Introducere in sanatate. Sfaturi pentru sanatate (S1)

Sănătatea este poate cea mai importantă pentru om. Pentru că un om bolnav nu se mai poate bucura pe deplin de nimic din toate celelalte lucruri pe care le are, sau care se află în jurul lui. Dacă un om nu are ceva anume, pe care și-l dorește, dar este sănătos, are șanse să obțină acel lucru. Însă dacă un om are toate lucrurile de pe lume, dar nu este sănătos, nu se va putea bucura de ele, și degeaba le are. Pentru acest motiv, sănătatea trebuie păzită cu sfințenie atunci când o avem.

Sănătatea omului se referă la sănătatea fizică (a corpului, a organismului biologic), și sănătatea psihică (interioară, a minții, a sufletului etc). Omul este dator (cel puțin în interesul lui) să se păstreze sănătos din ambele puncte de vedere.

Să-ți ignori sănătatea înseamnă că te ignori PE  TINE, înseamnă că-ți ignori PROPRIUL INTERES, că-ți ignori  familia și pe cei dragi, înseamnă că ești egoist.

A avea o viață sănătoasă nu este imposibil, și nu este neapărat greu. Foarte multe dintre lucrurile pe care le poți face pentru a te menține sănătos sunt banale.

Pentru a avea o viață sănătoasă trebuie parcurse următoarele etape, în ordine:

1.Informarea legat de sănătatea omului (din cât mai multe surse, cât mai multe informații)

2.Prevenirea îmbolnăvirii (pe baza informațiilor deja știute)

3.Rezolvarea bolii, pe baza informațiilor deja știute, sau prin apelarea la un specialist în medicină, sau în boala respectivă.

Detalii în textele următoare.

Emilian, 14 ian 2012

3 responses to “Introducere in sanatate. Sfaturi pentru sanatate (S1)

  1. Rationamentul este deficitar… Daca omul este sanatos si obtine ce isi doreste, NEAPARAT se va si bucura de asta??? Altfel… degeaba obtine acel lucru, oricum… Iar daca omul obtine ce isi doreste, dar nu este sanatos, crezi ca nu se poate bucura defel??? Nu e asa simplu… deloc…
    Uite, cred ca tu esti sanatos… Esti INTOTDEAUNA bucuros?? Ce simplu ar fi… dar ma indoiesc… Iar sa te bucuri pe deplin inseamna si ca bucuria ta sa fie statornica si trainica, nu trecatoare… Bucuria adevarata este altceva decat emotia, sau entuziasmul, sau euforia trecatoare, mi se pare… Bucuria adevarata tine de adancul sufletului, nu (numai) de sanatate…

    • nu am spus niciodata ca ” Daca omul este sanatos si obtine ce isi doreste, NEAPARAT se va si bucura de asta”; nu am zis niciodata ca daca esti sanatos, ”ești ÎNTOTDEAUNA bucuros ”.

  2. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s