Despre originea omului. Evoluționism. Creationism. Dumnezeu (I3)

Fiind la primele texte de pe blog, simt nevoia de o scurta precizare legat de originea omului: NIMENI nu poate sustine in mod cert, cu dovezi clare, si in mod sigur absolut 100% ca Dumnezeu exista sau ca Dumnezeu NU exista, sau ca omul “se trage din” maimuta, sau ca omul “nu se trage din” maimuta. Multor oameni nu le pasa. Cei interesati de originea omului, ce cauta oamenii pe Pamant etc nu vor putea sustine niciodata ca sigur sigur, suta la mie sigur sigur Dumnezeu exista, sau ca Dumnezeu nu exista sau etc.

Tot ce pot face este sa-si aleaga una din variante, sau sa treaca in categoria celor indiferenti pentru acest subiect. Exista persoane care cred cu toata fiinta lor ca Dumnezeu exista, la fel cum exista persoane care cred cu toata fiinta lor ca Dumnezeu NU exista, insa toate aceste persoane CRED chestia respectiva, dar NU STIU ca este asa cum ei cred, pentru ca NU AU CUM SA STIE! NIMENI nu are cum sa stie cum sta treaba, si care-i de fapt adevarul unic, pur si absolut! Tot ce poti face este SA CREZI intr-una din variante, fara sa STII daca e cea “corecta”.

Foarte multi oameni considera ca evolutionismul si creationismul se elimina reciproc, si nu pot coexista. Pentru evolutionistii convinsi este mult mai complicat sa accepte vreodata existenta lui Dumnezeu. Pentru religiosi insa, este chiar foarte usor sa gaseasca explicatii “religioase” ideii de evolutionism.

Eu cred ca societatea (la nivel mondial) ar fi mult mai buna, mai sanatoasa, mai prospera daca toti oamenii ar crede intr-o fiinta supranaturala care i-a creat, care le cere sa respecte anumite reguli, si care ii poate pedepsi daca nu le respecta. Societatea romaneasca este o societate crestin ortodoxa (vreo 85% dintre romani sunt crestini ortodocsi) (nu port aici discutia despre cei foarte putini din cei 85% care sunt si practicanti pe bune). Rata infractionalitatii din Romania este scazuta fatza de multe alte state si datorita acestei chestii…frica de Dumnezeu. Ne putem gandi: ce avantaje si dezavantaje s-ar crea daca toti oamenii ar fi atei si ce avantaje si dezavantaje s-ar crea daca toti ar crede in Dumnezeu (un Dumnezeu care sa iti ceara sa faci chestii bune, nu razboi sfant sau etc)? Si daca n-ar exista Dumnezeu, sa fii ateu nu ajuta societatea in ansamblul ei cu nimic, chiar dauneaza daca ma intrebati pe mine (nu stau sa detaliez), insa sa fii crestin…aduce clar multe avantaje societatii in care traim, mult mai mari si mai importante decat posibilele dezavantaje create.

Indiferent care este opinia voastra la acest capitol, textele de pe blogul meu va vor fi utile.

CONCLUZIE: NIMENI nu poate sustine in mod cert, cu dovezi clare, si in mod sigur absolut 100% ca Dumnezeu exista sau ca Dumnezeu NU exista. Cu totii putem CREDE o anumita varianta legata de originea omului si sensul omului pe Pamant etc, insa NIMENI, absolut NIMENI de pe acest Pamant nu poate STII care este adevarul.

Emi, 24 nov 2010.

One response to “Despre originea omului. Evoluționism. Creationism. Dumnezeu (I3)

  1. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s