Coruptie la reabilitarea termica a blocurilor in sectorul 6. Termoizolare apartament casa (pol27)

coruptie afacere reabilitare izolare termica a blocurilor, bloc sector 6 Poteras PDL, libertatea.roIubitul primar al sectorului 6, Cristian Poteraș, aflat în prezent la al doilea mandat de primar, în al 8-lea an de când își bate joc de cetățenii sectorului 6, s-a hotărât în 2010, să izoleze termic niște blocuri. Ce drăguț din partea lui. Ca să nu ia bani și de la cetățeni pentru reabilitare, a zis până la urmă ”Las’ că ne împrumutăm de la Banca Europeană pentru Investiţii vreo 70 milioane de euro”. Ca și cum nu tot locuitorii sectorului 6 vor munci ca să plătească acei bani înapoi + dobândă. Ce se întâmplă cu acești bani, și cu reabilitarea termică a blocurilor în sectorul 6, aflați în continuare.

Concluzie înainte: Toată faza cu reabilitarea termică a blocurilor în sectorul 6 este o furăciune maximă, o batjocură și un tupeu din partea lu’ Poteraș, prin care el și băieții lui deștepți fac o grămadă de bani (de ordinul zecilor de milioane de euro), fără să muncească nimic pentru ei.

ATENŢIE la comentatorii online plătiţi să îi pupe în fund pe Poteraş şi pe nenorociţii de la PDL! O să îi găsiţi la foarte multe articole online. Sunt ăia care zic chestii jalnice de genul “vă iubim domnule primar” / “noi vă susţinem în tot ceea ce faceţi” / “e singuru’ primar care mai şi face câte ceva” / “important e să se facă treabă” etc etc etc.

Citiți mai întâi un articol foarte bun de pe cotidianul.ro, la urmatorul link, ca să vedeți pe scurt despre ce este vorba:

http://www.cotidianul.ro/poteras-transforma-reabilitarea-blocurilor-in-pomeni-pentru-constructorii-portocalii-178354/

Acum, să sintetizăm ce trebuie reținut legat de reabilitarea termică a blocurilor (cel puțin în sectorul 6):

1.Ideea de genul ”Muamă ce bine că ne izolează Poteraș GRATUIT blocul!” este o cretinitate fără margini – arată lipsa de înțelegere a lumii în care trăim, arată că cei care cred așa ceva n-au înțeles că tot ei și copii lor vor plăti acei bani, și nu doar acei bani, ci și dobândă pentru acei bani.

2.Inițial programul de reabilitare a blocurilor plecase de la ideea de coparticipare la plata lucrării de termizolație din partea locatarilor. Dar, foarte puțini au fost de acord să plătească pentru a fi reabilitat blocul (venea vreo mie de euro de apartament? – de unde să aibă fiecare familie atâția bani pentru asta?). Astfel, toți băieții deștepți, prieteni cu Poteraș, stăteau și tăiau frunză la câini, pentru că nu prea se reabilita niciun bloc. Așa că Poteraș s-a gândit bine pentru el și ai lui…reabilităm ”pe gratis”, doar din fondurile astea împrumutate și de la bugetul local. Nu e bine cetățeni idioți? BA DAAA! Și astfel toate firmele ”șmecherilor” băsiști/PDLiști/Poterașiști/Udriști au început să facă bani la greu. Cum a venit primăvara 2012, brusc au apărut prin tot sectoru’ blocuri în curs de reabilitare termică.

3.Reabilitarea termică a blocurilor este teoretic, din punct de vedere economic, ecologic și al confortului un lucru BUN. Însă ce face Poteraș este furăciune la drumul mare! Costul dat din banii noștri pentru reabilitarea unui singur apartament este de peste 9.000 de euro! (detalii AICI)

4.Pentru reabilitarea termică, organizată de o primărie (cum ar fi primăria sectorului 6), trebuie luate în considerare următoarele lucruri:

a.Pe ce criterii alegi blocurile care vor fi reabilitate? Pe criterii politice? Pe adeziuni de partid? Administratorii blocurilor habar n-au dacă blocul lor va fi reabilitat sau nu…

b.Banii trebuie dați doar prin licitație publică, firmelor care prezintă cea mai bună ofertă din punct de vedere al raportului calitate-preț (nu pe criterii politice, nu pe șmenozeli, nu pe cumetrii etc). Ce a făcut Poteraș?

c.Ce garanție au lucrările? Ar trebui măcar un 5 – 10 ani ?

