Intrebari dezbatere Gâdea – Mihai Razvan Ungureanu (13 martie 2012 sinteza zilei) (pol22)

intrebari dezbatere emisiune sinteza zilei gadea prim ministru mihai razvan ungureanu 13 martie 2012, e-stireazilei.roAstăzi, 13 martie 2012, de la ora 21:30,  pe Antena3, va avea loc emisiunea Sinteza Zilei, cu Mihai Gâdea, unde îl vom putea vedea (se pare), ca invitat, pe primul ministru al României, Mihai Răzvan Ungureanu (MRU). Gâdea a cerut telespectatorilor să posteze pe contul lui de facebook întrebările pe care ar trebui să le pună primului ministru. N-am cont pe facebook, așa că fac și eu o listă de întrebări aici:

 

Mai întâi, trebuie făcute câteva precizări:

1.Postul Antena3, este cam singurul post TV Anti-Băsescu. Acest lucru îl deranjează pe dictatorul Băsescu, motiv pentru care a ordonat tuturor sclavilor din partidul criminal PDL pe care îl conduce, să nu se mai prezinte vreodată la Antena3. S-au conformat toți întocmai, și au anunțat și public că nu vor mai veni la Antena3 (nu mai știu ce motiv cretin au scos la înaintare), scăpând astfel de întrebările corecte, de bun simț, care ar fi demonstrat reaua credință și incompetența de care dau dovadă cei din regimul dictatorial Băsescu.

2.Faptul că MRU a acceptat invitația lu’ Gâdea, și faptul că va veni(sperăm), la emisiunea de la Antena3 (un post TV anti-putere), este un lucru bun. Dar să nu ne îmbătăm cu apă rece! O emisiune de 90 de minute nu este suficientă!

3.În emisiune NU trebuie purtate monologuri! Nu e timp de așa ceva! Trebuie cât mai multe întrebări scurte și la obiect, care să ceară raspunsuri cât mai simple și rapide.

4.Gâdea trebuie să precizeze de la început că primul ministru al României, prin prisma funcției pe care o ocupă, trebuie să răspundă în fața poporului, la cam orice întrebare, excepție făcând doar cele ce țin de viața privată intimă și punerea în pericol a interesului național. NU trebuie permis primului ministru să refuze răspunsul la anumite întrebări pe motive tâmpite de genul ”nu eram eu prim ministru atunci” sau ”nu mă întrebați pe mine” sau ”averea familiei mele nu contează” (ba da, contează!) sau ”e o întrebare prea politică”, mai ales dacă întrebarea începe de genul ”Ce părere aveți despre…….?” (oricine poate avea o părere, iar un prim ministru, de cele mai multe ori TREBUIE să aibă o părere formată despre cam absolut tot ce se întâmplă în stat, iar noi trebuie să știm ce părere are!).

5.Atenție la tacticile care se practică în momentul în care cineva pune o întrebare incomodă: evitarea răspunsului, devierea discuției, răspunsul se referă la altceva, deturnarea întrebării în diferite moduri, aducerea unui alt subiect în discuție, răspunsuri ”limbaj de lemn”, lipsa unui răspuns simplu, concret, clar etc.

 

Întrebări pe care Gâdea ar trebui să i le pună prim ministrului Mihai Răzvan Ungureanu:

(câteva întrebări sunt subliniate, nu pentru că sunt mai importante, ci pentru că ar reliefa dacă Mihai Răzvan Ungureanu este dispus să mintă sau nu)

1.”Considerați că primul ministru al României trebuie să dea explicații românilor legat de activitatea sa în această funcție publică? Considerați că orice suspiciune legată de integritatea morală a primului ministru, trebuie explicată și elucidată prompt de acesta? Considerați că o emisiune de 90 de minute este suficientă pentru ca primul ministru al României să răspundă la toate întrebările pertinente care există legate de situația actuală și viitorul României, să răspundă la toate acuzațiile aduse asupra propriei persoane, să răspundă asupra tuturor aspectelor legate de legitimitate, moralitate, legalitate și oportunitate care ar putea apărea în jurul funcției de prim ministru? UNDE și CÂND, domnule Mihai Răzvan Ungureanu, mai oferiți poporului român răspunsuri la întrebările pe care publicul și/sau jurnaliști încă liberi le ridică?”

