Introducere in Politica si Administratie (pol1)

Politica și administrația sunt două entități strâns legate între ele, aproape că nu poți să vorbești despre una fără să vorbești despre cealaltă.

Politica și administrația sunt cele două entități prin care cei de la putere îi controlează pe oamenii obișnuiți (pe muritorii de rând). În unele state, oamenii de rând sunt conduși, în altele sunt doar controlați, la noi în țară, cei mai mulți oameni de rând sunt ținuți drept sclavi de către cei care conduc țara.

Politica și administrația afectează pe absolut toată lumea, fără excepție, indiferent de câți bani are! Bineînțeles că oamenii cu mai mulți bani vor simți mai puțin efectele negative ale corupției, ineficienței, dictaturii etc, însă și ei vor fi afectați negativ de o grămadă de lucruri, dacă trăiesc în România: infrastructură rutieră jalnică (lipsă autostrăzi, o grămadă de drumuri cu gropi, o grămadă neasfaltate etc), poluarea din aer (cu toții respirăm, nu?  oamenii mai înstăriți respiră altceva?), medicină de urgență (lipsa spitale, medici slab pregătiți, lipsă medici, spitale slab dotate – ai timp dacă ești pe moarte să ajungi într-o țară civilizată? indiferent câți bani ai…?), siguranța publică (a ta și a familiei tale – când mergeți pe stradă, prin parc, când merg copiii la școală etc) și multe alte exemple. Toate acestea sunt controlate, reformate, dezvoltate sau nu, de către sfera politicii și administrației, de care NIMENI nu poate scăpa!

Politica și administrația sunt domenii de bază în funcționarea corectă a unui stat. Cele două ar trebui să lucreze, în mod normal, numai și numai în interesul poporului român! Toți politicienii, toți funcționarii publici, toți oamenii dintr-o funcție publică, plătiți din bani publici, ar trebui să lucreaze pentru atingerea princialului scop suprem: bunăstarea poporului român.

Orice persoană care lucrează într-o funcție publică trebuie să se considere, și să fie considerat ca un fel de ANGAJAT al românului obișnuit, angajat al muritorului de rând, angajat în slujba fiecărui cetățean al acestei țări. Orice deviere de la acest ”principiu” a unui angajat public, de la președintele țării, până la  ultimul funcționar public, trebuie sancționată imediat.

Respectul și grija față de români, din politica și administrația românească, au dispărut aproape de tot, și dispar din ce în ce mai mult, pentru că aceste doua sisteme sunt patronate și căpușate de niște oameni care își urmăresc doar propriul interes.

În prezent (14 ian 2012) politica din conducerea țării, administrația centrală  dar și o bună parte din administrațiile locale, sunt toate conduse direct și indirect, de un singur om, de președintele României Traian Băsescu. deși atribuțiile președintelui României sunt mult mai limitate, în mod neoficial, Traian Băsescu controlează România, și o controlează în cel mai dictatorial mod posibil de după 1989. Cei care încă nu s-au convins de acest lucru, n-ar trebui să discute altceva legat de politică, pentru că nu are sens.

Cel mai important lucru pe care trebuie românii să îl înțeleagă în prezent despre politică și administrație este că sunt conduse de un singur om, după bunul lui plac, prin diferite moduri vizibile sau ascunse, cel mai important este ca toată lumea să înțeleagă că România este patronată de voința lui  Traian Băsescu.

TRAIAN BĂSESCU ESTE CEA MAI MARE PROBLEMĂ PE CARE O ARE ROMÂNIA ÎN PREZENT.

Mai multe detalii în textele următoare.

Emilian, 14 ian 2012

One response to “Introducere in Politica si Administratie (pol1)

  1. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s