d.Totul trebuie făcut transparent, de la licitație, caiet de sarcini bla bla, până la lucrarea de reabilitare propriu-zisă. Trebuie monitorizat fiecare leu cheltuit și făcute publice toate cheltuielile pe fiecare bloc. Ce-a făcut Poteraș? A ales firmele șmecherilor lui, ca să le dea puhoaie de bani din banii noștri, cu muuuult mai mulți decât valoarea reală a lucrărilor din teren.

e.Toată lucrarea de reabilitare termică trebuie supravegheată din punct de vedere tehnic, al materialelor folosite (plăci de polistiren suficient de groase, adezivi de calitate etc) dar și al manoperei! O lucrare făcută prost, cu materiale proaste, va rezista foarte puțin. Ce a făcut Poteraș?

f.Cum rezolvi problema de discriminare care apare între cei care stau la bloc în sectorul 6, și al căror bloc le este reabilitat din banii publici ai locuitorilor sectorului 6, și cei care stau la case în sectorul 6, și cărora nu le reabilitează nimeni casa din bani publici? Ce a făcut Poteraș legat de asta? Și-a pus măcar această problemă?

g.Cum rezolvi problema de discriminare care apare în cadrul blocului ce este reabilitat, între locatarii care și-au montat din bani proprii termopane, sau și-au izolat singuri cu polistiren pe exterior, și cei care nu au cheltuit nimic din banii lor, dar acum vor avea apartamentul izolat termic, la fel ca și ceilalți. Ce a făcut Poteraș legat de asta? Și-a pus măcar această problemă?

h.Ține cineva cont de faptul că unele blocuri au apartamente deja izolate exterior, și de faptul că și mai multe apartamente au deja termopane, atunci când se fac plățile către firmele alea nenorocite ale băieților deștepți? Sau se dau bani doar în funcție de suprafața exterioară a blocului și numărul de apartamente? … adică mult mai mulți decât sunt necesari în realitate pentru termoizolarea blocului… (pentru că unele apartamente au deja termopane și/sau izolație termică la exterior). Ce a făcut Poteraș legat de asta? Și-a pus măcar această problemă?

i.Verifică cineva dacă muncitorii care lucrează pe șantierele de reabilitare sunt într-adevăr angajați ai firmelor care au primit puhoiul de bani? Sau sunt angajați de firme mai micuțe subcontractate de băieții deștepti ai lui Poteraș? Aceste firme micuțe care fac lucrările propriu-zise sunt plătite cu o parte din banii luați de băieții deștepți, deși ele fac toată treaba. Restul de bani (grosul) se păstrează de șmecherii nenorociți ai lui Poteraș, care câștigă de rup fără să facă nimic. Într-o situație dasta, se justifică un control ”aspru” din partea inspectorilor primăriei trimiși de Poteraș, pentru că inspectează niște firme neutre din punct de vedere al cumetriei cu Poteraș (n-au nicio legătură), deci pot fi chiar și sancționate. După cum scrie mare pe siteul primăriei într-un comunicat de presă: ”Primăria Sectorului 6 nu face rabat la calitate!” (…hrană pentru proști).

Problema reabilitării termice a blocurilor este un exemplu simplu și destul de evident (pentru cei cu un minim de creier și care s-au informat cât de cât pe subiect), pentru a înțelege CUM se fură în țara asta, CÂT se fură și CINE fură.

Reacțiile oamenilor obișnuiți, atunci când trec pe lângă un bloc din sectorul 6 care este reabilitat, pot fi:

1.”Ce bine că se reabilitează blocuri” (da, dar cu ce costuri?) ( idiot!)

2.”Ce drăguț arată blocul reabilitat!” (asta e cel mai important! NOT!)

3.”Sper să reabiliteze și blocul nostru” (ce mai contează că se fură, să m-aleg și eu cu ceva, nu?)(jalnic)

4.”Mie nu-mi reabilitează nimeni casa pentru că stau la curte” (corect! e discriminare! ar trebui acționat în instanță)

5.”Oare cât va rezista în timp lucrarea asta de reabilitare?” (corect! depinde de materialele folosite și manoperă – doreii)

6.”Dacă locuiesc în blocul pe care îl izolează acum primăria, și eu mi-am izolat termic apartamentul alaltăieri, din banii mei – pe mine mă despăgubește cineva în vreun fel? (corect! dar nu te despăgubește nimeni…)

7.”Doamne cât se fură în țara asta…”

Orice inițiativă a unei administrații publice este de CONDAMNAT atâta timp cât câștigurile rezultate în urma ei sunt mai mici decât pierderile. În cazul reabilitării blocurilor din sectorul 6, PIERDERILE sunt MUUUULT MAI MARI decât câștigurile (pierderi de ordinul zecilor de milioane de euro – bani publici furați de Poteraș și ai lui). Deci această inițiativă, în aceste condiții in care se desfășoară toată treaba în prezent, este o batjocură la adresa cetățenilor sectorului 6 și o furăciune maximă.