2.”Vă propun o întâlnire în emisiunea Sinteza Zilei, la Antena3, cel puțin o dată pe lună pentru a răspunde la întrebările de interes public, care apar în timpul mandatului dvs. Sunteți de acord?” Răspunsul la această întrebare ar reliefa disponibilitatea de a răspunde unor întrebări pe bune, nu cum face Băsescu, căruia nu i-a mai pus nimeni întrebări pe bune de ceva ani. Dacă susții că ești moral, ”curat” și vrei binele poporului, atunci n-o să ai nicio problemă să te pui la dispoziția jurnaliștilor care au pregătite întrebări ”dificile”. (sunt totuși sceptic la cât de ”dificil” și ”incisiv” o să fie Gâdea în întâlnirea de diseară… rămâne de văzut)

3.”Considerați România un stat de drept?” ”Considerați că România prezintă aspecte ale unei dictaturi? Dacă da, în ce privințe mai exact?” ”Există în România instituții publice controlate politic?” (DA sau NU?) (răspunsul corect evident este DA; dacă ar răspunde cu NU înseamnă că minte) ”În timpul mandatului dvs la SIE, era SIE o instituție controlată și/sau comandată  politic parțial sau în totalitate?”

4.”Ca șef al SIE, dumneavoastră sau instituția pe care o conduceați oficial, ați urmărit desfășurarea alegerilor prezidențiale de pe teritoriul altor state (gen Franța)? Credeți că alegerile au fost fraudate, în contextul în care de exemplu la Paris s-a votat o dată la 30 de secunde (/14 secunde)?”

5.”Ce părere aveți despre importanța libertății presei într-un stat de drept?” ”Credeți că o parte din presă este aservită puterii și controlată politic?” (DA sau NU?) (răspunsul corect evident este DA; dacă ar răspunde cu NU înseamnă că minte) ”Credeți că presa din România este mai mult liberă, sau mai mult aservită puterii și controlată politic?”

6.”Răspundeți vă rog la întrebările Grupului de Investigații Politice referitor la contractul soției dvs de 7000 euro lunar de la OMV: <Cum este posibil ca soţia directorului SIE să primească bani de la o companie străină cu interese strategice în România? Ce servicii a prestat Daniela Ungureanu firmei din Austria în schimbul unei sume de aproximativ 7.000 de euro pe lună? Cum se explică faptul că soţia directorului SIE este cel mai bine plătit medic din România (Spre comparaţie, Irinel Popescu, la acea vreme director medical al Institutului Fundeni, a avut în 2009 un salariu de 81.825 RON pe an, adică de 4 ori mai puţin decât suma încasată de Daniela Ungureanu de la OMV)? Ce fel de “consultanţă medicală” poate acorda un medic anestezist, cum este Daniela Ungureanu, unei firme austriece? În ce ţară şi-a desfăşurat Daniela Ungureanu activitatea de consultanţă medicală pentru firma austriacă OMV?>

7.”Există concurență reală pe piața economică din România?” ”În ce domenii considerați că există concurență reală și în ce domenii există monopoluri sau control netransparent care împiedică dezvoltarea unei concurențe reale specifice unei piețe libere?

8.”Ce relație aveți cu domnul Victor Ponta?”

9.”Ce faceți, din punct de vedere profesional, al carierei, dacă de mâine nu veți mai fi prim ministru?”

10.”Care credeți că ar trebui să fie principala calitate a unui politician aflat într-o funcție publică?”

11.”Ce părere aveți despre moralitatea parlamentarilor care v-au susținut în parlament și v-au validat ca prim ministru al României?” (mai exact parlamentarii PDL, UDMR, UNPR și minoritățile) ”Credeți că sunt oameni politici mai mult morali sau mai mult imorali?”

