Despre muzica. Importanta muzicii. Muzica veche si noua (m1)

despre muzica importanta efectele muzicii muzica si viata omului, lexyaaa.wordpress.comMuzica există în viața oamenilor încă de pe vremea când omenirea era organizată în triburi, și poate chiar și mai demult. Dacă ați văzut vreodata documentare cu triburi care încă mai există în prezent, și încă mai trăiesc aproape la fel ca strămoșii lor de acu sute-mii de ani, ați văzut probabil că obligatoriu fiecare trib avea câte un ritual sau un obicei care presupunea MUZICĂ.

Faptul că muzica este atât de răspândită printre oameni, faptul că muzica a persistat în viața oamenilor atât de mult, mă face să cred că muzica este o componentă de bază în viața noastră, ca oameni. Cum ar fi viața noastră fără niciun pic de muzică? (dar absolut deloc, nicăieri…). Este foarte greu și să-ți imaginezi lumea de azi, fără linii melodice, fără muzică, dar barem să pui în practică așa ceva. Este imposibil ca muzica să lipsească. Dacă ar dispărea toată muzica de pe toate formatele (electronice sau mai vechi), dacă ar dispărea toate instrumentele muzicale și orice lucru care ar putea crea muzică, muzica tot ar exista, tot ar supraviețui. Pentru că oamenii ar începe să cânte.

Abilitatea de a cânta (de a crea muzică) prin propriile corzi vocale, cât și abilitatea de a asculta și a aprecia muzica (prin propriile urechi), subliniază și mai mult cât de legată este muzica de ființa umană. Și nu mă refer aici doar la partea rațională a omului (care ascultă muzică, se relaxează, visează, meditează etc), ci și la partea biologică a lui. Organismul nostru reacționează pozitiv la muzică. Îi place. Cum anume exact îl afectează pe omul biologic muzica, este greu de zis. Eu cred însă că toată această dependență de muzică, este strâns legată de buna funcționare a părții biologice a fiecăruia dintre noi.

Faptul că suntem diferiți, atât rațional, cât și biologic, se reflectă în faptul că avem preferințe muzicale diferite. Un anumit tip de muzică de place mai mult, altul mai puțin, altul deloc. Aceste diferențe pleacă atât din partea rațională (educație în sens larg), cât și din partea biologică (corpurile noastre diferite – cu gene diferite – răspund diferit la tipurile de muzică existene în prezent).

CONCLUZIE: Muzica este o parte importantă a vieții umane. Atât partea rațională a omului, cât și partea biologică a omului sunt influențate (chiar dependente) de muzică.

Citiți  și asta:

De ce suntem bombardati cu muzica peste tot? VIDEO – cum ne este influentat creierul de muzica? Emisfera stanga, emisfera dreapta. Florian Colceag – copii supradotati (edu)

Emilian, 15 feb 2012, ceicunoi.wordpress.com

5 responses to “Despre muzica. Importanta muzicii. Muzica veche si noua (m1)

 1. Chiar daca nu imi plac manelele, pentru majoritatea, cred, nu isi vor aminti cuvintele si nici muzica unei melodii de manea. Ma intreb, de ce nu pot asculta Dio la televizor.

 2. Poate chiar daca tie Emilian nu iti place Dio, dar poate iti place, uite o melodie care vorbeste despre neincrederea pe care o avea un roman in legatura cu ce il inconjoara (ca unii romani). Asculta atent !

  • Da…imposibilitatea de a avea incredere in oameni este o problema a acestei tari, dar nu numai. Peste tot in lume este riscant sa te increzi usor in oameni si/sau institutii. De exemplu Organizatia Mondiala a Sanatatii (WHO), care ar trebui sa fie de referinta si de baza in orice problema medicala, este CORUPTA. S-a vazut la asa zisele epidemii de gripa aviara si porcina, in care WHO a sustinut toata isteria, pentru ca 2 firme din Europa sa vanda vaccinuri de zeci-sute de milioane de euro. Traim intr-o lume periculoasa, plina de oameni rai. De aceea oamenii buni, atatia cati mai sunt, trebuie sa scoata capu, sa se uneasca, si sa actioneze inteligent.

   • Si pentru cei care nu stiu engleza, am facut o traducere a cantecului :

    Nu vorbi cu strainii
    Fiindca sunt acolo sa iti fac rau
    Nu scrie in stele
    Fiindca cuvintele vor putea aparea reale
    Nu va ascundeti in dreptul usilor
    S-ar putea sa gasiti cheia care va deschide sufletul
    Nu va duceti in rai ca este iad
    Nu mirositi florile
    Sunt un drog rau care va va face sa va pierdeti mintile
    Nu visati la femei
    Fiindca veti decade
    Hei tu, ma cunosti, m-ai atins, sunt real
    Eu sunt intotdeauna acela care te lasa sa te uiti si sa vezi si
    Ma simti sunt pericolul, sunt strainul
    Si eu, eu sunt intunericul, sunt furia, sunt durerea
    Eu sunt maestru, cantecul rau pe care il canti in creierul tau
    Te va face sa iti pierzi mintile
    Nu vorbi, nu ii lasa in mintea ta
    Fugi, fugi, fata
    Nu, nu, nu nu ii lasati in mintea voastra
    Protejati-va sufletul
    Nu dansati in intuneric
    S-ar putea sa va impiedicati si sa cadeti
    Nu scrie in stele
    Fiindca cuvintele vor putea aparea reale
    Nu vorbiti cu strainii
    Fiindca sunt acolo sa va intristeze
    Nu visati la femei
    Fiindca veti decade
    Fugiti, fugiti.

 3. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s