Noua lozinca din Piata Universitatii – ”PDL si USL fura prin rotatie” (pol16)

manipulare basista lozinca toate partidele sunt compromise pdl usl mizerie fura rotatie, dorinstef.blog.comLa protestele din Piața Universității, a apărut o variantă ”tunată” a lozincii ”PDL și USL, aceeași mizerie”, despre care am scris deja pe blog că este o manipulare băsistă, fiind pe de o parte exprimarea unei nerealități, unei falsități, unei minciuni, pe de altă parte servind perfect băsiștilor prin îndepărtare și mai multor oameni de protestele de stradă. Din păcate această nouă lozincă se strigă destul de des în Piața Universității, se strigă mult prea des. Este okay, fiecare să strige ce vrea, și fiecare are opiniile lui… dar să gândească un pic mai mult înainte, iar dacă nu este de acord cu o lozincă, să nu o strige!

Care este problema cu această nouă lozincă ”PDL și USL, fură prin rotație!”?

Această lozincă probabil a apărut pentru că cea care spunea că cele două formațiuni politice sunt aceeași mizerie, era totuși exagerată, aproape oricine care stătea un pic să gândească asupra acestui lucru, își putea da seama că nu sunt chiar la fel deloc. Motivele, le găsiți în textul de pe blog, AICI. Deci ca să nu mai scandeze oamenii un neadevăr, ușor de demonstrat că este un neadevăr, cineva a tunat lozinca, făcând-o astfel poate, mai aproape de adevăr.

”PDL și USL, fură prin rotație” are de asemenea cele două aspecte care trebuie discutate: dacă este un neadevăr (dacă sau cât de falsă este) și dacă și cum îi avantajează pe băsiști.

Astfel,

Partea 1: Cât de adevărată și corectă (chiar dacă n-are grad), este această lozincă?

Ideea PDL și USL fură prin rotație pleacă de la o evidență evidentă, și anume că PDL a furat de a rupt cât a condus țara asta, ceea ce nimeni din piață n-ar nega vreodată, și cu care sunt de acord. De asemenea, mai pleacă de la IDEEA, PRESUPUNEREA, BĂNUIALA că și USL va fura dacă/când va ajunge la guvernare. USL, ca formațiune politică, nu a fost niciodată la putere, deci nu a avut ocazia să fure. Este vorba despre o bănuială, o presupunere despre ce vor face în cazul în care ajung la guvernare. Această bănuială/presupunere a celor care susțin această lozincă, că USL va fura atunci când va ajunge la guvernare, pleacă din lipsa de încredere pe care o au acești oameni în USL, lipsă de încredere care există din două motive principale:

1.Atât PSD cât și PNL(principalele partide care formează USLul), au fost ca partide politice la guvernare, și a existat furăciune din banii publici și incompetență și atunci. – pot accepta acest lucru

2.Atât PSD cât și PNL încă mai au oameni corupți (membri de partid) care abia așteaptă să se reconecteze la banii publici – pot accepta și acest lucru, ÎNSĂ…în prezent, sunt la fel de mulți oameni corupți în PSD și PNL, ca și atunci când cele două partide au fost la conducere? Sunt exact la fel de mulți? Sunt exact la fel de puternici, impunători, cu putere mare de decizie în cadrul partidului? E totuși în prezent aceeași situație ca atunci, din acest punct de vedere? Eu cred că nu e exact ca atunci…

Dar cel mai important legat de USLul de acum, și PSD și PNL de acu’ câțiva ani, este că în prezent, la șefia partidelor PSD și PNL, SUNT ALȚI OAMENI! În prezent la șefia PSD și PNL sunt Ponta și Antonescu, ei nu au condus niciodată țara cu partidele lor, mai ales ca șefi ai partidelor lor. Dacă spunem că USL va fura, spunem că PONTA cu PSDul lui din prezent va fura, și spunem ca ANTONESCU cu PNLul lui din prezent va fura. Dacă suntem de părere că partidele PSD și PNL nu s-au schimbat deloc, nu s-au reformat, nu s-au mai triat corupții și incompetenții, este ok, însă cu ce sunt de vină PONTA și ANTONESCU pentru ce au făcut partidele lor, cu alți șefi, și altă conducere? Dacă USL va veni la guvernare, prin PSD și PNL, Ponta și Antonescu vor aduce probabil alți oameni în guvern decât cei care au fost numiți în trecut din partidele lor. Deci… ESTE CORECT SĂ PUNEM PREZUMȚIA DE VINOVĂȚIE pe Constantin(+echipa lui), Ponta(+echipa lui) și Antonescu(+echipa lui), din cauza a ceea ce au făcut alții înaintea lor? Fiecare să se decidă la acest capitol…

Partea a doua: Cât de mult servește această lozincă interesului băsiștilor, (adică lui Băsescu)?