12.”Cum veți asigura niște alegeri corecte în România și în afara granițelor țării? Ce părere aveți de măsura luată în Rusia, de a monta camere web în fiecare secție de votare? Ce părere aveți de votul prin corespondență?”

13.”Credeți că în timpul mandatului de premier al lui Emil Boc, președintele Traian Băsescu a luat decizii ÎN LOCUL lui Emil Boc, iar Boc doar le-a pus în aplicare?”(DA sau NU?) (răspunsul corect evident este DA; dacă ar răspunde cu NU înseamnă că minte) ”Ce relație profesională aveți cu președintele Traian Băsescu? Colaborați în luarea deciziilor? Vă sună să stabiliți ce decizii urmează să luați ca prim ministru? VĂ IMPUNE DECIZII?” ”Până în prezent, în mandatul dvs de premier, a luat Traian Băsescu decizii ÎN LOCUL dumneavoastră, iar dvs doar le-ați pus în aplicare?” ”Există presiuni în acest sens?” ”Veți da curs pe viitor unor asemenea atitudini din partea președintelui sau a altcuiva din țara și/sau străinătate?”

14.”Considerați că Traian Băsescu a făcut mai mult bine sau mai mult rău României în cei 7 ani de mandat ca președinte?”

15.”Dacă ați ajunge în viitorul apropiat Președintele României, există șanse să îl numiți pe Traian Băsescu prim-ministru?”

16.”Ce părere aveți despre proiectul minier RMGC de la Roșia Montană? Este mai mult bun sau mai mult rău pentru România? Îl susțineți sau sunteți împotriva lui?” (această întrebare nu va apărea prea curând la Antena3 pentru că este o televiziune ”vândută” celor de la RMGC, prin banii grei pe care i-au luat de la canadieni pe publicitate)

17.”Ce părere aveți despre controversata exploatare a gazelor de șist, ce ridică probleme de mediu și de sănătate umană? Este mai mult bună sau mai mult rea pentru România?”

18.”Ce părere aveți despre varianta alegerilor anticipate (prezidențiale, parlamentare), pentru rezolvarea  măcar parțială a crizei politice (și nu numai) din România?”

19.”Considerați că românii, în general, sunt leneși?” ”În România credeți că sunt mai mulți români leneși decât români harnici, muncitori?”

20.”România asigură condițiile necesare pentru ca românii să nu fie leneși? Unde sunt locurile de muncă pe care statul român ar trebui să le asigure, să le creeze, sau să contribuie la crearea lor, pentru sutele de mii de șomeri ”oficiali”?” (În România anului 2012, în jur de 1 milion de români nu au un loc de muncă si nu lucrează, deși fizic/intelectual/medical ar putea – detalii AICI)

21.”Considerați că este normal ca unele localități (mici orașe cu mii de locuitori) să aibă cel mai apropiat spital la 70 de km distanță?” (de ex spitalul din Bozovici și altele)

22.”Considerați că firmele care primesc sume monstruoase de bani pentru deszăpezire la nivel național și-au făcut cum trebuie datoria iarna aceasta? Există vreun vinovat pentru tragediile care au avut loc? Cine considerați că este vinovat pentru cei ~80 de morți de frig din această iarnă? Puteau fi evitate aceste decese? Cine, când și cum va fi pedepsit pentru ce s-a întâmplat?”

23.”Ce părere aveți despre ACTA?” ”Reprezintă un lucru mai mult bun pentru România, sau mai mult rău?” ”Susțineți ACTA în forma actuală?” ”Ce prevederi vă deranjează din conținutul ACTA?”

24.”Considerați că există servicii secrete în România care ascultă telefoane ale diferiților cetățeni fără un mandat sau o hotărâre a unui judecător, așa cum ar fi normal?” ”Credeți că se ascultă telefoane la comanda politică?”  ”Se ascultă telefoane în România chiar dacă nu are legătură cu siguranța națională și/sau interesul general al poporului român?” (DA sau NU?) (răspunsul corect evident este DA; dacă ar răspunde cu NU înseamnă că minte)

25.”Considerați că în România se fură, într-un fel sau altul, din banii publici?” (DA sau NU?) (răspunsul corect evident este DA; dacă ar răspunde cu NU înseamnă că minte). ”Cât estimați că se fură din banii publici în România? Foarte puțin? Puțin? Mult? sau Foarte mult?” ”Ce aveți de gând să faceți ca premier pentru a stopa furtul banilor publici din bugetul național?”