Ce câștigă bestia de Poteraș prin toată afacerea cu reabilitarea termică a blocurilor?

1.Chestii pozitive pentru el:

a.prădatul a foarte foarte mulți bani publici (zeci de milioane de euro fără să muncească nimic)

b.creșterea capitalului electoral din partea idioților care pun botul la toată prosteala și furăciunea asta, și care n-au înțeles nimic din viața pe care o trăiesc, dar au totuși drept de vot

c.creșterea numărului de membri de partid (dacă e adevărat că le-a cerut administratorilor blocului și locatarilor să se înscrie în PDL ca să le reabiliteze blocul – nu m-ar mira deloc, dar sesizați cât tupeu inimaginabil: nu le-ar ajunge zeci de milioane de euro furați, mai vor să-și bată și joc de tine, să le fii sclav, să te umilești)

2.Chestii negative pentru el:

a.scăderea capitalului electoral (picătura care a umplut paharul, sau cei care s-au prins cu ocazia asta cât de nemernic este Poteraș);

b.indignare, înverșunare, ură și mai puternice din partea celor care au înțeles ce se întâmplă de fapt cu reabilitarea blocurilor din sectorul 6, și care oricum nu-l mai suportau pe Poteraș.

NU VĂ DISTRUGEȚI VIITORUL!

NU VOTAȚI CU POTERAȘ! Citiți mai multe motive AICI.

Emilian, 4 aprilie 2012, http://www.ceicunoi.wordpress.com

11 responses to “Coruptie la reabilitarea termica a blocurilor in sectorul 6. Termoizolare apartament casa (pol27)

 1. Coruptie exista peste tot, atata timp cat se face treaba (reabilitarea blocurilor) eu sunt de acord cu domnul Poteras

  • Da, coruptie exista in multe locuri. Asta nu inseamna ca trebuie sa o acceptam ca niste sclavi si sa ne umilim la nenorocitii care ne fura, doar doar ne-or reabilita si noua blocul. Sa accepti cu seninatate ca unii fura zeci de milioane de euro din bani publici (adica ai mei, ai tai, si ai tuturor cetatenilor sectorului 6) si cheltuie din ei doar un mizilic pentru a reabilita niste blocuri si a prosti pe proști, este jalnic. Sa accepti ca toti locuitorii sectorului 6 sa munceasca pentru a da inapoi toti banii aia pe care Poteraș i-a furat, plus dobanda, este jalnic. Sa accepti ca din zeci de milioane de euro sa se reabiliteze cateva zeci-sute de blocuri, cand s-ar fi putut face mult mai multe lucruri, daca nu s-ar fi furat, este jalnic. Sa ii iei apararea lui Poteras dupa ce a furat de a rupt ca primar la sectorul 6 este jalnic. Dacă esti postac profesionist (comentator online platit), este cel mai jalnic dintre toate variantele de mai sus.

 2. Ia mergeti si intrebati-va parintii … in 1997-1998 a fost o adevarat criza de lichiditati. Stiti ce a salvat Romania de la insolventa? Da fratilor, CORUPTIA. Unii habar nu au ce e aia coruptie si folosesc cuvantul asta de parca ar fi doar un lucru rau. atata timp cat am ce pune pe masa si am si blocul reabilitat, de ce sa-i dau omului bun cu ceva in cap? Domnule primar, contati pe sprijinul meu in continuare.

  • Singura speranță a mea e că sunteți plătită să spuneți toate astea, pentru că dacă există romani care chiar cred chestiile astea, este mult mai grav.

   Cum să ridici corupția în slăvi? :) “Corupția a salvat România” Asta e superbă. Am aflat azi că există și o parte buna a corupției, nu e doar rea cum înțelesesem (greșit se pare) până acum.:) Tare!

   Desigur, cel mai important pe lumea asta e să ai ce pune pe masă și blocul reabilitat. Și animalele au nevoie de fix acelasi lucru – hrana și un adapost. E perfect.

