De ce este Basescu un dictator și un politician rau? (pol7)

Conform dexonline.ro:

Dictator (printre altele) înseamnă:

– Persoană care are o conduită autoritară, care caută să-și impună cu orice preț voința.

– Suveran care guvernează în mod absolut și autoritar; despot; potentat; tiran.

– Persoană care exercită o activitate tiranică; tiran; satrap; despot.

– Conducător de stat cu puteri discreționare.

– Om cu purtări autoritare.

Seamănă a Băsescu, nu?

Băsescu controlează serviciile de informații (gen SRI), Parchetu’, DNA, Guvernul, majoritatea parlamentara, televiziunea naționala (TVR) și radioul public (Radio România Actualități), diferite publicații scrise (EVZ, România liberă) și online (hotnews etc), CNA și multe multe altele. Băsescu este și președinte, și prim ministru (Boc nu există), și ministri, și parlamentari, și șefu serviciilor de informații, și seful PDL, specialist în absolut toate domeniile, face ce vrea mușchiu’ lui, interpretează constituția și o terfelește cum vrea, impune voința lui oricui îi stă în cale, fie el și poporul român. Băsescu’ hotărăște de capul lui ”măsuri economice” dure împotriva propriului popor, în timp ce furăciunea din bugetul statului rămâne la cote ridicate.

Băsescu și familia lui sunt plini de bani, dar n-ar zice de unde îi au. Băsescu are o aroganță înfinită și un tupeu inegalabil față de oricine.

Băsescu controlează tot prin ȘANTAJ și MITĂ. Îi are la mână pe toți corupții pe care îi controlează, șantajându-i cu publicarea dosarelor în care apar toate infracțiunile făcute de aceștia, sau îi mituiește (cu bani/funcții/putere), direct sau indirect, pe cei care nu sunt șantajabili, dar acceptă mita pentru a face ”un ban cinstit” în plus. Astfel, reușește să-și impună voința și să distrugă această țară după bunul plac.

În timp ce Băsescu (din PDL) era președintele României, în timp ce Boc(PDL) era prim ministru, în timp ce guvernul României era format din miniștri PDL, la congresul partidului PDL din mai 2011, toți membrii PDL prezenți au scandat LIBERTATE! LIBERTATE! LIBERTATE!

Acestea sunt doar câteva (puține) argumente pentru care BĂSESCU ESTE UN DICTATOR și o scursură de politician.

Emilian, 20 ian 2012.

 

One response to “De ce este Basescu un dictator și un politician rau? (pol7)

  1. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s