26.”Considerați că este normal ca atunci când cetățenii sunt nemulțumiți de  activitatea guvernului sau a unui minister anume, să iasă în piață și să protesteze?” ”Explicați cetățenilor care este PROCEDURA exactă pe care trebuie să o facă pentru a putea protesta pașnic pentru drepturile lor, fără să fie bătuți, înjurați, înjosiți, băgați în dube, duși la secții de poliție, amendați, abuzați de către jandarmi sau alte forțe de ordine!” ”Recunoașteți necesitatea existenței posibilității de a face proteste spontane în România?”

27.”Care este după părerea dumneavoastră cea mai mare problemă a României în prezent?” ”Care este după părerea dvs cea mai mare problemă a României în prezent, a cărei rezolvare intră în atribuțiile Guvernului?” (e posibil să coincidă) ”Cum veți rezolva această problemă?”

 

Nu vă grăbiți să părăsiți foarte repede acest site. Conține multe informații utile și importante pentru viața fiecăruia dintre noi. Citiți și alte texte publicate pe acest blog!

 

Emilian, 13 martie 2012, ceicunoi.wordpress.com

Advertisements

3 responses to “Intrebari dezbatere Gâdea – Mihai Razvan Ungureanu (13 martie 2012 sinteza zilei) (pol22)

 1. Daca e posibil ca dl.prim ministru sa ne spuna pensionarilor din grupa 1 si 2 cand intentioneaza sa repare nedreptatea facuta noua prin amanarea acordarii majorarii pana la cei 50% aprobati prin lege,lege promulgata si de presedintele Romaniei si lege care a facut parte din promisiunile electorale a P.D.L.-ului.
  Stiu ca e an electoral si nu se pot face mariri de venituri.Asa cum la bugetari pentru marirea corecta a salariilor s-a gasit termenul de “reintregire”,si pentru pensionari se poate gasi un termen simila ,avand in vedere ca ar trebui sa se dea niste bani aprobati prin lege,daca exista bunavointa.
  Am incredere ca antena 3 va sustine cauza celor prea bolnavi si destul de batrani ca sa mai poata lupta pentru cauza lor.Multumim din inima Antena 3

 2. Domnul premier Ungureanu a numit recent in functia de subsecretar de stat in Ministerul Justitiei pe domnul Petronel Dobrică, ca urmare a demisiei fostului subsecretar de stat Radu Ragea.
  Întrebare: A fost informat despre neregulile grave din sistemul penitenciar?
  Exemplific: a)13 cadre condamnate la Penitenciarul Galaţi;
  b) director adjunct şi alţi 3 ofiţeri reţinuţi la Penitenciarul Codlea;
  c) conducerile de la Penitenciarele Târgşor şi Târgu Jiu, precum şi alte cadre, numărând în total 18 funcţionari cu statut special, sunt urmărite penal de D.N.A.;
  d) ordine false emise în numele Ministerului Justiţiei;
  e) cheltuieli enorme şi nejustificate legate de reprofilarea penitenciarelor;
  f) împuterniciri peste termenele legale în funcţii de conducere;
  g) cheltuieli mari pe decontarea chiriilor şi pe transport

 3. DACA STIE DL MRU..UNDE ESTE SI CE INSEAMNA..SINTAGMA
  ,,IUBESTE-TI APROAPELE CA PE TINE INSATI”

  Si daca da ..avand in vedere si juramantul depus..care este prima lui datorie fata de acest popor
  Ce parere are dl de imoralitatea unor parlamentari care s-au transformat in roboti teleghidati..

  Si care este parerea dl despre umilinta..legat de sintagma de mai sus

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s