   Poteraș numai om bun nu este! Ori crezi sincer asta (ceea ce înseamnă că ești idiot sau prost informat), ori esti platit sa scrii treburi de genul asta pe unde apuci (ceea ce inseamna ca esti un nenorocit de postac profesionist).

   • Mai Emilian,baiete tu nu cumva ai alte interese ??? Vezi ca poate o sa reusesti asa ca se poarta…. dar sigur vei intra si tu intre coruptia iminenta si devotamentul tau de cetatean incoruptibil al sectorului 6.Pe oameni ii leaga interesele ai uitat ??? Tu n-ai avut nici un interes vreodata… sa iti atingi scopul…nu ai dat nici o ciocolata vreunei functionare niciodata ??? Si asa cred ca esti de o anumita etnie dupa cum vb….

   • 1. :)
    2. Nu, nu am interese ascunse
    3. Nu ma interesează să “reuşesc” nimic prin interese ascunse, dubioase, lipsa de transparenţă, corupţie etc
    4. Corupţia NU este iminenta! De ea te vei busi aproape obligatoriu, insă tine de tine sa o accepti sau nu. Coruptia NU este inevitabilă.
    5. Discuţia despre mită şi şpagă este mult prea complicată ca sa o dezbatem aici. O sa fac un text special pe această temă. Pe scurt: nu, nu am dat nicio ciocolată.
    6. Etnia contează aproape deloc pe acest blog! Deci n-are niciun sens să îţi povestesc daca sunt român, ţigan, ungur sau etc. N-are nicio relevanţă.
    7. Cum vorbesc? Te-a deranjat termenul “bestie”? Găseste-mi tu un termen potrivit pentru cineva care fură fără nicio jenă şi fără nicio remuşcare şi plin de tupeu specific băsiştilor, zeci/sute de milioane de euro din bani publici, bani care ar fi putut sa SALVEZE VIEŢI la propriu, sau să amelioreze viaţa a mii de copii, pensionari, persoane cu handicap, persoane bolnave etc etc etc…

 3. Prietene, pe sistemul asta al vostru de a cauta nod in papura la orice si de a nu face nimic pentru ca se fura, tara asta o sa stea in loc inca 100 de ani. Toata lumea fura pentru asta este sistemul asta tampit in care traim si astia sunt oamenii nascuti si crescuti intr-o tara post comunista. Furtul si coruptia sunt inevitabile intr-o tara fara educatie si cultura. Nu intelege gresit, nu sunt de acord nici eu cu mizeriile astea, mai ales pus in fata faptului implinit cand aflu ca am fost furat, dar macar sa fiu furat si sa ramana ceva, atat timp cat nu pot sa opresc fenomenul. Cine ii poate inlocui? Exista vreun Mesia intre ei. Te asigur ca nu, si fiecare isi are pretul lui. Este vorba de ceea ce ramane in urma ta pana la urma.

  • ”Prietene”, iti raspund urmatoarele:
   1.iti respect parerea daca e sincera, pentru ca oamenii sunt diferiti
   2.nu este vorba de a cauta nod in papura, este vorba de a NU accepta raul. De a nu accepta RAUL CERT. Atunci cand ai de-a face cu raul cert, trebuie sa il starpesti, in cazul nostru, trebuie sa il inlocuiesti. Cu cine? Cu cine il inlocuiesti este partea a doua. Intai trebuie starpit raul cert.
   3.Chestia cu toata lumea fura, asta e sistemu tampit in care traim etc, pe de o parte e adevarat, desi NU TOATA LUMEA FURA, pe de alta parte serveste perfect ca scuza ca sa nu trebuiasca sa faci niciodata nimic ca cetatean simplu, pentru ca oricum nu ai nicio sansa sa schimbi nimic, si oricum fura toti tot timpul si etc etc. Mie imi place sa nu ma folosesc in viata de astfel de scuze, imi place sa scot in evidenta raul de fiecare data cand apare, si sa incerc pe cat posibl sa il starpesc, atat cat tine de mine. Lucrul asta daca l-ar face toata lumea…am duce-o mai bine, dar lumea prefera sa-si gaseasca scuze si sa se complaca “oricum toata lumea fura” => “Perfect, nu mai am nimic de facut, decat sa accept”. Eu nu vreau sa accept chestia asta.
   4.Furtul si coruptia NU sunt inevitabile, chiar daca tara noastra duce lipsa crâncen de educatie. Furtul si coruptia trebuie sanctionate, daca s-ar putea, de fiecare data cand apar. Cand e vorba de furt si coruptie, ar trebui oamenii sa iasa in strada si sa protesteze. Dar nu ies pentru ca…nenumarate motive in textul de pe blog, AICI.
   5.Fenomenul POATE FI OPRIT, daca fiecare om simplu ar reactiona la aceste “gunoaie”. “NU pot sa opresc fenomenul” este o scuza avatanjoasa care te scapa cumva de orice responsabilitate. Si apare de regula pentru ca fenomenul este foarte complicat, greu de inteles, greu de combatut. Aici intervine inteligenta celor buni.
   6.Bineinteles ca dintre sa fiu furat si sa raman si eu cu ceva, SI sa fiu furat si sa nu raman cu nimic, e mai buna prima varianta, insa este FOARTEA REA. E mai buna ca cealalta, dar e foarte rea, raportat la ce inseamna o normalitate. Eu nu vreau niciuna din ele. Nu pot sa accept praful in ochi pe care mi-l arunca Poteras (imi pune niste termopane la apartament), ca sa ma fac ca nu vad/nu stiu cate MILIOANE DE EURO fura el prin toata chestia asta. Daca as accepta, inseamna ca sunt un complice. Complice la neindeplinirea tuturor lucrurilor bune care s-ar fi putut face cu acei bani furati. Prefer sa nu fiu complice.
   7.Bineinteles ca nu exista Mesia. Repet, cine e inlocuitorul este partea a doua, si cam tot timpul vom avea de ales dintre 2 rele, dar trebuie sa o facem chiar si asa. Repet, prima parte – Jos Poteras! (raul cert).
   8.Reciteste fraza cu “Orice initiativa a unei administratii publice……” Okidoki.

