 2012). Cele mai mari sume din punct de vedere valoric au fost acordate consiliilor judeţene şi primăriilor conduse de reprezentanţii partidelor aflate la guvernare (PDL, UNPR și UDMR), conform schemei de mai jos, preluată de pe Antena3.ro:

impartire bani 3 aprilie 2012 sume alocate de Mihai Razvan Ungureanu MRU prin HG 255 catre primariile puterii PDL UNPR UDMR

7.Pe 17 februarie 2012, MRU i-a dat o misiune lu Sorin Blejnar, şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), să aducă la bugetul de stat, în 2 luni de zile, 1.5% din PIB (2 mld euro), în special din reducerea evaziunii fiscale. MRU, vorbind despre acest “test”, a spus “Nu este nicio capcană, este o dorinţă şi un plan al Guvernului. Ridicând ştacheta, vedem cine este bun şi cine nu”. Toate bune şi frumoase. În momentul în care s-a împlinit termenul de 2 luni, pe 17 aprilie Ungureanu l-a demis din funcţie pe Blejnar, pentru că nu a fost în stare să strângă cele 2 mld de euro.

Purtatorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a spus:

“A fost o analiză la nivelul aparatului de lucru al primului-ministru, în intervalul celor 60 de zile. În urma analizei, s-a constatat că nu a fost o colectare eficientă”. “La finalul analizei şi având în vedere nevoia de reformare, primul-ministru a considerat că este necesară revocarea”.

De asemenea, prim-ministrul Ungureanu îi spunea lu’ Gâdea în emisiune la Sinteza zilei, că nu poate să demită oameni din funcţii fără să aibă o confirmare că nu sunt competenţi/performanţi.

Iată cum, cu această ocazie, în cazul lui Blejnar a aflat acest lucru. I-a dat o sarcină clară, precisă, concretă, nu a fost în stare să o îndeplinească, l-a demis, pentru că a demonstrat că e incompetent.

DAR CUM SĂ NUMEŞTI IMEDIAT INCOMPETENTUL ÎNTR-O ALTĂ FUNCŢIE PUBLICĂ? Blejnar a fost numit imediat şeful Departamentului de control al marilor averi din subordinea Fiscului… CUM AŞA CEVA? MRU se lăuda că vrea să reformeze sisteme. Asta înseamnă pentru MRU reformarea unui sistem? Iei incompetentu’, demonstrat chiar de tine că e incompetent, şi îl pui imediat în altă funcţie publică?

7.MRU și-a manifestat pe față susținerea față de proiectul RMGC de la Roșia Montană, care este un dezastru pentru România din punct de vedere ecologic, social și economic, în jurul căruia se învârt interese ascunse și corupția oamenilor politici.( 18 argumente împotriva proiectului Roșia Montană AICI; detalii despre manipularea pe care a făcut-o prim-ministrul întru susținerea acestui proiect AICI);

8.Guvernul condus de MRU a aprobat un proiect care restricţionează în mod flagrant un principiu de bază al Uniunii Europene – libera circulaţie a oamenilor şi a mărfurilor – detalii AICI;

Emilian, 22 aprilie 2012, updatat de câteva ori până am scăpat de MRU de la Guvern (Hiugh…)

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s