Aici e mai clară treaba: lozinca ”PDl și USL, fură prin rotație”, servește foarte mult intereselor lui Băsescu. Strigarea în piață a acestei lozinci este în avantajul lui Băsescu! Băsescu, Udrea și toți băsiștii lor se bucură când la protestele de stradă se cântă așa ceva.

În ce mod îi avantajează pe Băsescu și pe PDL această lozincă? În același mod ca prima variantă a ei:

Băsiștii vor promova în propaganda și manipularea lor băsistă(la TV, la radio, în ziare, pe siteuri de internet etc), toate aceste lozinci, pancarte, strigături etc, în încercarea de a convinge pe cât mai mulți români, fie pe cei care sunt deja în stradă și protestează, fie pe cei care sunt cu milioanele și se uită la televizor, de faptul că (vezi-doamne’), toată clasa politică este la fel, toți politicienii sunt la fel, toate partidele sunt la fel, și toți împreună sunt de vină de fapt pentru cât de rău o duce poporul în prezent. Se încearcă ascunderea adevăraților vinovați pentru dezastrul din prezent (Băsescu și ai lui), în grămada de politicieni din întreaga clasă politică ”incapabilă”, ”nereformată” și ”coruptă”. Se încearcă deci inocularea ideii că ”dacă îl schimbăm pe Băsescu, oricum nu avem pe cine pune în loc”. Se încearcă treaba asta din cam 3 motive:

1.toți oamenii să-și piardă și ultima speranță că se mai poate face ceva, și să stea liniștiți și să îndure dezastrul,

2.protestatarii ieșiți în străzi să plece înapoi acasă (”că oricum nu avem pe cine să punem în loc”),

3.cei din fața televizoarelor să stea frumos tot acolo, să nu cumva să iasă în stradă să protesteze, pentru că…”oricum nu avem pe cine să punem în loc”.

Asta încearcă băsiștii să facă. Cei care strigă această lozincă în stradă, dau apă la moară băsiștilor, și îi ajută în propaganda lor băsistă, care încearcă să păstreze toată puterea concentrată în mâinile lu’ Băsescu pentru cât mai mult timp posibil (mai multe zile la putere, mai mulți bani publici furați). Astfel, din aceste motive, lozinca “PDL și USL, fură prin rotație” cât și altele asemenea legate de USL, care sunt și ei răi, se opune perfect cu lozincile ”Jos Băsescu!” și toate celelalte anti-băsescu. Ăsta este lucrul la care trebuie să se gândească cei care strigă ”PDL și USL fură prin rotație”: ce este mai important ÎN ACEST MOMENT pentru voi?  Ce este mai important ACUM? Să cadă Băsescu, sau să atrageți atenția lumii întregi că e posibil ca și USLul să fure dacă va ajunge la guvernare. Viața funcționează în etape logice și cronologice. Care este cea mai importantă, și prima etapă logică și cronologică ÎN ACEST MOMENT? Să cadă Băsescu! Atunci strigați preponderent chestia asta!

Rescriu și aici categoriile de persoane care strigă în stradă/în piață lozinca ”PDL și USL, fură prin rotație!”:

a.oamenii care din convingere cred în această lozincă, și atunci o strigă, o cântă etc; sunt convinși sincer că este un adevăr, și că este bine să fie strigat în piață ACUM; este opinia lor, și o respectăm;

b. băsiștii și activiștii PDL, care încearcă să o introducă în protestele de stradă, ca să manipuleze și să distrugă protestul

c. oamenii care urmează un efect de turmă: ”dacă ceilalți strigă, atunci strig și eu” (fără să filtreze cu propriul creier ceea ce strigă)

d.oameni care au venit să strige orice, indiferent ce;

e.oameni care sunt purtați de val de cântatul mulțimii; cred că sunt destui care o cântă pentru că sună bine, ca linie melodică, modul în care este cântată această lozincă;

Update 6 iulie 2012: Băsescu a fost suspendat de Parlament. Cică pe 29 iulie e referendumul pentru demitere. Un popor întreg la cap s-ar prezenta la referendum în proporție de peste 80% și ar vota pentru demiterea lui Băsescu în proporție de peste  85% din cei care se vor prezenta. Rămâne de văzut cât de întreg la cap este poporul român. După demiterea lui Băsescu, USL va avea toată puterea în această țară. Urmează pentru oamenii obișnuiți și întreaga societate civilă procesul de scoatere în evidență a tuturor anormalităților pe care le face această nouă putere, și care deja au început să se vadă, și proteste de stradă dacă e nevoie împotriva USL. În iarna nu era bine să se strige PDL și USL aceeași mizerie pentru că nu mai scăpam de PDL și Băsescu. Acum că am scăpat de PDL și urmează de Băsescu, devine normal și de dorit să se strige  în stradă că USL este o mizerie, dacă asta va demonstra că este. Semnele deja apar:  Greșelile și relele guvernului Victor Ponta 2012. USL + UNPR + minorități.

Emilian, 6 feb 2012, ceicunoi.wordpress.com

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s