   • Sunt de acord si Iti admir pornirea asta impotriva raului si nici nu ai habar cat de mult ne asemanam :). Culmea cum intr-o tara atat de frumoasa pot sa traiasca oameni atat de rai.
    Nici eu nu vreau sa accept ce este in jurul meu si nicioadata nu am fost adeptul “oricum se fura”, cu toate ca asta am scris si intotdeauna cand am avut de ales si am putut sa fac ceva, am facut-o. Problema e ca la unele lucruri ma simt depasit de situatie si imi dau seama ca nu pot schimba ceva. Locuiesc intr-un bloc pe strada Veteranilor unde sunt numai batrani. Cu toate ca blocul nu este foarte vechi, daca intri pe scara te apuca scarba, cutiile postale facute zob, varuiala de pe vremea lui Cuza, jeg ca la balamuc. De doi ani de cand m-am mutat aici am incercat sa schimb ceva, chiar si administratora. M-am lovit de o conceptie imbatranita si oameni resemnati. Izolarea blocului, pentru mine, inseamna ca atunci cand vin acasa, sa nu urc cu capul in pamant pana la 4 si sa ma tin de nas ca miroase a rahat (mai multe probleme cumulate, care in momentul in care vor ramane singurele probleme nerezolvate, se vor rezolva).
    Stiu ca se fac tot felul de invarteli si se fura dar, dupa cum ai spus si tu, am ales raul cel mai mic pentru mine in acest moment, am ales sa accept sa se renoveze blocul decat altul sa isi umple conturile cu milioane de euro pe care nu o sa ii mai recuperam niciodata. Cel putin este ceva palpabil.
    Cu toate ca tu ai spus ca prima oara trebuie eliminat raul cel mai mare, il dam jos pe Poteras, dar pe mine ma intereseaza foarte mult cine vine in locul lui. Daca urmatorul va fura mai mult ca el !
    Daca urmatorul nu va face nici macar blocurile, dupa ce a cheltuit toate fondurile pe toate prostiile !
    Si eu reclam toate mizeriile pe are le vad si vreau sa le schimb, dar oare am schimbat ceva pana acum ?

   • Ai dreptate si imi pare rau ca esti intr-o situatie ca cea pe care ai povestit-o. Foarte multe probleme pleaca de la complexitatea sistemului administrativ pe care foarte putini sunt capabili sa il inteleaga cat de cat, iar din ei doar foarte putini sunt dispusi sa cheltuie bani, timp si energie ca sa schimbe ceva in bine. Tocmai daia trebuie actionat “simplist”, pe intelesul tuturor, dar eficient. Nu zic de cazul tau, zic la modul general. Eu s-ar putea sa incerc sa organizez ceva cu ocazia alegerilor locale. E bine daca zici ca semanam, poate o sa colaboram. Cred ca o sa pun un anunt si pe blog. Te anunt pe mail. Spor!

 4. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s